Neydi bu rüzgar

Katılım
19 Haz 2016
Mesajlar
11
Bugün akşam 21.30 civari eve dönerken çevre yolunda viraji dönerken yattığım yere dogru ani bi rüzgar vurdu motosikleti kaldirmak diklestirmek cok zor oldu dusmekten şansa kurtuluverdim ve yolun kalan 10 km hep böyle rüzgarliydi. Rüzgarlı havalarda nasıl sürülmesi gerekir? Viraj aninda gelen ruzgarlara yapilmasi gerekenler? Motosikletin bi saga sola gitmesi ( çok olmasa da ) rüzgarlı havalar da benim beceriksizligim mi ?
 
Katılım
25 May 2014
Mesajlar
68
Bende çevre yolundaydım o saatte istocun ordan istinye devlet hastanesine dogru gidiyordum beni gaziosmanpaşanın oralarda viyadükde aynısı bana oldu hızımı kestim sonra
 
Katılım
10 Ocak 2016
Mesajlar
1,819
Yazın, yazdan kışa geçişte rüzgarlı havalarda daha sakin, olduğumuzdan daha dikkatli olmamız gerekli. Unutmayın hava rüzgarlıysa asfalt soğuk olabilir, çiğ ve ıslaklık olabilir sıcak asfalttan çıkıp soğuk asfalta girdiğimizde farkında olmadan hata yapabiliriz
 
Katılım
7 Haz 2016
Mesajlar
229
Geçen ben de çok pis yan rüzgar yedim viyadükte. Yarım şerit beni öteledi. Allahtan yan tarafım boştu.
Benim bu konuda izlediğim bir kaç video vardı. Genel olarak yan rüzgarda, rüzgarın yönüne ters şekilde hafifçe motoru yatırmak rüzgarın etkisini baya kırıyormuş. Vitesli motorlarda depoyu iyice sıkmak gerekiyor, gidon serbest ama kontrollü olacak. Öne doğru biraz eğilmek de rüzgarın etkisini azaltır. Bir de hız düşürmekten ziyade hızı korumak gerekiyormuş, hatta biraz artırmak. Çünkü yüksek hızlarda rüzgardan daha az etkileniliyormuş.
Ben bunları hiç denemedim ama rüzgar beni de korkutuyor. Bu havalarda böyleyse kışın açık ama rüzgarlı havalarda nasıl motora bineceğim diye endişeleniyorum.
 
Katılım
5 Nis 2006
Mesajlar
527
hatırlıyorum 2 sene önce altın elbiseli adam partisine giderken viyadükte bir rüzgar yemiştim yarım şerit atmıştı. cbr125r vardı ufak motor daha çok etkileniyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst