Oto yıkama deme bana. Babamla birlikte geçen sene sanayinin içinden bir oto yıkama devraldık.
1 yıl dayanamadık bile sonra bizde devrettik. Kışın kiranı anca çıakrırsın oda belki. Eleman parası, senin kazancın vs onlar hep zarar. Yazında öyle aman aman bir kar bırakmıyor. Yani kışın parası çıkmıyor onunla. Kış derken kara kışta değil. Mesela sonbahar. O gün yağmurludur 2 araç anca gelir.
Ve ayrıca ben ve babam eşşekler gibide çalışırdık. Elemanlar bizim kadar çalışmıyordu. Kaytaracak yer arıyordu. Lafta söyleyemiyorsun ertesi gün gelmiyor. Sanayide başka yerde başlıyor. Eleman arayan oto yıkamacı çok nede olsa.
Hayatımın en yorucu 2 ayı iyi. Akşam eve gelince küp gibi uyurdum. Sabahın soğuk havada suyla uğraşmak gerçekten zor.
Kimi müşteriler çok kibirli. Abuk subuk emirvari cümleler duyuyorsun.Sesini çıkaramıyorsun çünkü para kazanman lazım.
Açıkçası birdaha babam ve ben bu işe girmeye asla niyetli değiliz.
Ha illa yapacağım dersen bu iş yazın biraz para kazandırıyor ancak en az 2 kişi yapın. Mesela babanız ve siz. Mümkün olduğunca az eleman alın, çok iş yapın. Eleman alınca en kötü 1.000 tl ve sigortası yemeği vs vs. Biranda yıkaman gereken araç sayısı fırlıyor. En fazla 2 eleman öneriririm yanınıza. 3 olduğu zaman kar falan kalmıyor deli gibi araç yıkasanız bile.
Gerçi sizin kira derdiniz yok ama yinede bu işi tavsiye etmem. O arsaya yurt yapın örnek veriyorum madem üniversiteye yakın. Bu bir örnekti maddi durumunuzu bilmediğim için birşey diyemiyorum.