neredeyse bedava motorlar

ben itallat yapıyorum

arkadaslar fiyatlar gercek ama bızım gumruk vergımız %200 buluyo fiyat uyuyorsa getırme işi kolay

TÜrkiye Cumhuriyetine eski veya ikinci el herhangi bir motorlu taşıt ithalatı ister şahıs ister firmaya olsun yasaktır .
Son noktayı koydum sanırım . :cherry:

Arkadaşlar okumuyorsunuz sanırım .
YASAK diyorum YASAK .
99 model motoru ithal edemezsiniz . bırak 99 u 2005 i bile ithal edemezsin . ithal edildiği senenin modeli olacak . Öyle almanyada veya çin de rafta 5 sene beklemiş 2002 model çok ucuz getirteyim olayı yok .

Bedelsiz ithalat diye birşey var o ise yurtdışında 3 yıldan fazla kalmış olanların Yurda kesin dönüş yapmaları halinde 6 aydan fazladır kendi üzerlerine olan en fazla 3 yaşında olan araçların ithali serbest . Yine Gümrük vergisi + ÖTV+KDV dahil olmak şartıyla.
Sadece gümrük yaşına göre vergiyi sıfır modelini baz alarak amortisman hesabı yapıp az alıyor okadar .
Bedelsiz kelimesi de gümrükleme sırasında eşyanın Mal bedelinin Yurtdışına tranfer edildiğini gösterir belgenin aranmaması ( yani vaktiyle yurtdışında almış olmanız ).

Peki ithalat nasıl yapılır ? .
Firma veya Şahıs farketmez 0 yaşında olan istediğiniz motorlu taşıtı ithal edebilirsiniz .
Fakat şahıs olarak sadece 1 adet araç ithal edebilirsiniz .
50 tane araç getirtecekseniz ticari unsur taşır ve sanayi bakanlığından garanti belgesi + karayolları uygunluk raporları , TSE vs devreye girer .
Şahıs olarak 1 adet aldığınızda Vergi olarak hiçbir avantaj sağlayamazsınız sadece uygulama olarak yukarıdaki bazı şeylerden biraz muaf olursunuz okadar .
Şirket olarak ise Garanti şartlarını yerine getirmiş Parasını ödeyen vergisini ödeyen her şirket istediği aracı getirebilir .
Distribitörünün olması size yasaklayıcı unsur değildir .
Nitekim piyasada Borusan çıkışlı BMW ler olduğu gibi başka firmaların getirttiği bmw ler de vardır .
Sonuçta Yurtdışındaki fabrikadan almaya kalktığınızda size " TR deki distribitörüm şu şirket lütfen ona müracat ediniz " der . Ama siz bir bayiden alabilirsiniz .

Neyse uzun lafın özeti şu :
2. el veya 1 yaşından eski motorlu taşıt ithal edemezsiniz .
0 yaşında ithal edebilirsiniz fakat hiçbir vergi avantajınız olmaz .

Soru : Çinden 0 Yamaha YZF r6 aldım faturayı 2990 $ kestirdim. bu şartlarda o fatura kıymeti üzerinden vergilendirilip gümrüğü yanıltıp düşük vergi ödeyerek Motor sahibi olabilir miyim ?

Cevap: Hayır olamazsınız . İhtisas gümrükleri bu yüzden vardır zaten . Noter satış listeleri gibi Gümrükte de model ve fiyat istatistikleri vardır . Öyle birşey yaparsanız Gümrük kıymet araştırmasına girer ve ilk uygulama Aynı eşyanın ditribitör fiyatı referans alınıp kaçırmaya çalıştığınız vergi farkının 3 katı misli cezasıyla ödeme durumunuz olur .

Soru: Almanyaya gittim 5 yaşında 1000 RR sudan ucuz motor buldum adam 1000 Euro ya satıyor .Alıp getirebilir miyim ?

Cevap: Hayır getiremezsiniz. Türkiye kanunları sıfır olmayan motorlu taşıtların ithaline izin vermemektedir .

dıyelım çine gıttık kendı ustumuze alamıyomuyuz gıtcegım ıcın degılde kanundakı maddeler sacma gıbı geldı bıraz sonucta bız burda sahıp oldugumuz bılem kac yıllık bı aracla yurt dısına cıkabılıyoruz?

dıyelım çine gıttık kendı ustumuze alamıyomuyuz gıtcegım ıcın degılde kanundakı maddeler sacma gıbı geldı bıraz sonucta bız burda sahıp oldugumuz bılem kac yıllık bı aracla yurt dısına cıkabılıyoruz?

Yurtdışında istediğiniz arabayı alıp kullanabilirsiniz . Bazı farklılıklar var .
1) Yurtdışına turist olarak gittiniz bir araç aldınız 2002 model Hayabusa . Gittiğiniz ülkenin turistlere uyguladığı kanunları bilemem fakat o araçla Türkiye ye giriş yapamazsınız . O araç o ülkede pasaportla sizin üzerinize olsa bile Türkiye ye ithalini yapamazsınız .

2)Eğer Yurtdışında 3 Yıl dan fazla süredir yaşıyorsanız ( 24 aya inmiş olabilir ) ve türkiyeye kesin dönüş yapıyorsanız ozaman daha önce bahsettiğim bedelsiz ithalat yapabilirsiniz .

3)Yurtdışına gittiniz 15 günlüğüne tatil yapıyorsunuz. Aldınız HANS isimli birinden 2007 model bir hayabusa O ülkenin kanunlarını bilmiyorum . Bindiniz Sınıra geldiniz . onu da ithal edemezsiniz.

ha bu arada geçici olarak giriş yapabilirsiniz o çok farklı bir olay . Gümrükte Triptik kaydı tutulur . En fazla 6 ay Yurtiçinde kalabilirler . Almancı diye tabir edilen yabancı plakalı Grubetçi vatandaşlarımızın arabaları Türkiye de 6 aydan fazla kalamaz . Kalırsa Arac bedelinin gümrük ve kdv bedelinin 3 katı gecikme faizleri ile beraber tahsil edilir. O farklı bir olay .

Ben sadece ithalattan bahsediyorum . Geçici giriş veya çıkışlardan değil .

Temel prensip trafik kaydı olmamış ,kullanılmamış ve ithalatı yapıldığı yılın modeli araçların ithali serbesttir.

Son düzenleme:
Aslında Türkiye deki gümrük uygulamaları Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz Gümrük Birliği anlaşmasına istinaden Avrupa ile aynıdır. Yani sanıldığı gibi Gümrük vergileri Türkiyede yüksek değildir.
Avrupadan gelen mallarda Gümrük vergisi 0 dır .
Otomobillerde de aynı şekilde gümrük vergisi yoktur .
Evet Almanyadan gelen bir BMW 3.20 nin Gümrük vergisi yoktur .
Fakat burada yine Türk uyanıklığı mı demek lazım bilemiyorum ÖTV yi devreye soktular .
Avrupa birliği buna karışamıyor ve ötv + KDV ile ithal edilen araçların kıymetinin %70 e varan hatta bazen aşan vergiler ödenmekte ( cc büyüklüğüne göre )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ÜLKEMİ SEVİYORUM ..Yönetenlerden nefret ediyorum...Özellikle kello kemalden....Beni iyi kazıklıyor..

bisiklet kullanmı yaygınlaşsın o zaman görün bakalım bisiklette ötv ve kdv ne kadar artıyor.
dünyadaki hiçbir ekonomik sisteme uymayan vergilendime sistemimiz var bu hale getirenlerin ellerine sağlık demek gerekir. bu kadar sistemsizlik içinden sistem çıkarıyorlar ya

Arkadaşlar boş hayallere kapılıyorsunuz :) 1000-2000euroya R1 mi olur :mrgreen:

2006 SUZUKI GSX1300R HAYABUSA BLACKRED 1420 euro,yazık bu ülkeye:pr: vergi üzerine vergi koya koya ne hale getirdiler:salut:

Aprilia RSV1000R 2006 Brand New with Warranty= 1300 EURO
2005 SUZUKI GSXR750K5 ANNIVERSARY SPECIAL NEW =760 EURO
2006 SUZUKI GSXR1000K6 BLUE RED & SILVER AVAILAB= 1300 EUR0
Ducati 1098 Biposto NEW 1800 EURO
BMW K 1200S NEW =1960 EURO
Yamaha YZF 600 R6= 2300 EURO
2006 YAMAHA YZFR1 BLACK= 1720 EURO
2006 YAMAHA YZF-R1 =1687 EURO
2006 Yamaha : YZF YZFR1VL =1486 EURO:pale::pale::salut::pr:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar