Nerde bu kelleler

evine elektrikci - anahtarcı geldiği zaman hiçbişrşey yapmasa bile 750 tl geliş ücreti alıyor.

150 tl gayet uygun bu nedenle, hem de ayar yapmış.
O eve hizmet olduğu için onlarda çok karışık bir sıra sistemi var adamlar da bunu işine gelicek şekilde kullanıyor . Yani yıllardır oturduğum yerde ki en iyi ustalara gitmeye çalıştım zincir ayarı için bile olsa orada 50TL olan zincir yağı ve ayarlanması bisikletçiden bozma dükkanda 150TLydi. Gaz yağı ve motul c3 alıp kendim evde yapıcam artık hem düzgün yağlanmıyor hem düzgün temizlenmiyor.

09.04.2025 yılında 2015 model xmax 250 için harcanan para
ön amortisör contalarını ve yağınıda değiştirdim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
09.04.2025 yılında 2015 model xmax 250 için harcanan para
ön amortisör contalarını ve yağınıda değiştirdim
Geçmiş olsun.
Umarım sorunsuz uzun süre binersiniz.

Yetkili servis olsaydı kaça çıkardı acaba bilemedim.

Bu gidisle burasi gibi herkes kendi isini ,bilebildigi kadariyla, kendisi yapmaya baslayacak. Iscilik ücretleri Almanya da da cok yüksek. Ya da bilmiyorum belki bana yüksek geliyordur.
Sorma benim abim mobilya ustası. Geçen Almanya ya gitmişti gezmeye, orada ki tanıdıklar buna inşaatın önünde ki tahtaları falan yaptırmışlar. Geçen iki ufak iş daha çıkmış adamlar uçak bileti gönderdi.

Yaşı var fazla çalışamıyor, biraz genç olsa paranın gözüne vuracak, o gel diyor, bu gel diyor.

Adamların böyle ustalara falan acayip ihtiyacı var, ondan işçilik ücretleri çok yüksek. Genç olup ta elinden böyle iş gelenler için Avrupa iş kaynıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Sorma benim abim mobilya ustası. Geçen Almanya ya gitmişti gezmeye, orada ki tanıdıklar buna inşaatın önünde ki tahtaları falan yaptırmışlar. Geçen iki ufak iş daha çıkmış adamlar uçak bileti gönderdi.

Yaşı var fazla çalışamıyor, biraz genç olsa paranın gözüne vuracak, o gel diyor, bu gel diyor.

Adamların böyle ustalara falan acayip ihtiyacı var, ondan işçilik ücretleri çok yüksek. Genç olup ta elinden böyle iş gelenler için Avrupa iş kaynıyor.
Eğer gidebilme imkanım olsa oyalanmadan gider orada oto veya motosiklet tamiratları ile uğraşırdım. Gerçi şu sıralardada artık bu işlere yönelmeye başladım ama oradaki emeğin karşılığı ile buradakinin arasında dağlar kadar fark var.

Eğer gidebilme imkanım olsa oyalanmadan gider orada oto veya motosiklet tamiratları ile uğraşırdım. Gerçi şu sıralardada artık bu işlere yönelmeye başladım ama oradaki emeğin karşılığı ile buradakinin arasında dağlar kadar fark var.
İnsanları küçümsemek için söylemiyorum. Ömründe bir çivi çakmamış yada bir cıvata somun sıkmamış milyonlar dağdan, bayırdan Avrupa'ya gitmeye çalışıyor.

İçlerinde usta diye tabir edebileceğimiz bir kişi yok.

Geçen yaz adamın biri eski bir apartman almış İsviçre de, içini tamir edip yurt yapacakmış, mobilya ustası olarak abimi götürdü bir hafta kaldı. Adam elektrikçi bulamamış, elektrikçi bulmuş, tesisatçı bulamamış, tesisatçı bulmuş, fayansçı bulamamış sonuçta tamirattan usta bulamadığı için vazgeçmiş, abimi de bir hafta misafir edip kusura bakma usta bulamadığım için vazgeçtim demiş.

Yani mesleği olmayıp ta Avrupa ya gitmeye çalışanlar, oturun, oturduğunuz yerde, sizden daha ucuza çalışacak milyonlar dolu Afrikanın, Ortadoğunun böğründen kopup gelmiş.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
İnsanları küçümsemek için söylemiyorum. Ömründe bir çivi çakmamış yada bir cıvata somun sıkmamış milyonlar dağdan bayırdan Avrupa'ya gitmeye çalışıyor.

İçlerinde usta diye tabir edeceğimiz bir kişi yok.

Geçen yaz adamın biri eski bir apartman almış İsviçre de, içini tamir edip yurt yapacakmış, mobilya ustası olarak abimi götürdü bir hafta kaldı. Adam elektrikçi bulamamış, elektrikçi bulmuş, tesisatçı bulamamış, tesisatçı bulmuş, fayansçı bulamamış sonuçta tamirattan usta bulamadığı için vazgeçmiş, abimi de bir hafta misafir edip kusura bakma usta bulamadığım için vazgeçtim demiş.

Yani mesleği olmayıp ta Avrupa ya gitmeye çalışanlar, oturun, oturduğunuz yerde, sizden daha ucuza çalışacak milyonlar dolu Afrikanın, Ortadoğunun böğründen kopup gelmiş.
Bizim ülkemizde meslek öğretecek ustada pek sayılıdır ama, 15-16 yaşlarında tanıdığım biri çıraklık olarak oto tamirde çalışıyor ama anlattığına göre ustanın 1 tane düzgün işi yok durum piyasanın bir çoğu böyle olunca bu gençlik nasıl iyi bir meslek sahibi olacak. Biraz absürt olabilir ama şu an Maslak'da oto tamircisi ile görüşme sağlayıp kabül ederse Bursa'dan ayrılıp İstabul'a taşınıp bu işi zirvede yapanlardan biri olma hedefim var, Bursa'da böyle bir imkan pek yok. Meslek öğrenmek benim nazarımda o işi kitabına uygun yapmaktır yoksa o meslek adı altında dandik iş yapan biri olursa benim gözümde o mesleği yapan biri değil amatörce uğraşan biri olur...

İhtiyaçları var ama gitmek isteyeni de kolay kolay almıyorlar.

Motosikleti
Forza 250
Ahh ahh 12 sene önce peder bey meslek lisesine verecekken son anda bir tanıdık babamı kandırıp anadolu lisesine yazdırmıslardı,neymiş meslek lisesinden bir bok cıkmıyormuş o tanıdıkla şimdi denk düşersek çenesini kıracağım 🤣🤣

Vermesinler zorla mı verdiriyorlar. Sen verirsen onlar da yan gelir yatar normal olarak
Almanya'da, bizde uzun süre önce kayipettigimiz, kisinin beyanina güven olayi halen devam etmekte. Mesela servise gittiniz. TR de paranizi ödemeden servisten sizi cikartmazlar. Ama burada fatura evinize geliyor ve sonradan ödemenizi yapabiliyorsunuz.

Eger kisi yalan söylüyorsa devlet bu yalana inaniyor, cunku bu konuda yalan söylemiyecegini dusunüyor. Adam normal bir iste calismiyor, günlük ihtiyaclari icin devletten yardim aliyor ama kacak olarak baska bir iste calisiyor. Sonrasinda da Sirp'ta Bulgar da paralari kaptiriyorlar cünkü devletten yardim aldigi icin normal yollardan banka üstünden parasini kullanamiyor.

Bu yardim paralari ile ilgili bir anket görmüstüm gecenlerde. En az Alman vatandaslari kullaniyormus bu yardimlari. Sonra Türkler geliyor. Tabiki sonradan gelen Suriyeli, Afgan ve Ukraynalilar arayi aci.

İnsanları küçümsemek için söylemiyorum. Ömründe bir çivi çakmamış yada bir cıvata somun sıkmamış milyonlar dağdan, bayırdan Avrupa'ya gitmeye çalışıyor.

Usta bulamamasinin sebebi, bence, ucuz yaptirmak istediginden dolayi kacak is gucu aradigindandir. Yoksa isini gayet düzgün yapan ama karsiligini yapan bir sürü insan var buralarda da.

Aslında eskiden bende böyle düşünüyordum İsmet bey ama artık bu görüşe katılmıyorum. Bence imkanı olan bir dakika durmasın bir dakika bile.
Adam atıyorum Suriye' li Norveç' in en ıssız yerinde kebap döner üzerine dükkan açmış, gelen müşteriye surat yapıyor birde.
Küçümsemek için söylemiyorum ama o dağdan inme nezaket bilmez bu küstahlığı yapacak cüreti kendisinde buluyorsa, torpil,referans ekonomik nedenler gibi pekçok parametre yüzünden ülkemizde bir şeyi olamamış geleceği umutsuzlukla bakan pırıl pırıl gençlerimiz hiç dil bilmesede, hiçbir yeteneği olmasa da ne yapıp edip gitsinler bir dakka bile durmasınlar bence.

İhtiyaçları var ama gitmek isteyeni de kolay kolay almıyorlar.
Bunun bir sebebi de kimin gercekten Türk vatandasi oldugunu bilemedikleri icin. Kurunun yaninda maalesef yas ta yaniyor. Gerci ana baba adindan ya da dogum yerinden, eger dogru bir sekilde Türk vatandasligi verilmis ise, anlasilir.

Motosikleti
D400
Allah aşkına şu başlıgı düzeltin, bildiğim halde sürekli keller diye okuyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar