neptunyum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MotoR Teşekkürler güzel ve çok anlamlı ve sonucunda yine o bildik Tr Manzarası cıkıyor ve üzülüyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
abi sen bu konulara dalma fazla arada seni götürmesinler malum incirlik adamların elindesin....

arkadaşlar uydurma bi hikaye bu, nedense böyle şeyler yazmaya bayılıyo birileri, bizde inanmak istiyoruz... (okulda metalurji profosörü yalan olduğunu söyledi)

AHuahuah ya bu şeyi nerede görsem kopuyorum. Beyler kısaca şöyle diyeyim:

DOĞADA NEPTÜNYUM BULUNMAZ! NEPTÜNYUM YAPAY ELEMENTTİR!

Umarım aydınlatıcı olmuştur :mrgreen: Doğada bulunmayan elementten bilmemkaç yüz bin ton rezervimiz varmış, gel de gülme :mrgreen:

Son düzenleme:
Dilimde tüy bitti söylemekten... ben de çok gülüyorum bu safsataya.. Daha önce de burada bu konu açılmıştı sonra kitlenmişti.. :) Neptunyum'u keşfeden bilim adamlarının secerelerini yazdım buraya tüm hikayesini ama işte naaparsın.. Birileri bu haberleri yayıp dalga geçiyor galiba.. Neptunyum yapay element yaw... 3 ayda bir aynı konu buraya açılıyor.. Bi başlık açalım bari "Neptunyum Yapay elementtir" diye... :queen:

Motosikleti
Su Motoru
Neyin değerini biliyoruz ki onun bilelim! Satıyorlar zaten Türkiyeyi özelleştirme adı altında artık hiç takmıyorum ...

aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş.:mrgreen: Maden olsa bile işleyecek ve kullanacak teknoloji olmadan ne işe yarar.İşte dünyanın en zengin krom yataklar çok zengin toryum yatakları, EEE teknoloji yok ne yapacaksınız.Ortalama eğitim seviyesi 5 yıl olan(ilkokul) bir ülke ne kadar kalkınırsa o kadar kalkınabiliyoruz. İngiltere,Japonya,Almanya,Fransa vs vs ne kaynağı var? İNSAN Kaynağı var ,yani EĞİTİM ŞAAAAAART.

Toryum yatağı olayı da yalan. Toryumda dünya rezervinin (yanlış hatırlamıyorsam) %3 gibi bir kısmı bizde.

Daha önce yazmıştım; http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=5036&highlight=neptunium

Linkteki mesajı yazan arkadaş cevaplardan sonra neptunium ile ilgili olan bölümü silmişti ve benim yazılar kabak gibi ortadfa kalmıştı.. :)

SuperDude' Alıntı:
, ... sadece şunu söyleyeyim; NEPTUNIUM, sentetik olarak üretilebilen ilk transuranium elementtir. Yani artifically üretilebilen, laboratuvarlarda üretilebilen bir elementtir.

Yani bizim o iddia ettiğiniz "çok değerli" (!) 9 trilyonluk neptunium kaynaklarımız zannettiğiniz gibi değil yani. :mrgreen: Neptunium 1940 yılında ilk defa Edwin McMillan ve Philip Abelson tarafından üretilmiş ve keşfedilmiştir. Bunu biliyor muydun? Bu keşif California üniversitesinde Berkeley radyasyon laboratuvarında yapılmış. Yani bu tip yazılara itibar etmeyin... Bu tip bir sürü hurafe dolaşıyor internette ve maillerde ve "mutlaka herkese ulaştırın" diye gaz verilerek bilmeyen ve her söze inanan insanlarımız yanlış bilgilendirilip provake ediliyor. Siz siz olun her söze inanmayın körü körüne. Önce araştırın. :bounce:

"Toryum yatağı olayı da yalan. Toryumda dünya rezervinin (yanlış hatırlamıyorsam) %3 gibi bir kısmı bizde"

Tüüüüh toryum'da yokmuş şimdi yandık işte.Ne hayaller kurmuştum. Allayıp pullayıp dünyaya satar köşeyide dönerdik:mrgreen:

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.»»»»»»
Bu başlık amacına ulaşmıştır.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: danger0 **************

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar