Arkadaşlar hepinizin fikirlerine ve şikayetlerine saygı duyuyorum ancak işe sadece alıcı olarak bakıyorsunuz. Kaliteli bir pantolon cordura, kot, kevlar ve iyi bir koruma ile ortalama 30 ila 40 Euro bandına mal oluyor burada. İster atölye, ister o kumaşın hak sahibi olun bu işin maliyeti bu değil diyorsanız kendinizi kandırırsınız. Kumaşlarda çok aldın az aldın gibi bir fiyat farkı yok denecek kadar az. İmalatcılar 5000 adet altına iş diye bakmıyor, 500-1000 pantolonu lütfederek dikiyorlar, Ve göründüğünden çok daha eziyetli ve sıkıntılı bir iş.
Forumda beni tanıyanlar var zamanında pantolon imalatı da yaptık, fuara katıldık 1.5 senede 500'den fazla pantolon sattık, yine yapmak üzere belirli çalışmalarım var. 300-400 liraya mal edip 800 liraya satmayın deniyor ancak bu ülkede kaliteli malı alan kitle o kadar az ki fiyat onu gerektiriyor. Üstelik Avrupadaki markalar da Avrupada değil Türkiye,Hindistan,Pakistan,Malezya ve Tayland gibi ülkelerde imal edilip geri gelip millileştirdikten sonra bize gümrüksüz satabiliyorlar, dolayısı ile bizden çok daha fazla avantajlı ve karlılar. Pakistandan imal ettiğiniz paranın altına size nakliye dahil fiyat veriyor üreticiler bizim işçiliğimiz ucuz değil arkadaşlar patronlar çalışanlara para ödemiyor.
İnanın bana fiyatların tek suçlusu bu hükümet ve ticari kanunlardır. Ne satanda ne de kendinizde suç aramayın. Ben size bugün 300-400 liraya mal edip 500 liraya satıyorum desem yine beni bezdirmek 10 lira için yapmadığı şey kalmayacak bir sürü insan çıkacak. Ben sırf bu yüzden mağazacılığı bıraktım ve internetten satışla bitirdim ürünleri. Yeni imalatta da asla yüz yüze satış yapmayacağım.
Şunu da söyleyim marka olarak bir firma senede 1000-1500 pantolon satabiliyorsa çok iyi, lütfen istediğiniz rakamdan bir hesap yapın, sonra da bir dükkan açıp 1 çalışan koyarak bir gelir gider hesabı yapın. Kafanızda koyduğunuz paraya ürünün satılamayacağını anlayacaksınız. Ülkenin acı durumu budur.