Nedir bu şişme olayı...

Motor sıkışık trafikte hararet yapsa bile düze çıkıp hız arttığında stabil sıcaklığa dönecektir. Ama benim asıl merak ettiğim; "Yağmur ne gibi etkiler"

yağmur hava soğutmalı motorda, mikronluk çatlaklar oluşturmada çok işe yarar :) mecbur değilse, sadece gezmek tozmak için yağmurlu havada hava soğutmalı kullanmamak lazım.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
2-3 ay önce bir tanıdığım 2013 model cbr125r ile 2 kişi durmadan istanbul-bursa yaptı.

bende cbr ıle abanta gıdıp geldım günübirlik 600km küsür yol.. sıkıntı çıkarmadı.. uzun yolda hızlı gıderken ztn hava - su farketmez motor rahat gıder bunu demek ıstedım..

Arkadaşlar herkes takmış kücük cc motosikletler yok uzun yolda şişer vs. doğrumudur bu olay 4 zamanlı motosikletler şişme yaparmı uzun yolda ?

2 zamanlı mobilet tarzı motosikletler için geçerli değil bu şişme(hararet) olayı ?

Şişme olayı eskide kalmış bir olay artık.Çinli bile olsa 4 zamanlı motorların soğutma sistemi daha iyi durumda.Bence bir motorun hararetten şişmesi için yaz sıcağında tapa gaz en az 100 km gitmek lazım ki o durumlarda bile pek olmaz gibi.

Teşekkürler herkese, o kadar kulaktan dolma yaşayan insanımız var ki anlatamam...

bu olay kavga sebebi olduğu için sordum (Kendi aramızda ufak bi tartışma) yazdıklarınızı gösterdikten sonraki suratını görmek için sabırsızlanıyorum.. :)

Şehir dışında devamlı son gaz giderim özellikle yokuş aşağılarda affetmem :p şehir dışında şişdigini görmedi sogutma oldukdan sonra sorun olmaz asıl şehir icinde dur kalklarda yavaş devirsiz kullanımlarda isteksizlik olabilir hava sogutmalı motoru düşük devirde dur kalkların cok oldugu yerde devirsiz gidilince bir isteksizlik olusuyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar