Nedir bu motosikletin dayanılmaz cazibesi?

Nedir bu motosikletin dayanılmaz cazibesi görünüşümü,çıkarttığı sesmi yoksa kendinizi emanet ettiğiniz iki tekerleğin hızından aldığınız o inanılmaz adrenalin duygusumu? tabi bunu ifade etmenin bir çok yolu var ama ben size neden motosikleti seçtiğimizi ve biz motor severlere neden bu kadar cazip geldiğini aklım erdiğince anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle klasik olarak herkezin bildiği ve bizi biraz olsun ifade eden açıklamayla başılıyacağım.

RÜZGARI HİSSETMEK: işte bu açıklama aslında motosiklet sevdasının özünü oluşturuyor,büyük küçük bütün motosikletlerde bu duyguyu hissedebilirsiniz ne zaman daralsanız bunalsanız bir derdiniz olsa motosikletinize atlayıp iki tur atar vücudunuzu okşayan rüzgarla dertleşir ve içinizdeki sıkıntıyı atrarsınız rüzgar size resmen bir doktor edasıyla terapi uygular yeterki bir an için o rüzgarı hissedin ve tadını çıkartın o zaman motosiklet sevdasının ne denli cazip geldiğini anlayacığınıza eminim.

HIZI HİSSETMEK: Bu duygu adrenalini kendilerine rahatlama biçimi olarak seçmiş hayat lugatlarında’yavaş ‘kelimesi bulunmayan ve aslında rüzgarı en yoğun hisseden motor severlerin seçtiği bir terapi yöntemidir.Kimi motor severler tarafından pek tasvip edilmesede Hız severler azımsanmayacak kadar çoktur,zaten ilk motosiklet sevdasına gönlünü kaptırması böle bir canavarla karşılaşması sonucu olmuştur aslında her motorseverin gönlündede böyle bir motosiklet yatar.hız severlerin ikinci vazgeçilmez unsuruda gösteriştir motosikletleri ne kadar caf caflı olursa öz güvenleride o kadar yerinde olur tabi bu taa çocukken odamızın duvarlarında asılı duran motosiklet posterlerindende belli olabiliyor :p

YOLU HİSSETMEK:Bu duygu ise genelde hepimizi kapsayan motosikletin neden vazgaçilemez olduğunun bir göstergesidir yol ve rüzgar faktörü bu sevdanın iki vazgaçilmez unsuru eğerki ikisini birden yüreğimizin taa derinliklerinde hissedebiliyorsak bizden şanslısı yok demekir heleki bir grup sürüşündeysen tadından yenmez valla :) bu terapiyi ilk yaptığın andan itibaren kanın kaynar yerinde duramazsın yaşadığın her türlü zorluğu her sorunu içindeki bu sevda ile çabucak atlatırsın ilk uzun yolculuğundan kısa bir süre sonra birden içinde fırtınalar esmeye başlar ve ağzından muhtemelen şu kelimeler dökülüryol beni çağırıyor işte o an motosikletin dayanılmaz cazibesini nedenli karşı konulmaz olduğunu içindeki kıpırtıdan anlayabilirsin.

DAĞI TAŞI VE TOPRAĞI HİSSETMEK: Bu duygu hızı,yolları,rüzgarı ama öncelikle terapiyi doğadan alan motorseverlere aittir. Düz yolu pek sevmezler akıllarının bir köşesinde hep alternatif bir yol arayışı vardır doğanın bizlere sunduğu sonsuz nimetlerin tadını alarak kendilerini doyururlar ne zaman sıkılsalar derde düşseler hemen motosikletlerine atlayıp dertlerini dağa taşa toprağa anlatarak atarlar bu duygu doğa ile yollarının keşistiği andan itibaren kalplerinde yer eder.İşte bu yüzden motosiklet onlar için bu kadar dayanılmazdır.

Aslında hepsinin içinde taşıdıkları ortak duygular vardır motosiklet sevgisi,kardeşlik duygusu,rüzgar ve özgürlük hissi, işte bunlar bizi biz yapan bir bütünün olmazsa olmaz parçalarıdır sizlere aklım erdiğince birşeyler karaladım kardeşlerin umarım beğenirsiniz saygılarımla...

YAŞASIN MOTOSİKLET KARDEŞLİĞİ:rendeer:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Teror çoştu bi kere :queen:
Bu da güzel di eline sağlık.:cat:

Kısaca ellerinin altında olan iki tekerin verdiği özgürlük duygusu ve kontrol sende :bounce:

sağolasın skull bi sakıncası yoksa arada sırada böle yazılar yazmak istiyorum umarım sizinde hoşunuza gider:rendeer:

Benim henuz motorum yok ama motorsiklet almak istememin baslica etkisi hizi hissetmek icin ve gucun sesini hissetmek icin diyebilirim. Racing istiyorum ve racing motorlari kadin gibi goruyorum ama en guzel kadindan bile daha guzeller.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birde şunlar var:

Trafikten yırtma hissi: Yahu her gün işe git-gel bu trafikte 3 saatimi boşuna harcıyorum, motorla toplam 1 saat, 2 saat yırttım diyebilmenin verdiği coşku dolu his... :mrgreen:

Park yeri bulamama stresinden kurtulma hissi: şimdi eminönüne gitcem, ordan nişantaşına, oralarda park yeri bulamam bu saatte diye stres olmama hissi... :mrgreen:

Cebindeki paranın yetmemesi hissi: Araba alıcak param yok, zaten alsamda benzinine vergisine otoparkına kaskosuna para yetişmez, bari motosiklet alayım hem karızmada yaparım hissi... :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
teror ellerine saglık..:rendeer:

Arkadaşlar dün akşam işten çıktım (istanbul balmumcu)trafik kilitli
dörtyolun kesiştiği bir noktada arabalar kilitlenmiş bekliyor
büyük bir jipin önünden geçiyordum iki bayan jipde oturmuş sinir sinir trafiğin açılmasını bekliuyorlar
o an içimden geldi motorla önlerinden geçerken jipin tam önünde durdum onlara baktım güldüm ve gaza basıp gittim
belkide onların milyarlık çaresizliği hoşuma gitti belkide ben sadist oldum
:queen: istanbulda arabaya binenlere acıyorum:queen:

bunu hissedebilmeyi ve hergün yaşayabilmeyi çok isterdim :pale:
ama azmin zaferi olacak az kaldı :salut:

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılmış sayılırım. uzun süredir motosiklet kullanıyorum ama kendi motorum yok.ve işim gereği araba kullanmk zorundayım ama. yakında kendi motorumu alıcam.tabii ilk önce ehliyetimi.motosiklete bindim zaman kendimi özgür hissediyorum yani bir araba gibi değil.yapıcağım şeyler sınırsız gibi geliyo.sanki gökyüzünde ucuyomuş gibi hissediyorum kendimi.ne bileyim cok farklı birşey motor.mükemmel

ellerine sağlık teror.
duygu ve düşüncelerimizi aktarmışsın, pekde güzel olmuş.
izmir tayfasından,saygı ve sevgilerimizle.
sıhhatli kal.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Teror çoştu bi kere
Bu da güzel di eline sağlık.

Kısaca ellerinin altında olan iki tekerin verdiği özgürlük duygusu ve kontrol sende

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
sağolasın skull bi sakıncası yoksa arada sırada böle yazılar yazmak istiyorum umarım sizinde hoşunuza gider
Sakıncası olur mu hiç :wiinkk:

teror
eline, koluna sağlık teşekkürler güzel hatta süper olmuş yani..... :bounce:

rüzgarı hissetmek, sesini dinlemek herşey işte anlatılmaz yaşanır :bounce:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motosiklet şekil değiştirmiş at tır.

Yollar çaığırır bizi,uzak diyarlar
Çıkarız ve hiç bitmesin isteriz,oysa meşakkatli iştir.Ustalık ister,tecrübe gerekir,
hafife almaya gelmez.
Gitmenin dayanılmaz çağrısı sarar bizi.
Yola çıkmalı hemen,hemen!

iyi dilekleriniz ve tebrikleriniz için ben size teşekkür ederim arkadaşlar:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar