Nedir bu kırmızı ışık çılgınlığı?

Merhaba,

Bu sefer genelde taksiciler yapıyor.. Diye konuya girmeyeceğim. Trafikte en ön sırada olayım veya ortada yahut en arkada olayım, yeşil yanmasına 5 saniye kala ara gaz veren mi dersiniz, arabayı yavaş yavaş ileriye alan mı dersiniz? Bir de tam yeşil yanar yanmaz, hatta yanmadan 2 saniye önce kornaya neden basarlar? Bunu Allah aşkına biri açıklasın yoksa kafamdaki kaskı suratında parçalayacağım birinin. Bugün adamın biriyle tartıştım, ''Ne basıyorsun lan, kör müyüz, ışığı görmüyor muyuz?'' Biraz sert oldu ama gerçekten bıkmış durumdayım. Paket dağıtıyorum hergün ve her zaman bu olay oluyor. :jocolor:

Not: Bazen sipariş geçikiyor, en öne geçiyorum arabanın yol vermesi için.. Adam birden basıyor önümü kapatıyor, yahu yol ver diyorum, versen ne olacak be adam..

Bunun yanında bugün annesi ve babasını arabaya bindirmek için durmuş adam, ben de karşıdan geliyordum, adam arabaya binip kenara çekecekti, gerek yok abi beklerim dedim, sağolsun, giderken eliyle işaret yaptı adam sağol anlamında.. Bazıları bu nezaketi göstermiyor malesef. Pizzacı iseniz sanki farklı gözle bakıyorlar gibime geldi..

Son düzenleme:
bende bazılarına şaşıyorum bazen süreli ışılar oluyor zaman geri sayıyor ne zaman biteceğini biliyn ona göre siper alıyon da bazılarında yok ama be adam sen yeşilin o sırada yanacağını nerden biliyn da hemen fırlıyorsun ordan yeşil daha yanacak 300.000 km hılza göze gelecek bilgiyi beyne yollayacak idrak edecek beyin emir verecek ve dam harekete geçecek bu nasıl tepkimedir pes doğrusu:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pizzacı iseniz sanki farklı gözle bakıyorlar gibime geldi..

Evet abi aynen öyle neden o adamda ekmek parasını kazanıyor ne yani ben ameleyim diye benim trafikte hakkım olmayacakmı bu halkın bakış açısını çözemedim birtürlü

daha bugün bir benzerine şahit oldum tamamen o tip ruh hastası insanların kendini tatmin etmek sanki duran trafikde kendince gidiyormuş gibi yaparak mutlu olmaya çalışmak ama diğer araba kullanıcıları tarafından (normal olanlar) gerizekalı gözüyle bakıp bazende yaptıkları nedeniyle iyi küfür yiyen tiplerdir.

Bence mesleklerine göre insanları amele diye ayırmakta yanlış hocam. Estağfurullah, sana bir şey demiyorum, yanlış anlama..

Demek istediğim; Geçen gün boktan, kusura bakmayın argo oldu biraz, daha nazik anlatamam bu durumu! Evet boktan bir hukuk bürosunun garajına gittim, garaj kapısında siparişi teslim etmek için bekliyorum, passat'ın içinde bir kadın özel şöförü ile ordan çıkıyor, güvenlikteki adam bana diyor içeri gir, görmesinler. Ulan karaktersiz herif, senin gibi, o arabanın içindeki gibi görgüsüzleri, ben cebimden çıkarırım, neyin edebiyatını yapıyor bu adam! Kusura bakmayın lütfen..

Açıköğretim lise'ye gidiyorum ve yaşım 17 .. Okulum bitene kadar bu işi yapmak zorundayım. Arkadaşlar, abilerim.. Yaşım fazla olmadığı halde bu kadar, hatta daha fazla şeyler gördüm. İnsanları neden mesleklerine göre ayırırlar? Mesela o garajda duran adamdan bir çöpçü bir bardak su istese, bu esnada biri geçiyor diye, kenara çekil, seni görmesinler! Bu insanlığa sığar mı peki? Ben çok gördüm, doktor, avukat v.b meslek sahibi insanları. Bence eline mesleğini alan her adam, ADAM sayılmıyor. Nerde kaldı yahu memleketimin sıcakkanlı insanları, herkes üs lerine yağ çekme derdine düşmüş olmalı ki, insanlık kalmamış..

Bence mesleklerine göre insanları amele diye ayırmakta yanlış hocam. Estağfurullah, sana bir şey demiyorum, yanlış anlama..

Demek istediğim; Geçen gün boktan, kusura bakmayın argo oldu biraz, daha nazik anlatamam bu durumu! Evet boktan bir hukuk bürosunun garajına gittim, garaj kapısında siparişi teslim etmek için bekliyorum, passat'ın içinde bir kadın özel şöförü ile ordan çıkıyor, güvenlikteki adam bana diyor içeri gir, görmesinler. Ulan karaktersiz herif, senin gibi, o arabanın içindeki gibi görgüsüzleri, ben cebimden çıkarırım, neyin edebiyatını yapıyor bu adam! Kusura bakmayın lütfen..

Açıköğretim lise'ye gidiyorum ve yaşım 17 .. Okulum bitene kadar bu işi yapmak zorundayım. Arkadaşlar, abilerim.. Yaşım fazla olmadığı halde bu kadar, hatta daha fazla şeyler gördüm. İnsanları neden mesleklerine göre ayırırlar? Mesela o garajda duran adamdan bir çöpçü bir bardak su istese, bu esnada biri geçiyor diye, kenara çekil, seni görmesinler! Bu insanlığa sığar mı peki? Ben çok gördüm, doktor, avukat v.b meslek sahibi insanları. Bence eline mesleğini alan her adam, ADAM sayılmıyor. Nerde kaldı yahu memleketimin sıcakkanlı insanları, herkes üs lerine yağ çekme derdine düşmüş olmalı ki, insanlık kalmamış..

Dostum; insaları mesleklerine göre değil karakterlerine göre ayırmak lazım. Maalesef bizde mesleklerine, dış görünüşlerine ve cebindeki paraya göre sınıflandırıyorlar.

Senin yazını okuyunca aklıma açık öğretim lisesini bitirip universiteyi kazanan yakın bir arkadaşım geldi.

Sen diğer insanların mesleğiyle ilgili yaptıkları yorumları ciddiye alma. En büyük sermayen kişiliğine, karakterine yaptığın yatırımdır.

Herşey gönlünce olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Herkesin herşeyi menfaat olmuş sana göre mesleğini eline alan adam sayılmıyor ama onlara göre adamın kralı !!! niye adamın parası var

pizzacı olman bişeyi değiştirmiyor her motorçuya aynı şeyi yapıyor bunlar...

Süreli olan ışıklarda iş çok kolay herzaman ilk ben çıkarım.Süresiz ışıklarındasüresini bilirmi içimden sayarım yine ilk ben çıkarım:wiinkk:

Veya baktım yanımdaki çakal beni sıkıştırıcak veya beni hiçe sayıyor,son saniyelerde ''bilader sağ arka kapın açık'' der gazlarım:bounce:

Kahretsin yine ilk ben çıkarım...

Veya baktım yanımdaki çakal beni sıkıştırıcak veya beni hiçe sayıyor,son saniyelerde ''bilader sağ arka kapın açık'' der gazlarım:bounce:

Hocam bu kısım aklıma youtube da bir video vardı bisiklet kullanıcısına, yolda yürüyen adam abi teker dönüyor diyerek bisiklet sürücüsünün dikkatini dağıtıyor ona benzemiş :cherry:

ne yazıkki bu ülkenin sanatçı aydın gazeteci politikacı kısacası kodaman insanları halka iğrenilecek bir böcek gözüyle baktıklarından bu memleket daha iyisini yapamıyor zengin fakir dayanışması olmadan da hiç bir ülke kalkınmaz gelişmez

Not: zenginler, fakirler olmazsa fakirdirler.

İnsanları cebindekine göre değerlendirenler işine göre sınıflara ayıranlar aşağılık yaratıklardır.Bu karaktersizler o beğenmedikleri pizzacının getirdiği pizzayı yerler çöpçünün verdiği hizmet ile yaşar bide beğenmezler.Onlar yardım eden olmasa kıçlarını bile toplayamayan mahluklardır.Hiç kaale bile almayın bu karaktersizleri.

@overcloud

Çok sağol, ben de o arkadaşın gibi olmak için çaba sarfediyorum hocam. :)

Arkadaşlar dediğiniz gibi insanın ne kadar parası olursa olsun, karakter ve kişilikten yoksun bir insan aslında hiç bir şey.

Yine de insanların mesleklerine göre ayrımcılık yapmak, ikinci sınıf insan muamelesi yapmak, küçümsemek kimsenin haddine değil.

Malesef dünya'daki düzen böyle arkadaşlar.. Konu siyasete dönmesin ama çok kötü bir durum ya.

özellikle ben bu yol vermeme mantığını anlamıyorum yine taksiciler trafiği bir müşteri için aniden yolun ortasında durdurur bi şey olmaz özellikle mecidiyeköyde bu olay olmakta hiç bir araç bir kişinin park etmesi veya dönmesi için yol vermez taş çatlasa 15 sn bekliyecek özellikle taksiciler hiç vermez ben bu olaya ciddi şekilde kıl oluyorum bu olay yüzünden tekmeli tokatlı kavga ettiğimde oldu hala anlamadım neden vermediklerini

bende bazılarına şaşıyorum bazen süreli ışılar oluyor zaman geri sayıyor ne zaman biteceğini biliyn ona göre siper alıyon da bazılarında yok ama be adam sen yeşilin o sırada yanacağını nerden biliyn da hemen fırlıyorsun ordan yeşil daha yanacak 300.000 km hılza göze gelecek bilgiyi beyne yollayacak idrak edecek beyin emir verecek ve dam harekete geçecek bu nasıl tepkimedir pes doğrusu:)

diğer yönlere bakıyorlar hocam. Yeşil ışık yanmadan bir iki saniye evvel diğer yönlere kırmızı yanar işte tam o anda gazlıyorlar ama tehlikeli bir yöntem sonuçta duramayan olabilir ya da biraz erken çıkılırsa ve elektronik kontrol varsa ceza yenilebilir.

bana daha akşam 10 gibi falan oldu kırmızıda bekliyorum en önde arkadaki kornaya basıyo deli gibi döndüm baktım çekil ben geçicm diyo ve zaten ışık zamanlı 5 saniye falan var ışığı gösterdim bekle diye iyice asıldı kornaya şerefsiz herif bende geç kalktım 3 5 saniye inadına :D sora bastı gitti yanımdan.

PES DIYEREK SANA KATILIYORUM VE BENCE SÜRELI TRAFIK IŞIKLARINI KALDIRMALILAR,ÇÜNKÜ KIMI TRAFIK MAGANDALARI YEŞILLE BIRLIKTE SANKI DRAG YAPARCASINA HAREKET EDIYORLAR...YORUMSUZ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:59 ----------

bana daha akşam 10 gibi falan oldu kırmızıda bekliyorum en önde arkadaki kornaya basıyo deli gibi döndüm baktım çekil ben geçicm diyo ve zaten ışık zamanlı 5 saniye falan var ışığı gösterdim bekle diye iyice asıldı kornaya şerefsiz herif bende geç kalktım 3 5 saniye inadına :D sora bastı gitti yanımdan.

ben öylelerine hic tepki vermiyorum,yesil de yansa kalkmıyorum ve o yesil tekrar kırmızıya dönerken ben basıp gidiyorum o geçemiyor ve ona aynı trafik lambasinda kornasıyla birlikte mutluluklar diliyorum :)

Ramazan dolayısı ile kural ihlallerleri hat safhada.
İftara yakın saatlerde trafikte olmamak için elimden geleni yapıyorum. Herkes çıldırmış olmalı...

Ramazan dolayısı ile kural ihlallerleri hat safhada.
İftara yakın saatlerde trafikte olmamak için elimden geleni yapıyorum. Herkes çıldırmış olmalı...

İftara yakın saatlerde trafikte oluşan hengameye ben "geleneksel iftar rallisi" diyorum. B ehliyetim olmasına rağmen otomobil kullanmaya karşı olmamın temel nedeni; otomobille kırmızı ışıklarda durduğum vakit sağ tarafımdaki sürücünün kendisini Michael Schumaher, arkamdaki kişininde Colin McRae ve altlarındaki arabalarıda f1 araçları sanıp biraz sonra yanacak yeşil ışıkla benim gibi sıradan bir sürücüyü geçme egolarından dolayı sürekli rahatsız etmelerine karşı benim altımdaki orta sınıf otomobille onlar gibi elit sürücülere karşı yapabilecek fazla bişilerimin olmamasıdır.

Burada çoğu ışıklar saniyeli , 3-4 saniye var başlıyorlar arkadan korna basmaya.Yahu kardeşim her yerde mobese var bir, sana kırmızı yanarken diğer yoldan ya araçlar geçiyor ya da yayalar iki.Ne gerek var, 3 saniye beklesen ne olacak.

Dün kırmızıda bekliyorum arkamdaki transit dolmuş başladı kornaya.Işığa bakıyorum kırmızı, saniyesizlerden. Ambulans felan da yok arkada.Kenara çektim adam gayet normal kalktı yayaların arasından gayet normal hızda devam etti.Sıkıldı garibim galiba o sıcakta kırmızıda bekle bekle.

Araba kullanırken görmediğim artislikleri motor üzerindeyken görüyorum.Hani o kadar iyi bir şey de değil motorum SS felan değil.Şehiriçinde gidiyorum 40-50 ile adam benim arkama geçince veriyor aragazı karşı şeride geçip sollama yapıyor.Kırmızıyı görünce boğa etkisi yapıyor galiba : ) Araba sürerken de aynı hızla giderdim böyle şeyler olmazdı.Motor rodajda açmıyım gazı diyorum ama şehiriçine girdim mi rodaj modaj kalmıyor hayatta kalma mücadelesi veriyorum...

Bütün kullananlara özellikle ekmeğini bu işten kazananlara Allah kolaylık versin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar