Super Moderator
Arkadaş kulak burun boğaz uzmanı belkide![]()
Şununla motosiklet kullanmayı düşünmek....
Ama üşütmez yahu! düşünmeye değer mi...
Arkadaş kulak burun boğaz uzmanı belkide![]()
Öyle kulaktan dolma yok cerrah eldiveni, yok neopren yok termal, bu tarz şeylere para verme. Doktor eldiveni asla soğuktan korumaz, zaten bunun için üretilmemiştir, derin mahvolur büzüş büzüş hale gelir/B]
Zengin işi felan da değil, sağlığını düşünüyorsan bütçe ayırıp alacaksın. Öyle cerrah eldiveni, 8 kat termal içlik yok gazete sarmak yok streç film. Bu tarz tavsiyelere kulak asıp da rezil etmeyin kendinizi. Yeterli bütçe ayıramıyorsan kışın toplu taşıma kullan daha hayırlı olur. Kendini hasta da etmemiş olursun.
o kadar soğukta da motor yerine toplu taşıma kullanın![]()
Şahsen benim yeterli bütçe ayıramadığım zamanım çok olur.
Zira motosiklete hobi olarak değil, ulaşım aracı olarak binmek durumundayım.
Toplu taşıma ile işe gidip gelsem, 2 lira gidiş 2 lira dönüş 4 lira hergün minibüse para ödemek durumundayım.
150 cc Motosikletle 3 km gidiş 3 km geliş ayda 5 litre yakıt tüketiyorum en fazla.
Yani ortalama 20 Türk Lirası.
Evet bazen gerçekten kulaktan dolma bilgileri uygulayıp faydasını görüyorum. Tamamen mecburiyetten. Faydasını gördüğüm şeyi de burada paylaşmaktan utanmıyorum da.
Siz beni bilip bilmeden yargılamaya utanmıyor musunuz peki ?
Ben bunu kullanıyorum gayet başarılı, tek sorun ufak bir fermuar mevcut vakit kaybı
http://www.dokuyucu.com.tr/asp/product/4866/ELDIVEN-SCOYCO-MC-17-KIRMIZI
Boşuna o kadar para verme, hiçbir işe yaramaz. Hissiyat da çok azalır. Ellerim donmasın istiyorsan decathlon'dan soft korumalı kayak eldiveni alacaksın. -27 dereceye kadar dayanıklı olanı bul mutlaka, rastgele değil. Fiyatı 100 lira civarı.
Diğer türlü illa motosiklet eldiveni kullanacağım diyorsan, hiçbiri ellerini tam anlamıyla ısıtmaz.
İki seçeneğin var:
1. Kışlık motosiklet eldiveni + elcik koruma + elcik ısıtma.
2. Decathlon'dan bahsettiğim -27'e kadar dayanıklı kayak eldiveni.
Öyle kulaktan dolma yok cerrah eldiveni, yok neopren yok termal, bu tarz şeylere para verme. Doktor eldiveni asla soğuktan korumaz, zaten bunun için üretilmemiştir, derin mahvolur büzüş büzüş hale gelir/B]
Zengin işi felan da değil, sağlığını düşünüyorsan bütçe ayırıp alacaksın. Öyle cerrah eldiveni, 8 kat termal içlik yok gazete sarmak yok streç film. Bu tarz tavsiyelere kulak asıp da rezil etmeyin kendinizi. Yeterli bütçe ayıramıyorsan kışın toplu taşıma kullan daha hayırlı olur. Kendini hasta da etmemiş olursun.
Şahsen benim yeterli bütçe ayıramadığım zamanım çok olur.
Zira motosiklete hobi olarak değil, ulaşım aracı olarak binmek durumundayım.
Toplu taşıma ile işe gidip gelsem, 2 lira gidiş 2 lira dönüş 4 lira hergün minibüse para ödemek durumundayım.
150 cc Motosikletle 3 km gidiş 3 km geliş ayda 5 litre yakıt tüketiyorum en fazla.
Yani ortalama 20 Türk Lirası.
Evet bazen gerçekten kulaktan dolma bilgileri uygulayıp faydasını görüyorum. Tamamen mecburiyetten. Faydasını gördüğüm şeyi de burada paylaşmaktan utanmıyorum da.
Siz beni bilip bilmeden yargılamaya utanmıyor musunuz peki ?
Verdiğiniz örnekler de gerçekten bir harika ne desem bilemedim. Kulaktan dolma bilgilere kulak vermeyip, sizin örneklerinize mi kulak vermeliyiz bilemedim..
Kullanıcının sorusu, soğuktan ellerimi nasıl korurum şeklinde. Kış aylarında grubumla yaptığım ülke içi / ülke dışı seyahatlerde bahsi geçen, termal iç eldiven, cerrah eldiveni denilen lastik eldivenler, termal alt üst içlikler, neoprenler gibi motosiklet kullanımına uygun olmayan fiyasko ürünlerden çeşit çeşit alıp yüzlerce lira verdikten sonra kazandığım deneyimlerdir.
Eğer burada dem vurduğunuz eldivenin kalınlığı ise, zaten bunun el hissiyatını çok fazla azalttığını söylemiştim. Yok eğer korumasız oluşu ise, soft korumalı olanlara dikkat çektiğimi söylemiştim.
Bir atıfta bulunacaksanız eğer, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak deyimini hatırlatırım. Eğer hatırlarsanız, sizin bir zamanlar bulunduğunuz; "İşaret parmağı ile fren yapıp, diğer parmaklarla gaz kesmek gerektiği" öneriniz kadar benim önerilerim absürd değil.
Hepimiz bu teknikleri/ürünleri çoğu zaman deneme/yanılma ile az kere de eğitimle/araştırmayla öğreniyoruz. Hepimizin burada ki ortak paydası, çok fazla deneyimlediğimiz konularla insanları aydınlatmak, yardımcı olmak olduğunu unutmayalım lütfen
Sondan başlayayım,
Tabiki benim de amacım, bilmediklerimi öğrenmek, bildiklerimi paylaşarak insanlara fayda sağlamak, bu noktada unutulacak bir durum zaten yok. O yüzden müsterih olun.
Tartışmasız ki herkes bir çok konuya deneyimleri sayesinde vakıf oluyor. Bunları gündeme getirmeye bile gerek olmadığı kanısındayım.
Benim gaz kontrolüm ve fren tekniğimi ifade etmiş olmamın absürd bir tarafı yok, siz daha farklı bir fren ve gaz kontrol tekniği uyguluyorsanız, bu da absürd değildir. Sonuç olarak herkesin kendi tekniğidir, literatür 4 parmak ile en güçlü fren yapılır derken benim 2 parmağımın, bir başkasının 4 parmağından güclü olabilme ihtimalini göz önünde bulundurduğunu hiç sanmıyorumKaldı ki, kullandığınız motosikletin cinsine, manetin boyutuna,pistonuna,kaliperine,vs. kadar farklılık gösterebilecek ucu açık bir konu. GP'de 2 parmak ile stopie derecesinde fren yapılabilirken, kitap 3 demiş 4 demiş, pek bir şey değişmez kanımca.
Benim dem vurduğum konuya gelecek olursak,
Önerdiğiniz eldivenlerin, ne kalınlığına takıldım, ne de koruması olup olmamasına.
Sadece parmakları ayrıştırılmamış olan bir kese ile manetlere ve gaza hakim olunamayacağı(sadece hissiyat kaybı değil)
ve uygun bir öneri olmadığı yönünde.
Kırıldıysan affola, biraz espirili bir mesaj yazdım aslında, sadece mimik eksik.