Nedir Bu çin Tehlikesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bende de rs151 var.şuana kadar be nde hiçbir sorununu görmedim. bence asıl tehlike çinli motorlar değil(tamam işçilik ve kalite kötü),asıl sorun servislerde.Çünkü adam gibi bi servise gittiğinizde,vidalardan tutun da motorun heryerine kadar dikkatli bi şekilde işini yaptıında ve de siz demotor hakkında az da olsa bilgi sahibi olduğunuzda bi sorun çıkmıyor diyebilirim.ama somut kötü örnekler de var tabi. Hiç bi nedeni yokken çok sorun çıkaran motorlar da var.ama bi düşünün,adamlar bu motorlardan binlerce satıyolar,yani biçok markadan daha fazla satıldı bu motorlar.bunların içinde de sorun çıkaranların olması çok yadırganmamalı bence.

paran çok deiLse yani japona yetmiyosa aL bi çinLi bak keyfine.. Bakımını yaptır kuLLanım kitapçığına göre kuLLan pek bişi oLmaz.. Ama arada arızaLı parça çıkabiLir bu gayet normaL... oranLarsak arkadaşın dediği gibi bu motorlar binLerce satıLdı beLki toPLamda bi suzukinin yaptığı 2 yıLLık satışı adamLar 1 yıLda yaptı bu kadar arızayı oranLarsak bence okadar da fazLa deiL... Ama bide hakkında kötü motorcu tabiri kuLLanıLanLar var onLara Lafım biLe yok çünkü motorunu korumayan insan hiçbirşeyi haKetMezz...

ya aslında varya bakarsan züccaciyeci bile motor ithal ediyor e haliyle servis yetersiz kalıo sadece yetkili firmalara getirip sağlam bi servis ağa kursa belki bu kadar sorun kalmaz

Ben çok seviyorum Çinlimi. Şunu da söyleyeyim. Çin den kaliteli taşıt üreten bir ülke de değiliz. keşke üretsekte yerl, malı kullansak. Yerli malı yurdun malı elin malı elin malı. Motorun çin i japon'u olmaz. Parana göresi olur iyisi kötüsü olur.

kanuni için ne düşünüyorsun yanlış bilmiyorsam tek üretici onlar parçalı yurt dışı olabilir onu bilmiyorum

Geçmiş forumlarda arkadaşın biri şöyle yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Aslında aldığın motor dandik değil.Dandik olan senin cebindir.Çok paran olsa pahalı iyi motorlara binersin.
O yüzden al bir tane kendi kesene uygun bir alet canını sıkma kafan rahat olsun.
Hepimiz motorlarımızı alırken snin gibi endişeler yaşadık.Ben memnunum.
Ha arıza olayı 15.000 lik motordada olur,1.500 lik motordada o senin nasıl kullandığın baktığına göre değişir.
Bu yüzden çinmiş japonmuş fazla kafa yorma derim......:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen öyle bisiklet parasına motor satılıyor..Kalite istiyorsan kesinlikle Yamaha --Honda--Suzukiden şaşmayacaksın ha sıfırları pahalı fakat temiz ikinci el alınabilir..

Bu motor geçen sene ilk geldiğinde aldım.İyi parasına göre fena değil.Dediğim gibi motru üzmezsen oda seni üzmüyor.Alınır bu motor tavsiye ederim.

ya onunda vites geçme problemi varmış bizim semtten arkadşlar yok pahasına satıyolar 1,500 filan veren var ya

Al derim 1.500 ytlye veren varsa.

Ötv yi yansıttığı zaman motomax ortalama 3.000 ytl ye çıkacak diyorlar.

Son düzenleme:
rüzgarın sesi kardeşim www.sahibinden.com a gir ikinci el 4200 ytl ye manyak makine var (SUZUKİ DR 800)20 adet çin malını cebinden çıkarır hemde sınıfının en büyüğü ben çinliyi satıcam adanada aynısından var alıcam kısmetse makinede sorun yok ama bende sorun var bel fitiği olanlar kesinlikle chopper almasınlar

bak arkadaşım eğer bir çin malı motor kullanmayı göze alırsan sana birkaç tavsiyem var yanında herzaman anahtar takımı ve çeşitli boylarda ve çaplarda cıvata bulundur eğer titreşimide göze alırsan hiç çekinme bir çin malı motor alabilirsin

MoToR' Alıntı:
bel fitiği olanlar kesinlikle chopper almasınlar

MoToR kardeş, şu meseleyi açıklasana biraz lütfen ! Ne biliyim, "Bel fıtığı ve Cruiser" falan diye bir başlık da açabilirsin.

Ne tür bir bağlantı var, bel fitiğı ve bu tür motorlar arasında ?

Not: Bir de şu eski avatarını çok özlüyorum haberin olsun. Yenisi de güzel ama....

japoncu arkadaşlar motorlarını söküp parçalarının ne kadarının japon ne kadarının çin malı olduğuna baksınlar derim çinlininde iyisi kötüsü var bizim ithalatçılar genelde ucuz olsun diyerek en kalitesizleri ithal ediyorlar bence asıl mesele bu

paran varsa imkanlarını zorla çin alma tabi. alınacak bişey yok parasının motorları. 2. el temiz bir motor almak daha iyi bi fikir. ama 1000ytl gibi paralara alınmaz tabi.

12000 km ve 3 kere yolda kaldım masrafı hıc bıtmıyor benım cınlının 2 el temız bı japon al

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar