250 cc motorla bolu dagını. eski yoldan çift kişi ile çıkın bakıyım kamyonları otobüsleri minübüsleri sizi sollamak isteyenleri. sıkıştırıldıgınızda sizi önemsememelerini. gaz actıgınızda motorun bogulmasını. sürekli debriyaja basmak vites degiştirmek. 250 cc zaten torksuz olur vites kücültürsün. düz yolda 150 görürsün rampada bayılırsın. vs vs ahhh ahhh eziyet olmuştu bana..uzun yolda 250 cc yol bitmez. güneş tepede kamyonların oyobüslerin egzos dumanlarını yutarsın cogu egzos ayarı olmaz kapkara dumanları yutarsın. makine zayıftır sollama yapamazsın makine güçlüdür yaparsın . sen 750 cc al basma sana kim diyo 200 ile git. ama sahil yollarında ormanda daglarda önünde 3 kamyon 1 otobüs tın tın giderken arkanda tır seni zorlarken.. rampada 250 lik seni artcını bagajını cekemiyoken. aralarında düzlük yola cıkmayı çift seritli olmasını iple cekersin..
ben xv250 ile istanbul izmir istanbul manisa yapdım.. hiç sıkıntıda çekmedim.. birincisi uzun yolda iki kişi ne işiniz var ikincisi uzun yolda evet iki kişi 250cc kaldırmaz.. benim yukarda yazdıklarım tek kişi için geçerli.. gerçi kısa mesafe bildiğiniz emin olduğunuz yollarda iki kişide gezilir ama bolu dağı gibi çetrefilli yerlerde iki kişi gitmek ordan araba bile vitesi ikiye çekip küçültüp çıkıyor 250 cc lik motorun ne kabahati var heleki 2 kişi yük binmişse dediğiniz çok normal..
ben artçı ile uzun yol asla yapmam bu kişisel bir şey başıma bir şey gelicekse tek benim başıma gelsin benim yüzümden başkasının başına bir şey gelsin istemem yada daha kötüsü bana bir şey olmaz ona olursa o vicdan azabıyla hiç yaşayamam..
tek kişi 250 lik motor kamyonuda sollar rampayıda çıkar çok yük bindirmemiş iseniz.. ama iki kişi iseniz birde yükünüz varsa zaten 750 dediğiniz motor bile o kadar üstündeki yükle ancak 250 lik gücünde ilerler.
birde tabiki 250 cc var 250cc var.. bir japonun 250 liği ile çinlinin 250 liği hiç kıyaslanmaz..
Bakınız forumda konu var adamlar jawa 350 ve mz301 ile türkiyeden çıkdılar avrupayı boydan boya gezdiler hemde bir çok yükle demek ki ufak hacimli motorlarlada gezi yapılabiliyor siz bolu dağından bahsediyorsunuz adamlar bırakın 700 ü 600 ü 300cc lik motorla dünyayı geziyorlar kirli karlı dağları çıkıyorlar..
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ali-ve-bir-turkun-enteresan-seyahati-adv.html
Son düzenleme: