Neden Yurtdışında Yaşamak İsteriz?

farklı bir yaşamı istemek! farklı bir yerde, farklı insanlarla, farklı şekilde... hepimiz zaman zaman yaşamaz mıyız bu duygulanımı?
bence mesele ne kanunların farklılığında ne de yaşam standartlarının; mesele kişinin farklılık arayışında..
filvaki, kendinden memnun olmayan tek bir kişinin de, oturup ne biliyorsa unuttuğu, aklını sıfırladığı, kitaplığını boşaltıp yeniden rafladığı, bakışını tarttığı, iç yolculuğunu yapıp faturayı korkmadan kendine kestiği görülmemiştir.
yurt dışı planı yapanlar da dediğiniz gibi yurt içinde yaşar giderler.. belki de kişi meselenin memleket değiştirmekle hallolmayacağını içsel olarak fark edip, yurt dışına çıkmıyordur..
yine de bu tür dileklerini dillendirenler arayış içerisinde, umutlu insanlardır. umutlarını kırmamak gerek. tabi yaparsın, hep beraber falan demek gerekir.

Bence kendimize en çok yabancılıştığımızda,kendimizi bu kadar tanıdığın içinde yanlız hissettiğimiz anlarda,tanıdık yüzlerin,dillerin,dinlerin olmadığı bir yerde yaşamayı tercih ve hayal ederiz hep..işte ozaman canımızın daha az yanıcağını düşünürüz belki...Yenilen tüm kazıklardan kaçmaktır yurt dışı aslında....:rendeer:)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
unutmamalıdır ki hayatın amacı diğer insanlarla yarışmak, diğerlerinden hep bir adım önde olmak değildir
böylesi bir rekabetin sonu yoktur
kim soktu bunu insanlığın kafasına hem?
biz birbirimizin sırtına basarak yukarı çıkmak için mi varız bu dünyada?

öte yandan her türlü bilgiye zaten internet vasıtasıyla erişebiliyorken gidip bize yabancı kültürlerde eziklik çekmenin manası da yok bence
gidip okul okumaya ne hacet (bu sözüm anamur.spor" a)
sizi çeken avrupai serbestiyet ise o başka
basit dürtüleri elitist giysilerle süslemek kendi bileceğiniz iştir

çalışmak, sahip olduklarını haketmek güzel elbet
evet batı, gelişmişlik anlamında bizim önümüzdedir
eee?
o da ekmekle doyuyor ben de
bu sayede güçlü olup hüküm sürüyor diyeceksiniz
sömürmek hayranlık duyulacak şey değil ya
birgün patlar bu balon
ozaman hümanizmin neresindelermiş görürüz :)

Yurtdışında yaşamak isteyenlere hak vermemek edde değil.

Lakin bunu isteyen sadece TR halkı değil. Bizden doğudakiler ne istiyor sizce ?

Birçok doğu devleti insanı yurtdışında TR de yaşamak istiyorlar. çünkü bizim sahip olduklarımız onlara çoook uzak.

TR deki yaşam ve yaşam şartları Tescilli olmasada oldukca yüksek.

Yaşadığımız ülkenin kusurları olsada artıları çok daha fazla ve bizde bunun kıymetini bilmeliyiz.

Yukarıda arkadaşlar değinmiş hor görülüyoruz diye. Kendi ülkemde böyle bir ihtimal yokken neden başka ülkede hör görülen bir insan olarak yaşayayım ?

Gezmek eylenmek değişik deneyimler eğitim gibi konular için elbetteki olmalı. Ama illaki kıyaslayalım derseniz doğu ülkeleri ile arap ülkeleri ile kıyaslamaya başlayalım.

Bazi arkadaslarin cuppeli yorumlarini okuduktan sonra kesin diyorum, maddi imkaniniz var ise gidin yurt disinda okuyun universitenizi meslek bilginizi. Sonra gelip hic olmaz ise bize boyle abuk subuk cag disi , yobaz yorumlar yapmazsiniz.

Egitim iste, hemen farki ortaya koyuyor insan da. Cok zorlamaya gerek kalmiyor sonrasinda. Biri ulkesine yararli digeri zararli.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
evet, evropaya gidiniz
size nasıl haklı olacağınızı öğretemeseler de mantalitenize ters gelen ama nedense haklı olup ta bu haklılıklarına anlam veremediğiniz diğer insanları gerikafalılıkla suçlayarak bir anlamda kendinizi kandırmayı öğrenebilirsiniz pekala :)

Bence bizim ülkemizde zaten ileri bir bakış açısı istenmiyor.Bunu isteyen tek kişi Mustafa Kemal Atatürk tü.ondan sonra gelen herkez bize hep arabistana bakın biz onlardan ilerdeyiz diye avuttu.Bizim tesellimiz arabistan bizden geri olmamalı,bizden ilerde ve ileri bakışlı ülker,insanlar var,gerikafalı değil geri kalmış,kalmak için uğraşılan insan topluluğu haline geldik bu okadar aşılandıki her yanımızı ardık bakışımızın geride kaldığını bile fark edemiyoruz....

evet, evropaya gidiniz
size nasıl haklı olacağınızı öğretemeseler de mantalitenize ters gelen ama nedense haklı olup ta bu haklılıklarına anlam veremediğiniz diğer insanları gerikafalılıkla suçlayarak bir anlamda kendinizi kandırmayı öğrenebilirsiniz pekala :)

ne mezunusun sen genc?

Moderatör
Sadece tembel ve saygisiziz. Birde beles sirke baldan tatlidir.
Muassir medeniyetler seviyesine gelelim diye ugrasip didinen Atamin tarifindeki , zeki ve caliskan nesil kalmadi hepsi bu. Yoksa ne farkimiz olurdu Batidan, Avrupadan Amerikadan...

Herkese demedim, adam olamamaktan kastım burda bir üniversite kazanamayıp yurtdışına gidenlere. gerçi ona da bir itirazınız vardır :mrgreen:

Bence sıvamayınız.

5 senedir yurt dışındayım.
Bu , o sözü geçen yüksek standarta sahip "batılı ülkeler"den değil.
Ekonomisi Türkiye'den daha kötü.
Yaşam standartları daha altta.

Ben bir Istanbul aşığıyım.
Türkiye'min bir cennet olduğunu hep savunurum.
Fakat;
Belli bir zamana kadar , belki bu emeklilik olabilir , yurtdışına yerleşene saygım sonsuzdur.
5 sene öncesine kadar benim için böyle bir düşünce "asla" derecesindeyken şu an "muhtemel" derecesindedir.

Bana göre;
Bunun nedeni para değil.
Bunun nedeni , kimsenin kimin ne yaptığına , ne giydiğine , hangi kökenden olduğuna , hangi inanca sahip olduğuna karışmaması , insanların birbirine saygılı olması ,sokakta yürürken kimsenin birbirinden çekinmemesi , kimsenin kimseye yan gözle bakmaması.
Bunun nedeni , sokakta yürürken her an ezilme korkusu olmaması. Yolları asfaltsız , kaldırımları bozuk olsa da , tüm araçların yayaya saygılı olması.
Bunun nedeni , sokakta kız arkadaşını öperken , veya sahilde bira içerken , kimsenin gelip ne yaptığını sorup , küfretmemesi.
Bunun nedeni , eğitiminin , "okuyana" daha iyi olması.
Bunları uzar gider.
Ha burası polyanna'nın harikalar diarı mı? Hayır.
Ekonomisi kötü , sokakları pis.
Insanları içiyor da içiyor.
Ha bizim gibi mi içiyor? Hayır , ağızlarıyla. Eğer kavga görürseniz orada kesin Türk veya Azeri vardır.
Bu arada ekonomisi kötü dedik , evet ama benzin 1.5 dolar , elektrik , doğal gaz ödesen ödemesen farketmeyecek kadar ucuz...
Bu dünyaya 1 kere geliyoruz. O yüzden fanatizmi bırakıp , nerede mutlu olacaksan orada yaşaman lazım.
Tekrar yazıyorum , Türkiye bir cennet , ama...

Son düzenleme:
ha, ukrayna başka..
herkes orada yaşamak ister.. bu konu başka, bambaşka..
ben ukraynada yaşamak isterim. çok beğeniyorum ukraynayı. :joker:
hem eğitim falan, muasır medeniyet mi ney; hepsi tamam..

Son düzenleme:
ha, ukrayna başka..
herkes orada yaşamak ister.. bu konu başka, bambaşka..
ben ukraynada yaşamak isterim. çok beğeniyorum ukraynayı. :joker:
hem eğitim falan, muasır medeniyet mi ney; hepsi tamam..

Ukraynanin kadinlari yuzunden olmasin sakin. Yoksa ukraynanin gelir seviyesi ve is imkani da Turkiyeden cok daha dusuk.

Ciddi bir ekonomik sikinti ceken bir ulkede neden herkes yasamak istesin ki.

Olay sadece ulkenin kadinlarinin cok guzel olmasi ile bitmiyor acikcasi.

Iyi bir egitim , iyi bir hayat standarti , ve sosyal imkanlar istiyor insan hakli olarak.

Turkiyede yuzlerce ozel universite acildi, parayhi basan diplomayi aliyor artik. Verdikleri egitim icler acisi.

Kulturden , genel kisilik egitiminden yoksun bir sistem.

Bugun 100 senelik bir universiteden mezun olmus birini alip karsiniza konustugunuzda arada ki farki anlarsiniz.

Bu isin Avrupa Amerika emperyalizimi ile uzaktan yakindan alakasi yok. Artik otu , pisligi buna baglayan orumcek beyinlerden olmayi birakin.

Para kazanacak isen , bu ulkeye faydan dokunacak ise, yaratici olacaksin , yaratici olmak icin okumak sart. Yada para kazanacaksin okumus adamlarin hakkini odeyerek senin icin calistiracaksin.

Ama sonucta her sey bilim ve ilimden geciyor bu dunyada. Bunu uygulmak baska bir is, ogrenmek baska .. Turkiye iyi uyguluyor ama iyi ogretemiyor. Bunu inkar etmek yerine artik bir seyleri duzeltmek daha iyi olacak.

hep para para para...
neden olmasın!? güzel kadın az şey mi?
varsın para olmasın. hem iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş..:joker:

Ben Zürihte yaşamak isterdim...Basel Cenevre...nedeni muhteşem saat gibi bişleyen bir sistem ve eşsiz doğa...o sistemin bir parçası dişlisi olabilirim...

Varlığım Zürih Kantonuna armağan olsun...:p Alplere gömülmek isterdim...

halam orada ikamet ediyor vesileyle oraları gördüm...

Abim İtalya'da master yaptı bana dediği tek şey barınmanın bayağı pahalı olduğuydu.

Geri kalan şeyler gayet ucuz.Otomobil,motosiklet,içki,sigara,yemek vs vs uzar gider böyle.

Eee orada hal böyle olunca kendi ülkemi sevmek için 1 tane neden bile bulamadım.Elime fırsat geçtiği anda gidicem.

Daha gelişmiş ülkelerin ekonomik ve sosyal imkanları daha iyi olduğu için.

finlandiya der olaya noktayı koyarım
gittin gördün mü derseniz gittim gördüm
yasadim

Devleti tarafından yolunacak kaz yerine konmaktan bıkan herkes yurt dışına çıkmak ister. Dünyanın hiç bir yerinde dolaylı vergi bu kadar yüksek değildir. Dünyanın hiç bir yerinde sabit gelirli çalışanın üzerindeki yük bu kadar fazla değildir. Afrika ülkeleri bizden ileride idi bu konularda hamdolsun onları da tepeledik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar