Neden Yurtdışında Yaşamak İsteriz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba;
Üniversite birinci sınıftan bu yana başta ABD,Kanada,Avustralya olmak üzere yurtdışında yaşama planı yapan,iş ve özel hayatını orada kurmak isteyen birçok insanla tanıştım hala da görüştüklerim var.Genelde gidemediler.Ailesinden ilk ayrılışında üniversiteye giden öğrencilerin sendromlu hallerinden olduğunu biliyorum o planların.Sendromun daha dar kapsamlısı "Yatay geçiş yapacağım" şeklinde olurdu.Bu tip arkadaşlar yeni mezun olduklarında da iş başlangıcında kendilerine çok iyi bir makam,mevki verileceği motivasyonuyla yola çıktılar ve birçoğu da doğal olarak yolda kaldı.Neyse konuyu dağıtmayayım,sizin böylesi bir planınız varsa eğer neden yurtdışı?Hangi özelliklerinizden dolayı yurtdışındasınız ya da yurtdışını hakettiğinizi düşünüyorsunuz?Akrabanız,arkadaşınız gitti ve yaşamını kurdu diyelim nelerle karşılaştı?Birçok forum inceledim,bizim forumdan deneyimleri öğrenmek istiyorum.Bilgi ve deneyim sahipleri lütfen olumlu ya da olumsuz görüşlerinizi bildiriniz.

Not: Bizim forumun özelliğinden dolayı konunun direkt "Bir başkadır benim memleketim" veya "Ya sev ya terk et!" sonucuna bağlanacağından o tür yorum yapacak arkadaşlar parmaklarını yormasınlar lütfen.

Katkısı olan herkese çok teşekkürler.
Selamlar.

Son düzenleme:
ben yurt dışında yaşamak istemiyorum. kısa sürelerle bir çok ülkede bulundum. her ülkeme gelişimde içimde bir huzur bir sevinç vardı. çan sesleriyle uyanmak istemiyorum. sürekli dışarıda vejeteryan yemek istemiyorum. yurt dışında çalışmayı bir şekilde kabul ederim şu anki maaşımın 3 katı verilirse anca giderim. aama sevmem. cuma kılacak cami bulamazsın. cami kaldığın yere 30-40 km uzaktadır. iki üç türk ailesi bulursun. onlarla konuşursun.

yaptığımız işin hakkını vermeyenlerden,
her fırsatta hakkımızı yiyenlerden,
düzenbazlıktan, kadir kıymet bilmemezlikten,
işbilmez devlet memurundan, doktordan, polisten,
ucuz hesaplardan, riyadan, baskıdan, dayatmadan
kısacası kendimizden ve kendimiz gibi olanların cemiyetinden bunalıp kaçarız yurt"dışı"na :)

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
yutdışında yaşamaktan kasıt batılı ülkelerde yaşamak öyle değil mi?
kimsenin papua yeni gineye gitmek istediğini sanmıyorum
batıya özenti, doğu toplumlarına yapılan bir dayatma
batı empozesinin sonucu
ha batının iyi tarafları yok mu
elbette kendilerine has bir medeniyetleri var, daha rahat yaşam standartlarına sahipler
ama doğunun sömürüsü üstüne kurulmuş standartlar bunlar
kimse ezilen olmak istemiyor haliyle :)

elindekiyle yetinmek mevzusu bunlar

kısacası kendimizden ve kendimiz gibi olanların cemiyetinden bunalıp kaçarız yurt"dışı"na :)

Fırsatını kolladığım ve ciddi anlamdan düşündüğüm bir olay sebepler ancak bu kadar güzel anlatılır.

Bu kadar güzel anlatılır hocam.:):rendeer:

yurtdısında yasamak ısteyenlerdendım
kız arkadasımla tanıstıktan sonra bu hayalıme veda ettım
daha onceden 6 tane kuzey ulkesıne gıttım bır sure orda yasadım
gercekten ıstedıkten sonra yapılacamayacak sey yok emın olun
orda yasamak ıstememın nedenı ınsana verılen saygıdır .

kanayan yaramıza değil parmak direk çomak soktun abi...Ne diyelim...

7 sene yurt disinda yasadim, Universite egitimi ve yuksek lisansi da yurt disinda yaptim zaten , Bu donemde bir cok degisik iste calistim. Part time de oldu full time da. Son 3 sene Dunyanin en buyuk otomotiv firmalarinin birinde ust duzey yonetici olarak calistim, kazancim yerinde her seyim vardi.

Dunyanin her yerini de gezdim bu donemde, is icin kaldim.

Bundan 10 - 15 sene evel bu konu olsa git derdim.

Ama heykeltras, ressam , tasarim gibi cok spesifik isler yapmiyor isen Turkiyede ki imkanlarin yurt disindan hic bir farki yok.

Her ulkenin artilari ve eksileri vardir. Fransanin , Almanyanin yada Amerikanin burdan her yonu ile iyi oldugunu soylemek imkansiz.

7 sene sonra zaten bir seyleri kiyaslacak kadar gozum acilinca geri dondun. Kendi hayatimi kurdum.

Yurt disinda sosyal imkanlar sizi buyuluyor, imkanlar, eglence hos geliyor.

Ama calisma sistemi farki, insanlarin yaklasimi farkli , arkadaslik farkli,

Turkiyenin bugun ku is imkani , yasam kalitesine bakinca, yurt disi bana pek cazip gelmiyor acikasi.

Ama iyi bir yabanci dil ve kaliteli bir egitim icin imkani olan her vatandas icin yurt disi egitimi derim.

Turkiyedeki egitim sistemi gercekten berbat otesi.

hergün yeni birşeye zam gelirken bir türlü maaşa zam gelmemesinden ve gün geçtikçe alım gücünün azalmasından

Daha iyi bir eğitim için hem kendi eğitimim hemde benden sonrakilerin daha iyi eğitim alması için en azından avrupada pekçok ülkede bizdeki gibi 1,5 milyon insan girip bunların sadece 600 000 i alınmıyor.

Daha nezih insanlar için. Bizdeki gibi sokakda her tür insan yok geneli düzgün tipler bizdeki gibi beyaz gömlekli bağrı kılla kaplı olup son düğmeye kadar açıp sivri burun ayakkabı giyinip saçlarına jöle kutusunu boca etmiş insanlar azdır olursada büyük ihtimal türktür

Bizdeki gibi koyvermişlik yoktur yurt dışında genelde aldığınız bir malla ilgili sorun yaşadığınızda karşınızda ilgili bir muhatap ve sorun çözen insanlar buluyorsunuz

Yasaların herkese adil işlediğini yeterince caydırıcı olduğunu ve insanların kontrol mekanizması olmasada uyarlar onuda geçtim utanma duygusu var hırsızlık yaparsam bi de yakalanırsam millet ne der olayı var ya bizde adam göz göre göre hırsızlık yapar hala pişkin pişkin kamera karşında konuşur yada yurt dışında baklava çalanla banka soyan aynı kefeye konulmaz

Vs vs... Uzar gider

Evet yabancı ülkelerde türklere müslümanlara pek iyi gözle bakılmıyor belki hatta hor bile gören oluyor ancak onların böyle davranmasının sebebi burdan yurt dışına özellikle avrupaya giden alt tabaka insanların orda yasaları çiğnemesi ve bu şekilde iyi paralar kazanıp türkiyede yaptıkları kroluğun 10 katını orda yapmaya kalkınca haliyle insanlarda tiksiniyor. Misal metroda telefonun hoparlöründen son ses orhan gencebay dinleyen tipler burada hoş görülmezken yurt dışındaki adamın genellemesi çok doğal

çevremdekilerde genelde avrupanın ahlak yoksunluğundan söz edip vazgeçirmeye çalışıyorlar ancak şuanda televizyonda oynayan dizilere bakınca bundan 1 nesil sonra ahlak konusunda avrupadan beter olacağımızı kestirmek çok da zor olmasa gerek

Kısaca türkiyede yaşanmaz...

yutdışında yaşamaktan kasıt batılı ülkelerde yaşamak öyle değil mi?
kimsenin papua yeni gineye gitmek istediğini sanmıyorum
batıya özenti, doğu toplumlarına yapılan bir dayatma
batı empozesinin sonucu
ha batının iyi tarafları yok mu
elbette kendilerine has bir medeniyetleri var, daha rahat yaşam standartlarına sahipler
ama doğunun sömürüsü üstüne kurulmuş standartlar bunlar
kimse ezilen olmak istemiyor haliyle :)

elindekiyle yetinmek mevzusu bunlar

o da başka bakış açısı tabii reis :cat:
ben hep şöyle düşünüyorum doğu-batı meselesinde;
bu kavga, bu çatışma hep vardı, galiba hep de olacak.
onların işi bu; doğuyu hırpalamak, sömürmek, sindirmek.
bu amaçlar doğrultusunda etkilemek, yönlendirmek, uyutmak.
başka da bir beklentim yok zaten muasır medeniyetten.
o vakit gardını alır çıkarsın dünya arenasına.
ya kendimize ettiğimizi ne edeceğiz? topu yine batıya mı atacağız? dedik ya batının işi batılık etmek.
mevzu "kendi kurduğumuz medeniyet"ten kaçış ise konuyu özeleştiri bağlamında değerlendirmekten yanayım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
o da başka bakış açısı tabii reis :cat:
ben hep şöyle düşünüyorum doğu-batı meselesinde;
bu kavga, bu çatışma hep vardı, galiba hep de olacak.
onların işi bu; doğuyu hırpalamak, sömürmek, sindirmek.
bu amaçlar doğrultusunda etkilemek, yönlendirmek, uyutmak.
başka da bir beklentim yok zaten muasır medeniyetten.
o vakit gardını alır çıkarsın dünya arenasına.
ya kendimize ettiğimizi ne edeceğiz? topu yine batıya mı atacağız? dedik ya batının işi batılık etmek.
mevzu "kendi kurduğumuz medeniyet"ten kaçış ise konuyu özeleştiri bağlamında değerlendirmekten yanayım.

bizim medeniyetimiz zaten vardı
ne zaman batıyı taklit etmeye başladık, ozaman böyle olduk

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Soruyu Biraz Farklı Hale Getirmek

O halde şöyle bir soruyla devam edeyim;
Devlet memuruyum,gelirimden memnunum.Yurtdışı düşünce "Daha çok para" isteğinin üstüne kurulmadı.Psikolog olarak görev yapıyorum ve bu ay Aile Danışmanlığı alanında yüksek lisans diplomamı da alacağım inşallah.Bu sene üniversite sınavına başvurup hukuk fakültesine başlamak istiyorum ve bunun sebebi maddi beklentiler değil birçok kanunla ilgili bilgi eksikliğimden dolayı,bir kurs niyetine kaydolmayı düşünüyorum.Bu eğitimden sonra yaş 30 olacak,olay tümüyle yaşam standartlarıyla ilgili.Kabul gören meslekler arasında yeri nedir benim mesleğimin?Deneyim sahibi arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Adam olamayıp yurtiçinde hayal ettiklerimize sahip olamayınca suçu memlekete atarız yurtdışında yaşamak isteriz. İyi derecede ingilizce biliyor olsam da doğup büyüdüğüm ülkemin insanlarıyla çok daha fazla şeyi paylaşabileceğime eminim. Gemi batana kadar bırakmaya niyetim yok burayı.

Cv in iyiyse ve güzel bir işte çalışıyorsan insan olduğunu anlarsın...bir yıl süreyle lüksemburg da yaşadım. Görevli olarak gitmiştim. oranın nüfusunun %90 ı CV si ile gelen insanlardan oluştuğu için çok kaliteli bir ortam vardı..her yerde ama her yerde...dönüşte uçak ankara ya inerken yere bile bakmak gelmedi içimden..hala özlerim o günlerimi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

Adam olamayıp yurtiçinde hayal ettiklerimize sahip olamayınca suçu memlekete atarız yurtdışında yaşamak isteriz. İyi derecede ingilizce biliyor olsam da doğup büyüdüğüm ülkemin insanlarıyla çok daha fazla şeyi paylaşabileceğime eminim. Gemi batana kadar bırakmaya niyetim yok burayı.

evet memleketimizin eşi benzeri yok değil mi..cennet..herkese süper muamele yapılıyo..herkese hakkı veriliyo...insanlar mesaiye kalırsa ekstra ücret veriliyo..patronlar tarafından izin vakti geldiğinde izne çıkmaya teşvik ediliyo...hastanede postanede her şey mükemmel...mezun olunca bir sürü sektör var eleman açığı olan...

arkadaşım biraz mantıklı ol ya..adam olamayınca suçu memlekete atıyomuşuz...tövebe tövbe..

Gayet de adamım, üniversite eğitimim, yabancı dilim, iyi bir işim ve gelirim, düzgün de bir hayatım var... Lakin iş onlarla bitmiyor. Hayatım boyunca devlete vergi ödemek için çalışmak, 10 liralık şeye 30 lira ödemek, aldığım birşeyle ilgili bir sıkıntım olduğunda karşımda muhattap bulamamak, adam gibi sosyal haklara sahip olamamak, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden hakkıyla yararlanamamak, aynı toprakları paylaştığım insanımın sadece boş boş konuşup hiç bir icraat yapmaması vs. vs. gibi nedenlerden dolayı ben de yurtdışına yerleşme hazırlıkları yapıyorum şuan...

"yaran mı var da gocundun birader?" dediğinizi duyar gibiyim. Hayır gocunmadım fakat yurtdışına yerleşmek isteyen herkese "adam olamamış" muamelesi yapmışsınız yazınızda. Herkese bir özür borçlusunuz kanımca.

Saygılar

Herkes daha fazla kazanç istediği için yurtdışına gitmek istiyor. Türkiye gelişmiş devletlerle 3. Dünya ülkeleri arasındaki yükselme liginde takılı kaldığı sürece de bu böyle devam eder gider. Benim kendi mesleğimden örnek vermek gerekirse. Türkiye şartlarında kazancımız iyi gibi görülse de yurtdışında çalışan meslekdaşlarımızın 20 katı çalışıp 10 ila 20 de biri kadar gelir elde ediyoruz. Burda yurdışı derken tabi gelişimiş ülkeleri kastediyorum. Yıllık 200.000$ kazanç herkesin kulağına hoş geliyor.

İkinci bir hususta batı ülkelerindeki düzenlilik ve yüksek standartlar hoşumuz gidiyor.

Gayet de adamım, üniversite eğitimim, yabancı dilim, iyi bir işim ve gelirim, düzgün de bir hayatım var... Lakin iş onlarla bitmiyor. Hayatım boyunca devlete vergi ödemek için çalışmak, 10 liralık şeye 30 lira ödemek, aldığım birşeyle ilgili bir sıkıntım olduğunda karşımda muhattap bulamamak, adam gibi sosyal haklara sahip olamamak, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden hakkıyla yararlanamamak, aynı toprakları paylaştığım insanımın sadece boş boş konuşup hiç bir icraat yapmaması vs. vs. gibi nedenlerden dolayı ben de yurtdışına yerleşme hazırlıkları yapıyorum şuan...

"yaran mı var da gocundun birader?" dediğinizi duyar gibiyim. Hayır gocunmadım fakat yurtdışına yerleşmek isteyen herkese "adam olamamış" muamelesi yapmışsınız yazınızda. Herkese bir özür borçlusunuz kanımca.

Saygılar
Herkese demedim, adam olamamaktan kastım burda bir üniversite kazanamayıp yurtdışına gidenlere. gerçi ona da bir itirazınız vardır :mrgreen:

Yurt dışında yaşam çoğunlukla ekonomik sebeplerden olsada yaşam tarzı, toplum yapısı gibi sebeplerden de ülkesinde yaşamak istemeyen pek çok insan var.
İyi bir mesleğe, kariyer imkanına ve hatırı sayılır bir mal varlığına sahip olupta Türkiyedeki toplumsal ve siyasal yapıdan tiksinip kendini başka bir ülkeye atan ve garsonlukla oradaki hayata başlayan bir düzine insan tanıyorum.

İşin özü vatan sadece doğmak, doymak değil aynı zamanda mutlu-huzurlu yaşamakla alakalı.

O halde şöyle bir soruyla devam edeyim;
Devlet memuruyum,gelirimden memnunum.Yurtdışı düşünce "Daha çok para" isteğinin üstüne kurulmadı.Psikolog olarak görev yapıyorum ve bu ay Aile Danışmanlığı alanında yüksek lisans diplomamı da alacağım inşallah.Bu sene üniversite sınavına başvurup hukuk fakültesine başlamak istiyorum ve bunun sebebi maddi beklentiler değil birçok kanunla ilgili bilgi eksikliğimden dolayı,bir kurs niyetine kaydolmayı düşünüyorum.Bu eğitimden sonra yaş 30 olacak,olay tümüyle yaşam standartlarıyla ilgili.Kabul gören meslekler arasında yeri nedir benim mesleğimin?Deneyim sahibi arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Soylemistim , egitim icin gidiyor isen dusunmeden git diyorum. Mesleginde iyi bir yere gelmek icin yaptigin her adim sana kar olarak geri doner.

Turkiyenin basarili oldugu dallar ofis ve yonetim isleri degil , sanayi ve emek isleri. O yuzden Turkiye Avrupali ve Amerikali firmalarin alt taseronu olarak ekonomisini saglayan bir ulkedir.

Nedenmi boyleyiz, cunku cok bos konusuruz, gunde 30 kez ihtiyac ve cay molasi veririz, is yerinde facebooka bakar mac konusuruz, biri bir sey tasarladimi yerden yere vururuz.

Onu taklit eder bak ne kolay yaptik alsinda , amma kasildin diye asagilariz.

Isim geregi karsimda benim gibi yuksek lisans yapmis, beyaz yakali diye tabir edecegim bir alay insan ile karsilasiyorum. Inan bana nasil diploma almislar aklim almiyor.

Genel kultur sifir, yurt disini yenilikleri takip sifir, oturduklari yerden dunyayi takip ettiklerini saniyorlar, bir makele okumak yerine ingilizce dahi acaba uygulamali anlatimi youtube ta varmi diye bakiyorlar.

Rakiplerini Avrupaliyi Amerikaliyi kucumseyerek ancak kendi acizligini ispat eder insan. Biri bizden daha iyi bir sey yapiyor ise taktir etmeyi ogrenmek lazim. Onu taklit etmek yerine ondan bir ilerisini biz nasil yapariz diye kafa yormak lazim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar