Neden Takma isimlerimizi (nick) alırken yabancı kelimeler veya ifadeler kullanırız ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fazla söze gerek yok motor enduro olunca,kullananda ben olunca endurocu
01 de eee ADANALIYIZ ondan olcek

bu tür konular bazılarını gerer,bazılarına hoş gelir bazılarınada boş gelir herkesin özgür iradesi,buraya iskoçyalı yazsam,matrix yazsam ne değişir,önemli olan insan olmak

Kime ne yaaa bundan.O zaman Melisa, Dilara vs isimleri de kullanmayalım.

Süper Moderatör (BBRR)
BBRR len hiç bi anlamı yok allah kahretsin .. millet yok ingilizcede şu anlama geliyo yok kaplama malzemesi yok italyanca yok ispanyolca demiş..Len hiç bi anlamı yok .. o an basmışım klevyede bu harfler denk gelmiş.. LKSAHD" da olabilirmiş şu an bu denk geldi :)

konuyu açan erhan zaten baştan hata etmiş .. len kendi nikine baksana önce armut :)... Niye bu arap fars özentisi ...:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biz de gittik mal gibi adımızı soyadımızı yazdık:pr::pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
BBRR len hiç bi anlamı yok allah kahretsin .. millet yok ingilizcede şu anlama geliyo yok kaplama malzemesi yok italyanca yok ispanyolca demiş..Len hiç bi anlamı yok .. o an basmışım klevyede bu harfler denk gelmiş.. LKSAHD" da olabilirmiş şu an bu denk geldi :)

konuyu açan erhan zaten baştan hata etmiş .. len kendi nikine baksana önce armut :)... Niye bu arap fars özentisi ...:p

ne farsca ne arap özentisi resmen tarikkat ismi barış bence banlanması veya nic degişmesi gerek :queen::queen:

ne farsca ne arap özentisi resmen tarikkat ismi barış bence banlanması veya nic degişmesi gerek :queen::queen:

kasınma bak banlarım yine seni :bounce:
bu sefer suresiz atarım hiç bi halt edemezsin :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:04 AM ----------

Abi turkce zaten arapca ve farsca harflerden meydana gelmemişmidir :)
Turkçe yi bu sekilde yapanlar utansın :p

Süper Moderatör (BBRR)
Abi turkce zaten arapca ve farsca harflerden meydana gelmemişmidir
Turkçe yi bu sekilde yapanlar utansın

Yok be baba türk alfabesi latin harfleri temel alınarak oluşmuştur. Dilimiz ise aynı kültürümüz gibi geniş bi yelpazeden etkilenmiştir. Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler sık kullanılır olmuş. Zamanla yerleşmiş dilimize TDK bir çok kelimeyi öztürkçeye çevirmişsede halk bunların bazısını kabulenmiş bazısını kabullenmemiştir. Mesela trenin öztürkçe karşılığı çok oturgaçlı ittirgeçli götürgeç (kısaca çoig) olarak çevrilsede hiç bu şekilde tren dedinmi. Nikim tren olsa (ki rajona ters :cherry:) nikin neden türkçe değil dermiydin ??

Mesela senin nikin yine yabancı köklü bir kelime ama dile oturmuş Operatör doktor denilsede diğer tanımlama yine yabancı menşeili. Hemen hemen her dilde dışarıdan girmiş kelimeler vardır. Pasaport mesela hemen hemen bir çok dilde böle geçer . İNG. kökenli liman geçişi anlamında bir kelimedir. Ama İzmirde bir semte dahi adını vermiştir. Örnekler çoğaltılabilir.

neyse ya taktığımız şeye bak. Nolacak bu fenerin hali :cherry:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yok be baba türk alfabesi latin harfleri temel alınarak oluşmuştur. Dilimiz ise aynı kültürümüz gibi geniş bi yelpazeden etkilenmiştir. Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler sık kullanılır olmuş. Zamanla yerleşmiş dilimize TDK bir çok kelimeyi öztürkçeye çevirmişsede halk bunların bazısını kabulenmiş bazısını kabullenmemiştir. Mesela trenin öztürkçe karşılığı çok oturgaçlı ittirgeçli götürgeç (kısaca çoig) olarak çevrilsede hiç bu şekilde tren dedinmi. Nikim tren olsa (ki rajona ters :cherry:) nikin neden türkçe değil dermiydin ??

Mesela senin nikin yine yabancı köklü bir kelime ama dile oturmuş Operatör doktor denilsede diğer tanımlama yine yabancı menşeili. Hemen hemen her dilde dışarıdan girmiş kelimeler vardır. Pasaport mesela hemen hemen bir çok dilde böle geçer . İNG. kökenli liman geçişi anlamında bir kelimedir. Ama İzmirde bir semte dahi adını vermiştir. Örnekler çoğaltılabilir.

neyse ya taktığımız şeye bak. Nolacak bu fenerin hali :cherry:

onun niki yani cerrahi doktordan degil ahmet ozhanında üye oldugu bir tarikat adı sıkıyorsa yalan desin bu bir dini faktordür :queen:fenerin hali ne olcak bol baklava demek yeni sezondada benim için :queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:14 PM ----------

kasınma bak banlarım yine seni :bounce:
bu sefer suresiz atarım hiç bi halt edemezsin :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:04 AM ----------

Abi turkce zaten arapca ve farsca harflerden meydana gelmemişmidir :)
Turkçe yi bu sekilde yapanlar utansın :p

hani bir laf var çingeneye kırralık vermişler önce babasını kesmiş sende öyle hani 23 nisanda modluk olayını erhan ciddiye alıp site kapalıyken seni mod yapmış çoçuk sevinsin diye sende işte havaya girmişsin cingene :queen::queen:

onun niki yani cerrahi doktordan degil ahmet ozhanında üye oldugu bir tarikat adı sıkıyorsa yalan desin bu bir dini faktordür :queen:fenerin hali ne olcak bol baklava demek yeni sezondada benim için :queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:14 PM ----------

hani bir laf var çingeneye kırralık vermişler önce babasını kesmiş sende öyle hani 23 nisanda modluk olayını erhan ciddiye alıp site kapalıyken seni mod yapmış çoçuk sevinsin diye sende işte havaya girmişsin cingene :queen::queen:

bilseydim bu kadar icine oturacagını daha onceden sutlardım seni patrondan izin alıp :)
cok eglenceliymiş be senin bu halin. sen dua et siteyi falan satın almayayım kapıdan sokarsan adiyim :queen:

nikime gelince;

Nerden aldıysam aldım arkadasım sanane ?
İster dedigin gibi isterse tıbbi bir terim olarak algına hiç farketmez.

İcime sinen bir konu olursada yazarım paylasırım onceden yaptıgım gibi.
Burası konu dısı arkadasım. isteyene gider :bounce:

biraz kurcala neler neler gorursun. :wiinkk:

1998 lerde :p MIRC veya ICQ zamanından kalmadır herhalde bayanlar için diyorum kız ismini görünce yoğun bir talep olurdu.Bu yüzden kaçmak için birazda olsa kendini anlatan lakap veya farkli bir dilde kelime olurdu.Bende o zamandan kalma birşey bu.98 yılında neyse hala o :)

vallahi düşündüm niye chopperrider aldım taa 2006 senesinde bilmiyorum. ulan hem ingilizce gereksizliği var hem chopperı sattık 3 sene oldu, 200 cc yarım grenajlı zealsuna bindim nickim chopperrider dı :) nakeda geçtim yine chopperrider :) aha şimdi sport-touring motor kullanıyorum hala chopperrider :) değiştirme imkanı olsa dakka düşünmem hem türkçe hem de her motora uyan bi mahlas :) seçerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaslar,
Baslıkta da yazdıgım üzere bir foruma veya benzeri olusumlara kayıt olurken neden bazılarımızın anlamadıgı veya anlamakta zorlandıgı yabancı dilde kelimeler veya cümlelerde takma isimler (nick) alırız ?

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************

Nick Mick hiKaye asıL o DüzeLtiLen yerDe ne Yaziodu acaBa :D ben ona taqıLdım :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bilseydim bu kadar icine oturacagını daha onceden sutlardım seni patrondan izin alıp :)
cok eglenceliymiş be senin bu halin. sen dua et siteyi falan satın almayayım kapıdan sokarsan adiyim :queen:

nikime gelince;

Nerden aldıysam aldım arkadasım sanane ?
İster dedigin gibi isterse tıbbi bir terim olarak algına hiç farketmez.

İcime sinen bir konu olursada yazarım paylasırım onceden yaptıgım gibi.
Burası konu dısı arkadasım. isteyene gider :bounce:

biraz kurcala neler neler gorursun. :wiinkk:

sen bu siteye admin veya site sahibi ol giren senin gibi olsun
benim dert etigimde yok sadece sen gördün beni atıgını başka he birde sukull tabi ondan sonra sana msn de dediklerini hatırlatayım burda kendin caldın kendin oynadın :queen::queen::queen:

Nick Mick hiKaye asıL o DüzeLtiLen yerDe ne Yaziodu acaBa :D ben ona taqıLdım :)

kalaylamısımdır yine ondan editlenmiştir hatırlamıyorum :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:25 AM ----------

sen bu siteye admin veya site sahibi ol giren senin gibi olsun
benim dert etigimde yok sadece sen gördün beni atıgını başka he birde sukull tabi ondan sonra sana msn de dediklerini hatırlatayım burda kendin caldın kendin oynadın :queen::queen::queen:

nak haallaa konusuyorsun ya ne can acısıymıs cıkmadı bi turlu :mrgreen:

Soy adımı kullanıyorum, AZAP kullanıldığı için içerisin de "4" rakamını kullanıyorum. 13 yaşımdan beri internet ortamında Azap'ı mahlas olarak kullanıyorum ancak genel itibari ile yaşıtlarım özellikle 91 senesinde ve sonrasında doğan insanlar Türkçe'mizi pek sevdikleri söylenemez bence bunun sebebi; hayatımıza sonradan giren Televizyon - Bilgisayar gibi batı dünyasına açılan kapılardır..orada görülen herşey çocukken kapılıyor ve ilerde ki yaşantısına yön veriyor.
Örn;
Köpeklerin %90'ının ismi Rocky - Rex - Lesi falandır. Çünkü televizyon da o isimler çok kullanılıyor =)

Tabi ki kişisel görüşüm kimseye herhangi bir laf atma amacım yoktu...

Forumdan Uzaklaştırıldı
kalaylamısımdır yine ondan editlenmiştir hatırlamıyorum :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:25 AM ----------

nak haallaa konusuyorsun ya ne can acısıymıs cıkmadı bi turlu :mrgreen:

okadar Çoq ki hanqi birini hatırLican dimy :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar