Arkadaşlar,
Cerrahi arkadaşın anlatmak istediği şey clint ve donniedarko arkadaşların hiddetlenmesine gerek olan bir anlam taşımamakta,
Türkçe kelimler kullanmakta bu kadar kızacak birşey yok(Sadece kullanıcı ismi için değil)
Size şöyle birşey sormak istiyorum.Günlük konuşmalarımızda İngilizce kelimeler ile cümlelerimizi süslemesek,Aralara daha havalı olsun diye yabancı kelimeler sokmasak,kullanıcı isimlerimizi yabancı dilden değilde kendi yörelerimizden kendi ezgilerimizden seçsek,Yabancı kelimeleri kodlarken İngilizceye göre değilde kendi dilimize göre kodlasak v.s ne kaybederiz?
Buna karşı ne kazanırız diyenler de yine olacaktır tabii!
Örneğin; BMW özel ismini söylerken Türkçe ancak ADSL terimini söylerken herkez ingilizce kodlar.Bu dengesizliktir.Ben ise özellikle günlük konuşmalarımda ADSL terimini kodlarken Türkçe kodlarım ama yanımdaki arkadaşım hemen beni düzeltir(Gücüne gider Türkçe kodlamam

)
Biz başka ülkelerin isimlerini tamamen değiştirerek söyleriz(örn:Hollanda/Nederlands,Macaristan/Hungary(kelime hatası yapmış olabilirm)) Onlarda Türkiye ismini Turkey(hindi)olarak değiştirmekteler
Geçen Formula 1 yarışlarını izliyorum.Motor sporlarıyla ilgili olanlar tanır Reha diye bi adam yarış sonunda dğerlendirme yapıyor ve konuşmasında piste güvenlik araçı girdi yerine SAFE CAR girdi gibi bana göre gereksizce Yabancı kelime kullanıyor.Oysaki bu kelimenin yada deyim veya terim herneyse kullanmak insanı ne çağdaş ne modern nede ileri kafalı yapmadığı gibi benide geri kafalı yada yobaz yapmaz.
Arkadaşlar İngiltere de yaşayan bir arkadaşım bir büfeden düzgün İngilizce kullanamadığı için gazete alamamış ve üstüne birde fırça yemiş...
Almanların tamamı İngilizce bildiği halde hiçbiri kesinlikle konuşmaz ama Bizim Almanya dan ülkemize tatile gelen gurbetçilerimizin gencecik çocukları Plajda deniz şohrtarının altına giydikleri donlarının (bile bile boxer yazmadım:queen: )
lastiklerindeki Deutschland yazılarını etraflarındakilere gösterebilmek için birbirlerine "şortları aşağıya çekin yazı gözüksün" dediklerini duydum ve şok geçirdim.Bu genç arkadaşlar gurbette okadar kimliksiz yetişmişlerki Kendi yurttaşlarına ve kendi dillerine böyle bir saygısızlık yapabiliyorlar.
Başa dönecek olursak Niçin Türkçe kullanıcı ismi kullanılmıyor diye yazan bir arkadaşa öfkelenmek yerine "gerçekten yaa,Türkçe kullanıcı adı kullansak ne olacakki !" diye düşeünsek kötümü olur?
V.s v.s.......
Burada anlatabileceğim okadar çok örnek varki sayfalar almaz ve kimse okumaz
Öyle bir yazıyım dedim,kimse üstüne alınmasın:rendeer: