Bir yorum yapmadan geçemeyeceğim,
Öncelikle Super Sport bir motosiklet gerçekten şehir içinde kullanıma uygun bir model değil. Herşeyi kenara atın dur kalk trafiğe girecek ne kabiliyete sahip ne de motor yapısına. Cünkü dur kalk trafikte ısınıyor, altınızda 100 dereceyi geçmiş ve sürekli fanları çalışan hararet yapmış edası ile ilerlemeye çalışan bir motosiklet,ayrıca gidon açısı 15-20 derece gibi komik bir rakam..Bu durumlar öncelikle kullanıcısına sonra motorun kendisine zulüm bir.
Diğer yandan egomaniası gerçekten yüksek bir toplum olduğumuz gerçeği var. Bir çoğumuz bu motosikleti görünümünden ve gücünden dolayı farkındalık yaratmak adına kullanır hale gelmişiz. Yine oldukça yüksek oranda bu işi serseriliğe döken tipler mevcut. Çünkü bu tipler motoru amacı dışında kullanarak egolarını yüksek tutuyorlar. Bu durum halk içerisinde de rahatsızlık uyandırdığı için genel kanı Super Sport kullanan insanların tamamını kapsamış ve Serseri motoru olarak nitelendirilmiş durumda. Bende yakın zamanda SuperSport bir motosiklete geçmiş birisi olarak bunları yazıyorum, bu duruma da üzülüyorum açıkçası, ama millet olarak maalesef her konuda olduğu gibi bu konuda da batırmışız, şuan için yapacak bir şey yok (Bilinçlenmeli, bilinçlendirmeliyiz). Bir işin cılkını çıkartmakta üstümüze bir millet tanımıyorum.
Şimdi okuyan arkadaşlarımın kafasında madem bu kadar bilinçlisin, neden SuperSport aldın? sorusu geçecektir.Öncelikle A'dan Z'ye motosiklet kullandım. Uzun yıllar kullandım hemde, Enduro mobilet ile başladım, kinetic honda da kullandım, 2 zamanlı Mz251 'de Gilera Nexus'da (Scooter'in ferrasi

)..Grup sürüşlerine de katıldım, gezilere de gittim, bir çok dost, arkadaş ile tanışıp güzel günler geçirdim.. Ama SuperSport tercih etmek bunların hiçbirisi ile alakalı değil. Gerçekten tercih etmek için hayatınızında normal insanlardan farklı olması gerekir, en azından benim için öyle.. Ben bungee jumping yapan, her sene babadağdan atlayan, nerede bir rollercoaster görsem 3-5 tur atmadan içi soğumayan,dalmayı çok seven, kayak yapmaktan hoşlanan, Model helikopter uçuran (3d) kısacası aksiyonun olduğu herşeyden keyif alan birisiyim. SuperSport'da aslında bunlardan bir tanesi. İnanılmaz bir ivme, inanılmaz bir hız, inanılmaz viraj kabiliyeti,inanılmaz görüntü,bütün inanılmazları sanki bu motosiklete yüklemişler..Şimdi herkes bir beklentisine cevap bulmak için motosiklet kullanıyor, en azından böyle düşünüyorum. Kimi rüzgarin esintisini sever,kimisi etiket olmuş bir tarzın içerisinde olmaktan kendisini statu olarak elit bulur, kimisi gerçek hayatta başaramadığı farkındalığı aldıgı k6 k7 model SuperSuporta çıkma bir akrep takar, kimisi de bunu gerçekten amacına uygun olarak bir araç gibi kullanır, evinden işine gider, hafta sonu gezisine sahiline gider gelir.. Benim motosikletim Pazartesi - Cuma Otoparkta hafta sonunu bekleyerek geçiriyor ömrünü.. İşime gücüme araba ile gidiyorum, hiç şirkete motosiklet ile gideyim gibi bir hevesim olmadı. Ben haftasonu ikitelli gişelerden çıkıp, silivriye kadar ara ara gazlayarak gidip, döndükten sonra tekrar otoparkın yolunu tutma kafasında birisiyim. Genel olarak kullanım tarzım ve düşüncem bu yönde. Motosikletimde özel bir egzoz yok, cünkü gerek yok. Trafik ışıklarında yanımda egzozu olan birisi durduğunda içimden şu ışık yansada uzasa gitse diye sayıyorum. Cünkü rahatsız oluyorum. Tamamen bir kirlilik olduğu kanısındayım. (Otobanda emniyet için farkındalık yaratma konusunda hala kafamda acaba dedirten bir çelişki var, bu kadar sevmiyoriken bazı durumlarda ihtiyaç haline gelebiliyor gibi durumlar görüyorum, ama genel olarak rahatsızlık verici bir durum. vanalı egzoz sistemi olsa ve ben bu durumu kontrol edebiliyor olsam bulunması için yapabilirim, ama dediğim gibi tamamen güvenlik için düşünürüm)
Uzun lafın kısası.. Neden SuperSport sorusunun birçok cevabını yukarıda yazdım(Kendi fikrimce) olması gereken aslında sizin sahip olduğunuz motosikleti üretim amacına göre doğru şekilde kullanıyor olmak, eğer herkes üretim amacına göre kullanır hale gelir ise Neden SuperSport? diye bir soru da kalmaz diye düşünüyorum. Umarım insanlarımız bu konuda bilinçlenir ve üretilme amacına göre tercihler ile kendi beklentilerinin örtüştüğü motosikletler tercih eder hale gelir.
Sabır gösterip okuyanlara sonsuz teşekkürler.