R25 neden XMax dan pahalı olacak ben orasını anlamadım?!!!
XMax burada 5.500
R25 tedavülden kalkmadan önce 4.500 idi.
Yani Xmax'dan 1000 ucuz bir motosiklet R25
Sıkıntı o değil.
Benim anlamadığım üretimi durdurulmuş bir motosiklete bu alakanın sebebi nedir?
Silindir sayısı beygir gücü şekli
Türkiye genelinde bu işi yaptıklarına inanmıyorum. Hiç kimse motosiklet kültürünün olmadığı bir ülkede vitrine motosiklet koymak için bu kadar masrafın altına girmez. 1000 tane fazla kot satacağım diye 2.700.000 TL para harca. Olacak işi mi ? Sonra bir de motorları elden çıkarmakla uğraş.
ben bir uzman değilim ama 2-3 gün içerisinde bir makine stokta tükeniyor ise:
1- milletimizin alım gücü gerçekten çok yüksek. özellikle genç nüfusun kullanacağı 13,500 lirlık bir alet bu kadar kısa zamanda tükendi.
2- fazla getirmediler veya getiremediler o yüzden çabuk tükendi
3- gelen 2014 ler stoklandı o yüzden etrafta görmüyoruz.
4- alanlar motorlarını şu anda kapalı yerlerde tutuyorlar o yüzden görmüyoruz?
5- yada gerçekten konuyu açan arkadaşımıza anlatılan hikaye gerçek (ben pek ihtimal vermiyorum her hangi bir markanın yüksek fiyatlı bir motoru alıp vitrine koyacağına ama olmaz diye bir şey yok. firmaların reklam için ne yapacağı belli olmuyor)
Sunti bey benim eleşitirim size değildi aksine size destek olmaya çalıştım.Ancak siz alınganlık göstermişsiniz.Sevgimiz karşılıklı![]()
Türkiye genelinde bu işi yaptıklarına inanmıyorum. Hiç kimse motosiklet kültürünün olmadığı bir ülkede vitrine motosiklet koymak için bu kadar masrafın altına girmez. 1000 tane fazla kot satacağım diye 2.700.000 TL para harca. Olacak işi mi ? Sonra bir de motorları elden çıkarmakla uğraş.
yahu adam kalkmış ben bunu duydum burası böyle söyledi demiş.
marka ismi vermek yerine bir kaç saat sabredin direk resmini paylaşayım demiş.
arkadaşlar bunu ben söylemiyorum adamlar ile konuştum onlar dedi demiş...
daha nasıl anlatsın meramını bu arkadaş? bu kadar mı okuduğunuzu farklı yorumlamaya meyillisiniz? motor toptan nereden alındığı hakkında adamın yorumu olmadığı halde "bayilerden alamazsınız" diyen çıkmış. zaten konuyu açanda bilmiyor ki motorların nereden alındığını hatta alınıp alınmadığını bile bilmiyor. "böyle bir rivayet varmış, bana böyle bir bilgi verildi" diyerek konu açmış.
lafım meclisten dışarı, kimseyi itham etmeden söylüyorum ama gerçekten bazı insanlar okuduğunu anlamaktan aciz veya kasıtlı olarak okuduğunu yanlış anlamakta ısrar ediyorlar, yanlış anladın dendiğinde ise inatla diretiyorlar.
konuyu açan arkadaşa teşekkürler. keşke konunun başına büyük kırmızı harfler ile "ben söyleyenin yalancısıyım, benimle bir alakası yoktur bu bilginin" yazsa idiniz. hoş yinede bazı arkadaşlar aynı tepkileri verir idi.
bu arada lansman fiyatı olarak yamaha 13,500 fiyatını stoklar ile sınırlandırmış idi. ben bir uzman değilim ama 2-3 gün içerisinde bir makine stokta tükeniyor ise:
1- milletimizin alım gücü gerçekten çok yüksek. özellikle genç nüfusun kullanacağı 13,500 lirlık bir alet bu kadar kısa zamanda tükendi.
2- fazla getirmediler veya getiremediler o yüzden çabuk tükendi
3- gelen 2014 ler stoklandı o yüzden etrafta görmüyoruz.
4- alanlar motorlarını şu anda kapalı yerlerde tutuyorlar o yüzden görmüyoruz?
5- yada gerçekten konuyu açan arkadaşımıza anlatılan hikaye gerçek (ben pek ihtimal vermiyorum her hangi bir markanın yüksek fiyatlı bir motoru alıp vitrine koyacağına ama olmaz diye bir şey yok. firmaların reklam için ne yapacağı belli olmuyor)
sonra ellerindemi aklır r25. aldığı fiyata sattarlar. zormu yani13.500 olmasın 12.500 e satsın. reklam yapmış olur
sonuç olarak bunlar 2. el kullanılmış değil 0. yani teori doğruysa olabilir
![]()