paranın değerinin düşmesi demek, elindeki paranın/miktarın kazanılırken harcanan emeğin bir kısmının
durduk yere buhar olması demek, başkaları tarafından senin elinde olmayan nedenlerle yok edilmesi demek,
rakamsal olarak aynı rakam ama, artık aynı mal için daha fazla emek ve enerji sarfetmen gerekiyor.
şurasına bakalım, bizim paramız başka ülke para birimlerine göre değer kaybetmiştir, çünkü o ülkenin parasi değerlenmiştir,
miştirmi acaba?
eğer böyle olsa idi, biz ülke içinde aynı miktar parayla neden aynı yerel ürünü alamıyoruz,
ülkenin kendi kaynakları ile üretilen?
hem ülke içindeki yerel ürünlerde değerlenme,
hemde ülke dişindaki diğer ülkelerin gidişatında iyileşme,
ben devletin başının ülke içindeki yerel ürünler üzerindeki alım gücünü kasıtlı olarak,
törpülediğini düşünüyorum, böylelikle insanlar yaşamak için, almak için daha fazla çalışmak zorunda bırakılıyor.
ya daha fazla çalış hamal ol ırgat ol, yada zekanı kullan büyük işler yap, büyük risk al, daha çok daha kısa zamanda kazanki, devlet dahada çok vergi alabilsin, sayende büyüsün, refaha ersin.
dikkat et devlet diyorum halk demiyorum nedense daha çok para gelişmişlik bu ülkede insanlara paylaştırılmıyor.
"yada zekanı kullan büyük işler yap, büyük risk al, daha çok daha kısa zamanda kazan"
ne güzel değilmi, bu çıkarılmış bir mesajdır hemde yaşayarak öğreniyorsunuz,
kimse size bunu söylemiyor öğretmiyor yaşıyor ve tecrübe ediyorsunuz,
işte bu, eğitimde yeni bir basamakdır, kimse kimse ile muhatap olmuyor ama ihtiyacı olanı idrak ediyor..
kitleleri 0 müdehale, sözlü telkinsiz, eğitimsiz yönlendiriyorsunuz süper bi olay.
doğdun, okudun, çalışdın, ve öldün..

) geldim gördüm gidiyorum..
not olarak; yukarıdaki yorumumda görünmeden organize olmak dedim ya, sakın yapmayın onu, sonra terorist ilan edilirsin,
derin yapı derler mazallah

kuzu olun, emir eri olun itaat edin ya, düşünmeyin fazla..

))