Neden istanbulda yaşıyoruz

Motosikleti
Triumph Trident 660
Motorsiklet harici trafikte işe git gel minumum 1-2 saat aralığında hayatından zaman gidiyor.
Cuma iş çıkışı yoğun
Okullar başladığı zaman servisler istanbulu mahvediyor.
Büyük takımların maçları olduğu gün trafik kilit.
Kışın yağmurda trafik kilit.
Hafta sonu bir yere gideyim dedin otopark ve kalabalık problemi.
Haftada bir gün izni olan adam ne yapsın.
Evde dursan duvarlar üstüne geliyor.
Evet ticaretin pik noktası nufüsun avantajı belki işverenler için daha iyi.
Ama ben bir maaşlı çalışan olarak istanbulda aldığım maaştan daha düşük alsam zaten diğer yerlerde kiralar daha ucuz.
Hem sakin bir şehirde yaşamış olacağım hem zamanım olacak kendim için yaşayabileceğim.
Ancak problem nerede başlıyor biliyor musunuz saygıdeğer arkadaşlar kültür,görüş,norm ve etik kavramlarda başlıyor.
Bu ay Memleketim olan yozgatta 1 hafta bulundum otopark derdin yok işe git gel çok kısa mesafe.
Hani yozgat gibi bir yerde bile başka bir şehirde yaşamayı düşündürdü bu lanet istanbul.
Tek korkum o insanların içinde nasıl anlaşacağım istanbulda bile öteki olan ben oluyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
burak sende iyice kendini deli gibi yaptın hee.

çunku eşşeğin zikinden dolayı istanbuldayız.

canın sıkılıyorsa gunubirlik de olsa bi bozcada yap, serin sulara atla. iyi gelir.

Motosikleti
D400
Valla 2 yıldır orada olan yabancı konserler için bile orada yaşanır.

bizim 1 konsere git/gel + otel + yemek masrafları ile orada yaşayan arkadaşlarım 5 konsere gidiyor :D

F54

küçük şehirler de yaşanmaz bir hal almaya başladı 🤬
aq ne güzel sıfır trafik olan bir güzergahım vardı belediye başkanı göz boyamak için metrobüs yapıyorum dedi !! 2 tane ışık olan yoluma +4 ışık koydu 2 şerit olan yollar tek e düştü sıçtı sıvadı yani
evet trafikte uzun süre geçirmiyorum motosikletli olduğum için yoksa sıçtı cafer bez getir

Motosikleti
Triumph Trident 660
burak sende iyice kendini deli gibi yaptın hee.

çunku eşşeğin zikinden dolayı istanbuldayız.

canın sıkılıyorsa gunubirlik de olsa bi bozcada yap, serin sulara atla. iyi gelir.
10 yıldır distimi var ben de zor yani :p
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

küçük şehirler de yaşanmaz bir hal almaya başladı 🤬
aq ne güzel sıfır trafik olan bir güzergahım vardı belediye başkanı göz boyamak için metrobüs yapıyorum dedi !! 2 tane ışık olan yoluma +4 ışık koydu 2 şerit olan yollar tek e düştü sıçtı sıvadı yani
evet trafikte uzun süre geçirmiyorum motosikletli olduğum için yoksa sıçtı cafer bez getir
Kırmızı ışıkta bekleme süreleri fazla olabiliyor bazı yerlerde ama sebebini bilmiyorum

Valla 2 yıldır orada olan yabancı konserler için bile orada yaşanır.

bizim 1 konsere git/gel + otel + yemek masrafları ile orada yaşayan arkadaşlarım 5 konsere gidiyor :D
Avantajlardan birisi evet ama diğer şehirlerde konser veriyor olmasa bile çevre illerde veriliyordur.
Biletix gibi geniş secenekler olamayabilir sadece

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yani uzaktan çalışabilen ve çocuksuz insanlar için gerçekten de akıl kârı değil İstanbul'da kalmak. (Kendi evinizde oturuyorsanız o ayrı...)

Konser denmiş; vallahi ben en son hanıma hediye olarak bilet aldığım Dany Brillant konserine gitmişim 2017'de, en son da Avatar 2'ye gitmişim sinemaya. (Ondan öncesi de 2012 falandır herhalde - hahaha.) Konserlerin İstanbul'da olması ancak İstanbul'da değilken batıyor herhalde? :D (Kalabalıktan tiksinirim bu arada, söylemiş miydim?)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstnbullu'nun en büyük sorunu İstanbul'u İstanbul gibi yaşayamamak. Hayat şartları herkesin üzerinden silindir gibi geçti. İnsanların en büyük hedefi "sağ salim evime barkıma varayım da kapımı kapayayım, çıkmayayım dışarı" oldu.

Motosikleti
Triumph Trident 660
İstnbullu'nun en büyük sorunu İstanbul'u İstanbul gibi yaşayamamak. Hayat şartları herkesin üzerinden silindir gibi geçti. İnsanların en büyük hedefi "sağ salim evime barkıma varayım da kapımı kapayayım, çıkmayayım dışarı" oldu.
Okul bittikten sonra bir is bulma macerası başladı işe git eve gel olan akış sadece bu.
Farklısını biliyorum ama yapamıyorum çünki gücüm yok :)

Motosikleti
Forza 250
Benim aile İstanbul’da ama ben o curcunanın içinde doğmuş olmama rağmen kendimde artık İstanbul’da yaşayabilecek enerjiyi göremiyorum.Her kış dönerdim 1-2 ay takılırdım bu kış 1 hafta kalabildim motorla gittim uçakla döndüm.Ee tabi birde maddi durumu var bu işin burda örnek veriyorum 60k ile bir standart oluşturduysam,İstanbul için aynı standartı oluşturmak istersem %50 daha fazla kazanmam gerekli,sene boyu neredeyse 17-18 derecenin altına pek fazla düşmüyor hava sıcaklıkları burda Şubatta 20 dereceyken,İstanbul’da 1-2 derecede millet kar mı yağacak diye konuşuyordu Kaşı o yüzden nispeten seviyorum.9

Ama ilerisi için İzmir’e yerleşmek gibi bir hayalim var,her ne kadar akdenizi sevsem de İstanbul’a çok uzak kalıyoruz aile ve arkadaşların hepsi orda.İzmire yerleşirsem en azından herşeyin ortasında olup bir oraya bi buraya rahatlıkla 4-4.5 saatlik yolculuklarla gidip gelebilirim.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Sizin jenerasyona çok üzülüyorum zaten. Mok bir zamanda dünyaya, dünyadan daha kötü bir Türkiye'ye denk geldiniz.
İstanbul'da doğup büyümeme rağmen Bayrampaşa'nın belli mahalleleri dışında İstanbul hakkında gram bilgim yok, küçükken tehlikeli büyükken pahalı diye orasını burasını pek gezmedim. En büyük maceram kursu asıp bizimkilerden izinsiz Çiğköfteci Ali Usta'nın bana çocuk adam demesi için ziyaretine gitmemdi. Babam hep maceralarını anlatır güzel yerdi, orası bir zamanlar şöyleydi, şu belaya girdim içinden şöyle çıktık, böyleydi diye ama yaşanılabilir bir İstanbul'u hayal etmesi bile zor. En sonunda ailecek Biga'ya göçtük.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstanbul'da doğup büyümeme rağmen Bayrampaşa'nın belli mahalleleri dışında İstanbul hakkında gram bilgim yok, küçükken tehlikeli büyükken pahalı diye orasını burasını pek gezmedim. En büyük maceram kursu asıp bizimkilerden izinsiz Çiğköfteci Ali Usta'nın bana çocuk adam demesi için ziyaretine gitmemdi. Babam hep maceralarını anlatır güzel yerdi, orası bir zamanlar şöyleydi, şu belaya girdim içinden şöyle çıktık, böyleydi diye ama yaşanılabilir bir İstanbul'u hayal etmesi bile zor. En sonunda ailecek Biga'ya göçtük.
Değerli kardeşim İstanbul dediğin Silivri'den Tuzla'ya kadar bir bölge. Ben şahsen Bayrampaşa'ya en son ya 2007'de gitmişimdir ya da 2009'da, o kadar eski yani. Valla sana tavsiyem her ilçeyi, her semti gezmendir ama Anadolu yakasını en sona bırak.

Motosikleti
Değerli kardeşim İstanbul dediğin Silivri'den Tuzla'ya kadar bir bölge. Ben şahsen Bayrampaşa'ya en son ya 2007'de gitmişimdir ya da 2009'da, o kadar eski yani. Valla sana tavsiyem her ilçeyi, her semti gezmendir ama Anadolu yakasını en sona bırak.
İstanbul tarihi yarımada, beyoğlu, beşiktaş, üsküdar ve kadıköydür. Bir de boğaziçi semtleri. Gerisini at çöpe gitsin bence.

Son zamanlarda İstanbul'da metro, metrobüs ve belediye otobüsü ile dolaşmak için bol vaktim oldu. Genellikle öğle saatlerine yakın, saatlerce toplu taşımada yolculuklar yaptım. Beni rahatsız edecek hiç bir olumsuzluğa rastlamadım. Yaşlılara yer verenler, genç kız ve kadınları rahatsız etmeyen gençler, yer kapma yarışı yapmayan insanlar gördüm.
Barselona'ya gezmeye giden bir arkadaşım; hırsızlardan korunmaya çalışmaktan rahat edemedik, dedi. Bence biraz İstanbul'a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Bu kadar fazla nüfusun yaşandığı bir yerde bazı sıkıntıların olması kaçınılmaz.

Motosikleti
Ben de Nişantaşı+Kadıköy diyor, gerisini çöpe atıyorum.
Evet şişli de olur.

Son zamanlarda İstanbul'da metro, metrobüs ve belediye otobüsü ile dolaşmak için bol vaktim oldu. Genellikle öğle saatlerine yakın, saatlerce toplu taşımada yolculuklar yaptım. Beni rahatsız edecek hiç bir olumsuzluğa rastlamadım. Yaşlılara yer verenler, genç kız ve kadınları rahatsız etmeyen gençler, yer kapma yarışı yapmayan insanlar gördüm.
Barselona'ya gezmeye giden bir arkadaşım; hırsızlardan korunmaya çalışmaktan rahat edemedik, dedi. Bence biraz İstanbul'a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Bu kadar fazla nüfusun yaşandığı bir yerde bazı sıkıntıların olması kaçınılmaz.
Nüfus 2 milyona inse dünyanın en güzel şehri.

Motosikleti
Forza 250
Benimde Barselona’ya giden arkadaşlarımdan biri telefonunu çaldırıp dönmüştü,herhalde İspanya’da en cok hırsızlığın olduğu şehirlerden biri,aslında bu mülteci sorunu falanda Londra bile büyük bir durum artık,sokaklarda İngilizlerden çok Hintlileri görüyorlarmış.

Motosikleti
cbf 150
Son jenerasyonsınuz keyfine bakın sonra robotlar zaten bakacak istanbulun keyfine.

Şaka bir yane siz Türk kardeşler 1453 den bu yana bir türlü yerleşemediniz şu şehre neden acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar