#Toplum içerisindeki statümüz bindiğimiz araçla ölçülüyor.
#Paramız değersiz. Bir çok insan elindeki parayı değerlendirebilecek kapasiteye sahip değil. Para değersiz olduğundan ve enflasyon belasından halk elindeki parayı ya da biriktirebileceğini düşündüğü parayı yukarıdaki sebeplerden dolayı yatırım aracı olarak gördüğü otomobile yatırıyor. Böylece hem parasal kaybı azaltıyor hem de ilk maddede yazdığım statü basamağına zıplıyor.
Bu yatırım aracı olayına kendimden bir örnek vereyim.
2002 yılında Türkiye'ye geldiğimizde lazım oluyor diye bir araba aldık. 91 model bir tempra.
1500 bozdurup ödedim parasını. Bunu hiç unutmam çünkü aynı arabayı burda alsam en fazla 500 öderdim. Bugün alsam hâla 500
Fakat Türkiye'de işler değişiyor.
Şu an güncel fiyatını bilmiyorum ama 3-4 sene önce 8000 lira teklif eden oldu. Ordan hesap edin.
1500 bugün 5500 - 6000 lira arası ediyor ve o arabayı alırmı alamaz mı hesaplayın.
#Bakım onarım derdi.
Bir çoğunuz aynısını yazmışsınız zaten. Bir otomobil yatırım aracı olarak görüldüğünden değerini kaybetmemesi için titizlikle bakılıyor. Oysa motosiklet zevk aracı ve kişisel. Çoğunlukla ailenin ortak parasıyla değil kişisel birikimle veya borçlanarak alınıyor. Üstelik ömrü otomobil kadar uzun değil.
Yani otomobilin yaşlısıyla motorun ki aynı değil.
#Forumda dikkatinizi çekmiştir. Motor soranın ilk lafı 3 ay sonra sıkılırmıyım? oluyor.
Oldukça sıkılgan milletiz
#Hırslı ve havalıyız. Bizim milletin altına anadol ver ona hız yaptırmaya çalışır. Hele bide egzoz takarsa ferrarilerle yarışmaya kalkar.
#Paramız değersiz demişmiydim?
#Evet paramız değersiz.
#Değersiz paramız
#Par-değ
#P-D
#.