ilk yazan arkadaşın bahsettiği bütün sürüş rahatlığını ve ekonomiklğini bi çopırda da yaşayabilirsiniz,dağ-tepe çıktığınızda sırtınızın ve poponuzun ağrısından 30 dkk mola verirken ; bi cruser-çopırla bunu yaşamassınız,birebir tecrübeyle sabittir,enduroları ben asfaltta kullanılan lüks jeeplere benzetiyorum,yüksektir we kolay sawrulur, uzun süreli kullanımlarda rahat diildir,tek awantajı büyük-yüksek motor,gösterişli motor olmasıdır,
almayı düşünen arkadaşların bu dediklerimide düşünmeleri menfaatlerine olur
Cruiser ile hangi dağı, tepeyi çıkabilirsiniz merak ediyorum.

Bir cruiser ile bir enduro arasındaki süspansiyon yumuşaklığı farkını da düşünün lütfen. 30 dakikada bir mola verildiğini nerden çıkardınız merak ettim onu da

Sanırım enduro nedir bilmiyorsunuz ki sırt ağrısı demişsiniz. Sırt ağrısının en son olabileceği motorlardır endurolar çünkü dik oturuşludur. Esas kollar ve bacaklar ilerideyken bir cruiser'da yan dönmüş U harfi gibi oturulur, asıl ağrı olacaksa cruiser'larda olur.
"Asfaltta kulanılan lüks jeep'ler" demişsiniz. Ben de sorayım o zaman "hangi asfalt?"

Ülkemizde kaymak asfalt mı var? Hadi var diyelim, endurocu asfaltta sürmek için mi alıyor sizce motoru?
"Gösteriş" kelimesi de yine enduro ile alakası olmayan bir kelimedir, ancak haklısınız yüksektirler. Bunun da yanıtı yazıda var.
Tüm yazdıklarınızdan enduroya hiç binmediğinizi çıkartıyorum ben, ya da enduro diye başka bir tür motoru kastediyorsunuz.
Enduro düşünen arkadaşlar bu dediklerinizi dikkate almazlarsa menfaatlerine olur diye düşünüyorum ben de :cherry:
neden enduro motosikletlerin iyi oldugunu anlatmak icin SS ler kötülenmek zorunda yada tam tersi SS`ler anlatilirken Enduro tipi motosikletlere laf sokulur,bir kac yazida( bu da dahil ) rastladim ve bana ilginc geldi.
birine iyi demek ,digerini yermeyi gerektirmez.
o da motosiklet bu da motosiklet farkli amaclar icin üretilmisler sadece.
Bu yazıda iyi ya da kötü denilmiyor. Enduro motoru neden seçtiğimizi anlatıyoruz. Elbette yazdıklarımın tam tersini düşünürek bir SS alabilirsiniz. Benim enduroyu seçme nedenlerim bunlar. Giriş yazısında belirtmiştim ama sanırım okumadınız.