ben ilk motor olarak keeway 150 cc bişeyler düşünüyorum onu da nisan ayında,
ekim gibi onu satıp 2. ve kalıcı olarak sürekli gezeceğim bineceğim motoru da şimdiden araştırıyorum.
anladığımdan değilde fazer in görünüşü yerden yüksekliği sanki geziye, dağ taş yayla dolaşmaya uygun gibi geldi bana.
fazer in yüksek oluşu beni enduro diye düşündürmüştü de..
enduro motorlar o zaman daha çok kısa çaplı ve arazi gezilerine mi uygundur?
bahsettiğim gibi yayla, köy, dere tepe 20 gün sürecek karadeniz gezilerine uymaz mı?
bu arada boy 182 kilo 75, fazer yada ne tarz bir motor uygundur?
amaç sık sık Türkiye yi gezmek, tabi dere tepe su yayla her yola uyumlu olsun istiyorum, sadece otoban değil, hız lazım değil bana.
ve ilk motor olarak 150cc bir keeway alıp ta onuda 5-6 ay sonra satarsam hemen 500-600 cc lik motor kullanabilir miyim? yada nasıl bir yol izlemeliyim?
bütçe olarak sanırım sıfır alırım bu tarz bir motoru ve 30.000 ytl ye kadar taksitli ödeyebilirim, tabi gelecek yıl ekimden bahsediyorum.
iyi ve pahalı bir motoru açıkçası 2. el almaya korkarım, sorun çıkarmasından ve aldanmaktan dolayı, elbette daha hesaplı olacaktır da, ben motorlar hakkında epey bilgi sahibi olunca belki 2. el alırım. fakat keewayi 2. el düşünüyorum, öğrenmek ve birkaç ay sonra satabilmek için.
teşekkürler yardımlar için..