Neden ABS Diyenlere!!!

Tabii ki sellçuk çok haklısın, sana katılıyorum. Fren bile olmamalı bence!
Zaten profesyoneller fren yaparak değil vites küçülterek yavaşlarlar...
Hatta sadece profesyoneller motosiklet kullansın, onlar da yaşlanıp öldükten sonra motosiklet tarihe karışsın, herkes abs'li otomobil kullansın...

Son düzenleme:
Honda Güvenli Sürüş eğitimindeki hocalar kişisel olarak motosiklette abs'yi tercih etmediklerini söylemişlerdi. Islak zemin dışında çok gerekli olmadığını ve doğru frenlemeyi ve sınırlarınızı bilirseniz abs'nin şart olmadığını anlatmışlardı.

Abs gereksizdir demiyorum ama yukarıda yazdıklarımı paylaşmak istedim. Motosiklette şart olmalı görüşü bana da çok yakın değil.

hayır kardeş abartma istersen şimdi sen tepki olsun diye frenleri felan sökmeye kalkmadaa:)..Aslında ben biraz mizahlı bi izah yaptım ama gerçekten abs okadar gerekli değil..hatta iyi kullananlar için tam bir dezavantaja dönüşüyor beni anlayabildinmi kanka

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cok iyi fren yapiyorsan ABS cok birsey katmiyordur ama nerede dezavantaja dönüsüyor orasini anlamadim acikcasi ...

bazı arkadaşların abs hakkındaki gereksiz geyikleri okuyorumda bu ülkede biz diger motorcuları bilinçlendirmeyi bırak kendi içimizdekilere birşey ögretemedigimizin farkına vardım.

ilk mesajımda söyledim ABS'siz bir motosiklet uygun şartlarda abs'li bir motosiklete göre 1-2 metre daha erken durabilir. peki bu uygun şartlar neler?
1-kaliteli yol( mıcırsız nerdeyse pist kalitesine ulaşacak bir asfalt ee türkiyede böyle yol nerde bilen var mı ?)
2- uygun lastikler( lastikler uygun sıcaklıkta olacak. yani ne çok sıcak nede çok soguk. ayrıca sizin ve motorunuzun stiline uygun lastikler olacak. kaç kişinin lasikleri bu şekilde)
3-iyi pilotaj( kombine fren kullanımı konusunca ciddi egitim almış ve ve kusursuz bir şekilde kombine fren kullanmak. eee kaç kişi kombine konusunda prof. derecede)

bunları yazarken kuru kuru sallamıyom izledigim videolarda ve test pilotlarının yorumlarından alıntılar yaparak söylüyorum.

arkadaşlar tamam bende geyigi severim ama herşeyin bir yeri ve zamanı var. motosiklet sevdasına yeni tutulmuş bir insan sizin bu yazılarınızı ciddi ciddi okuyacak ve oda gidip başkalarına anlatacak vs... her konuda geyik olur ama frenlemek konusunda olmaz.

yaşadıgımız ülke belli bu ülkenin sürücüleri yolları yayaları vs... bizlere her an çeşitli süprizler yaşatmaktalar. viraj çıkışı çıkurlar, yola atlayan çocuklar, üstümüze kıran sürücülervs... . gelde panik firen yapmaaaa. Bunun için ABS sistemi gereksiz diyen arkdaşları tekrar düşünmeye davet ediyorum...

normal frende kontrol sende,abslideyse;kontrol sistemde

Örnğin durma mesafesi abs de uzayabiliyor frenlemede kontrol sendeyse spin felan yaparak durma şansın artabilir veya kontrollü düşebilirsin..aslında bunlar anlatılarak anlaşılmaz enteresan olanı anlayanda zaten sormaz..örneğin küçük çocuklar bazan sorarlarya..ben nasıl düğnyaya geldim .ona benzer..anlatsan sanki anlayacak:cherry: anlayacak yaşa geldiğindede zaten sormayacak

Evet kesinlikle abartılı bir deneme olmuş. ABS'siz motoru deneyimli, tarafsız ve de yan tekersiz bir sürücü kullandığında sonucun bu kadar dramatik bir etki yapmayacağı açık.

ledo :cat:

Elint güzel şeyler yakalamaya başladın afferin..

Ledo videoyu güzel açıklamış üstüne katacak bir şey yok.

Neden süperbike larda abs yok? sorusuna cevap olacak fikirler de yazılmış.
Bence doğrudur.

Fakat Abs gereksizdir yorumuna katılmıyorum.

Motosiklet kullanma konusunda uzun yıllar ve kilometreler yutmuş bir çok sürücüde,
ön fren korkusu vardır.

Yani bir çok sürücü ön frene asılamaz.

Daha önce denediyse,
çoğunluk kendini yerde bulmuştur.

Bu frenin kullanım tekniği, eğitim ve tekrarla doğru yerini bulmaktadır.

İşte Abs burada devreye giriyor.

Eğer normal bir motosiklet kullanıcısıysanız,
ABS takviyeli bir motosiklet başınızı bir çok beladan kurtaracaktır.

Ben şahsen istemem.

Ama 20 yıl önce Abs li bir motosikletim olsun isterdim.

valla ben yolda rastladigim motorcularin %95'inin ön freni mükkemmel kullanabildigine/kullanabilecegine inanmiyorum ve bundan dolayi da her motosiklette ABSnin olmasini tercih ederim.

ABSli bir motosiklette fren mesafesi ancak gercekten mükkemmel fren yapan ABSsiz motordan daha uzun oluyor - benim simdiye kadar gördügüm testlerde ABSli bir motorun fren mesafesini gecmek icin (yani daha iyi fren yapmak icin) COK iyi sürücüler bile 5-10 kere ugrasiyor, yani trafikte (ve pratikte) ABSli motor ABSsizden her zaman daha kisa mesafede durur.

yolda giderken acil fren yapmak zorunda olup kazadan kurtulmak icin motorundan düsmeden spin atabilecek olan sürücü sayisini bilmek istemiyorum ama eger varsa onun da ABSye ihtiyaci olmayacagina inanirim.

neyse, herhalde benim aractaki elektronik yardimcilara sürücülerin yeteneklerine güvendigimden daha cok güvendigim ortada ...

arkadaşlar abs den daha kısa durmak için asvalt cok temizolması lazım bizim yollarımız bence uygun deil ön frene asıldığınızda cok azbi kum taneciklerinden biletekerin kaydığını hissediyorum ani bir fren olursa o andaki panikte kayacağımız kesin ben size bir kazamı anlatayım 2005 eylül ayında şehir içinde biraz hız limitini aştım 85 90 la giderken önümdeki arabanın durduğunu farkettim frene asıldım ön ve arka freni ikisinde cok iyi kullanıyorum diyordum kendimce ama lastikler kaymaya başladı bende frenleri bırakmak zorunda kaldım arabayla kaldırım arasındaki boşluktan gecmeye karar verdim ve ordan gectim gectim ama dengemi sağlayayım derken sol ayağımı kaldırıma sürtürdüm ve sonuc sol ayak parmaklarımdan 3tane tarak kemiği kırıldı sizce ABS li olsa motorsikletim bu olurmuydu onun için bende bu sene olmazsa gelecek yıl bir cbf600 abs li almayı düşünüyorum yorum sizin deneyim olarak sorgulayacak olursanız 16 senedir motosiklet biniyorum benceen güzeli ABS li....

ben abs ye soguk bakıyordum ama videoda olayı seyredınce fikrim deyıştı
videoda adamın ön tekeri kilitli geliyor.
yanında tekerler yüzünden daha dramatize gorunuyor.
tekerler olmasa adam kayacak motordan ayrılacak, kalkıp motoru kaldıracak falanda filan .başımıza bi şekilde gelen şeyler bunlar
aka tekerde olmasın ama ön tekerde mutlaka olsun ön teker dondukçe motor yere yapışmaz .

ABS nin gerekli bir sistem oldugunu dünya kabul ediyor. bir bizim sürücüler kabul etmiyor.

kombine frenlemeyi kusursuz bilen yok nedecek kadar az oldugu bir ortamda abs hayati önem taşıyor.
birde bunlara bozuk yollar dikkatsiz sürücüler eklenince.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
ABS kesinlikle işe yarayan ve artık standart olmaya başlayan bir fren türüdür.
Eğer siz drift atamadığınız için ABS istemiyorsanız o ayrı bir tartışma konusudur.
ancak ABS tekerlek kilitlenmesini kesinlikle ve kesinlikle önler, bu da birçok kişi için (deneyimli/deneyimsiz) hayat kurtarıcıdır.

Sevgiler

Gaziantep İl Temsilcisi
bencede cok abartılmiş fren olayı o motorun sürucusune ve lastıgıne göre degişir

ABS nin gerekli bir sistem oldugunu dünya kabul ediyor. bir bizim sürücüler kabul etmiyor.

kombine frenlemeyi kusursuz bilen yok nedecek kadar az oldugu bir ortamda abs hayati önem taşıyor.
birde bunlara bozuk yollar dikkatsiz sürücüler eklenince.....

Sonuna kadar katılıyorum da, şu abs nedense hep parası bol olan motorcuların işine yarıyor.:) Küçük cc motorlara abs taksalar (bırak abs'yi ön arka disk taksalar mesela) ve fiyatını iki katına çıkarmasalar mesela:wiinkk:, böyle bir ülkede ya da dünyada yaşamak keşke hayal olmasaydı, o halde paramız olana dek limitleri aşmamaya ve doğru fren yapmaya mecburuz. Aslında herkes limit aşmamaya mecbur kanımca. Motosikleti trafikte bir yarış aleti olarak görmemek, hız manyağı olmamak, hızlı yaşa genç öl cesedin temiz kalsın felsefesine inanmamak, senin dışındaki tüm sürücülerin her an herşeyi yapabileceğini düşünmek abs'siz bir motorun ABS'si gibidir sanırım.

Aslında herkes limit aşmamaya mecbur kanımca. Motosikleti trafikte bir yarış aleti olarak görmemek, hız manyağı olmamak, hızlı yaşa genç öl cesedin temiz kalsın felsefesine inanmamak, senin dışındaki tüm sürücülerin her an herşeyi yapabileceğini düşünmek abs'siz bir motorun ABS'si gibidir sanırım.

dogru!

mikcem bu 25 karakter isini ....

abs motorsiklette gerçekten iyi..yandaki tekerlere gelince burda bi scoter sadece bi tarafına takmış.. resim çekmek sonradan aklıma geldi yetişemedim.. enteresan olan niye bi tarafı anlamadım sadece o tarafamı yatıyordu motor acaba..:cherry:

Ahmet (abal ) dostum adamın o ayagı kesık veya protezlıdır motor o tarafa yattıgında tutamıyacagı ıcın oraya teker takmısıtr olabılır demı :wiinkk: :queen:

Bu konu daha önce açılmıştı Gökhan :cherry:

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/21558-abs-fren-gercegi.html

Not: Sen beni rezil edermisin.. :p

1- 1 yıl önce açılan bir topic benim rezil olmama neden olmaz. :)
2-bu topicteki videoyu benden izin almadan oraya kopyalaman büyük ayıp. insan bir söyler nezaket icabı izin ister.:p (pis hırsızzzzz::mrgreen:)
3-sen beni rezil etmek için kırt fırın ekmek yemen lazım. :p:queen::queen:
4- intahar etmek istersen fare zehiri insan zehiri temin edebilirim biliyorsun arkadaşlar kara günlerde belli olur:p
5-

6-nbrrrrrrrrr?:queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar