Neden ABS Diyenlere!!!

ıslak zeminde abs'li ve abs'siz motorlar aynı anda frene basıyor. sonucu videoda göreceksiniz.

sağ taraftaki motor cbf 500'ün absli versiyonu(türkiyeye getirmiyorlar ama avrupada var:pale:) sol taraftaki ise abs'siz standart bir naked.

[YT]-Zv3Sacl7JQ[/YT]
sizinde gördügünüz gibi absli olan motor ıslak zeminde daha kontrollü durdu.

abs'siz motor ise hem kontrolden çıkıyor ve yandaki tekerler olmasa yatmıştı.

ideal hava,ideal yol(pist kalitesinde) koşullarında ve ideal lastikleriniz oldugunda(lastikleriniz ideal ısıda ve kullanım tarzınıza uygun lastik) abs'siz motorlar abs'lilere göre 1-2 metre erken durabilirlar. fakat türkiyede pist kalitesinde yollar ve ideal lastiklerimizin olmaması nedeniyle ülkemizde abs'li motorları tercih etmek akıllıca olur:)

Son düzenleme:
aradaki fark en iyi bu şekilde gösterilir teşekkürler:rendeer:

paylaşımın için teşekkürler dostum....emeğine sağlık...abs'nin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar için çok şey anlatan bi video...tekrar teşekkürler...:cat:

Motosikleti
Honda Forza
ABS hayat kurtarır. Mecburi deneyerek gördüm :cherry:

iyiymiş:cat:
teşekkürler.
ekranım iyi olmadığından tam göremedim ama işin mantığı ortada :cat:

Biloo kıızz, fazla abs varsa versene, 1-2 de beygir:queen:(geri vercem olm eflenmeden:queen: )

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kayan alet aslinda bir CB500, yani CBF500'ün (body'nin büyük bir bölümü CBF600 ile ayni) bir önceki modeli...

islak zeminde full arka fren cok tehlikelidir zaten, video'da görülen sey yani.

ABS artik her motosiklette standard olmali. neden superbikeleri ABS ile (bildigim sadece VFR800 var) donatmiyorlar anlamiyorum ...

iyiymiş:cat:
teşekkürler.
ekranım iyi olmadığından tam göremedim ama işin mantığı ortada :cat:

Biloo kıızz, fazla abs varsa versene, 1-2 de beygir:queen:(geri vercem olm eflenmeden:queen: )

abi olsa dükkan senin :p beygir olarak verebilirim ama :mrgreen:
600'lük turingler dışındaki motorlara koymuyolar sanırım...bence büyük eksiklik...500 cc ve üstü her motorda olmalı bence....

Videodan gördüğüm görüntülerden anladığım kadarı ile 4 tekerli motor arka frene yükleniyor ve bu yüzden bu kadar dramatik bir netice ortaya çıkıyor.

Tabii ki ABS iyidir ama burada abartılı ve yanlış bir fren uygulaması var.

Zaten bu görüntüler bana başka bir ülkedeki Honda Güvenli Sürüş eğitiminden alınmış gibi geldi. Honda eğitimlerinde hep sıra ile sadece arka, sadece ön ve kombine fren ile duruşu gösterirler. Bu herhalde sadece arka ile olandı.

Son düzenleme:
predator arkadaş:cat:
Ben kaç yıl TSE ye, araba motorları göstergelerinden soğutma suyu basıncı göstergesinin standart olması için mücadele verdim bir bilsen:pale: ama kilit burada işte: eğer benim dediğim gösterge konursa Motorun Hararetten bozulup Sıfırlanması ihtiyacı SIFIR a inecek. O zaman da nasıl yedek parça satacaksın?? Hatta, motor yağ basınç göstergesi 3-5 bar aralığında olduğundan daha pahalıdır. Hatta yine, Sıcaklık göstergesi çok daha pahalıdır. Sonuçta Thermo Couple kullanılıyor.
Usta Ozan ın dediği gibi: Koyun Kurt ile gezerdi
Fikir Başka Başka Olmasa:cat:
herkese, kazasız, belasız sürüşler

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
abs değilde yandaki tekerlerden istiyorum ben :)

Videodan gördüğüm görüntülerden anladığım kadarı ile 4 tekerli motor arka frene yükleniyor ve bu yüzden bu kadar dramatik bir netice ortaya çıkıyor.

Tabii ki ABS iyidir ama burada abartılı ve yanlış bir fren uygulaması var.

Zaten bu görüntüler bana başka bir ülkedeki Honda Güvenli Sürüş eğitiminden alınmış gibi geldi. Honda eğitimlerinde hep sıra ile sadece arka, sadece ön ve kombine fren ile duruşu gösterirler. Bu herhalde sadece arka ile olandı.
abartılı oldugu konusunsa sana katılıyorum daha iyi bir frenleme yapılabilirdi fakat videonun sadece arka fren veya sadece ön fren ile durmayı gösterdigi fikrine katılmıyorum.

bu videonun başlıgıda ABS vs. No ABS yazıyor. zaten onun için ekledim. adamlar biraz abartılıda olsa abs'li ve abs'siz motor karşılaştırması yapmışlar. bu videodaki abartınında cbf 500'deki abs özelligini ön plana çıkarmak için yaptıklarını düşünüyorum. seninde dedigin gibi olay honda egitimlerinde geçiyor cbf 500'ün özelliklerini ortaya çıkarmak için böyle abartıların yapılması beklenen bir hareket :cherry:

Son düzenleme:
valla dogru diyorsun, ama motosiklet'teki ABS arabadaki kadar cok ise yaramiyor ne yazik ki - hatta bence sadece 2 gercek avantaji var: 1° ön tekeri panik fren yaparken kilitlemek mümkün olmadigindan hemen sonuna kadar basabilmek + 2° arka tekeri, videoda görüldügü gibi, kaygan zeminde yanlis frenden dolayi "kaybetmemek". ABSnin gerisi bence hikaye ...

ledo :cat:
katılıyorum. Ancak bişi eklemeden geçmeyeceğim, ABS ye belki de hayatımızda bir kerecik bile ihtiyaç duyabiliriz. O zaman olsun, ama Biloo nun dediği gibi standart olsun :cat:
biloo söz verdi Beygir konusunda duydunuz deeel mi? eeii:silent:
:rendeer:
herkese kazasız belasız sürüşler, süper FİNAL sınavları dilerim:p

bazen su ABS yüzünden CBF500 aldigima gicik oluyorum acikcasi ... elimde belli bir miktar para vardi ve iki secenek: yeni ABS'li motosiklet veya kullanilmis daha kuvvetli ama ABSsiz motosiklet - isim verecek olursak: 0km CBF500 ABS vs. 2 yillik 15bin km Hornet 600. ABS olacak mutlaka diye kafama takmistim ve CBF500'ü aldim.

bazen de CBF500'e hasta oluyor - olumlu anlamada. sesi 500cclik motosiklet icin cok iyi, hafif ve kivrak bir motosiklet, bence en güzel 500cc'lik motosiklet bile sayilir - digerleri ciliz görünüyor - veeeeee tabii ki ABS.

bu ses biraz zirva ama olsun... :)
[YT]6-E1raza_yQ[/YT]

bu ses ise harbi ...
[YT]aBN0jy8HNII[/YT]

Son düzenleme:
abs motorsiklette gerçekten iyi..yandaki tekerlere gelince burda bi scoter sadece bi tarafına takmış.. resim çekmek sonradan aklıma geldi yetişemedim.. enteresan olan niye bi tarafı anlamadım sadece o tarafamı yatıyordu motor acaba..:cherry:

motosiklette abs ye ne gerek varki,panik değilseniz abs kullanmanızda çok saçma,abs motosikletle yapabileceklerinizi kısıtlıyor,eğer güvenlik içinse otomobil kullanın:queen:

bncede bu wıdeoda adam cok abartmıs olayı.. ya bnım 151RS de de ABS yazıyo on frende gercekten war mıdır acaba:) yoksa yapıstırmadan mı ıbaret..

Abi abs ve motosiklet bu iki kelimeyi aynı cümle içerisinde kullanmak bile mevzuu bahsss olmamalı:queen: bikere motosikletçi ruhuna aykırı,hiç bi şekilde bağdaştırılamaz bu iki kavram,eğer biri varsa diğeri olmaz olmamalı ne bu arkadaşlar yauu abs gibi güvensizliğin simgesi ve motosiklet kullanımı gibi güven gerektiren bir etkinlik hiç yakışıyormu:farao: bana bi tane abs kullanan profesyonel gösterin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar