Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında benim tek korkum 250cc'nin bana yetmemesi. Düşünün ki aklında bmw 3.20d coupe olan bir insan , şahine bindiğinde zevk alabilir mi? Ha alan insanlar vardır yok değildir fakat tek korktuğum nokta bu. 250cc'yi aldığım zaman sesi ve görünüşünün beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. Zaten 125liklede başlasam 1300 cc ilede başlasam forumda okuduğum kadarıyla ve tavsiye edildiği kadarıyla husisi olarak istanbula gitmeyi düşünüyorum honda için eğer ileride nasip olursa California Superbike School'a gitmeyi düşünüyorum bakalım nasip kısmet.
600lük konusuna tekrar gelirsek dediğiniz gibi gaz hassasiyeti çok yüksek bir makinelerden bahsediyoruz. Fakat kendini bilen bir adam ( ciddi olarak bilen diyorum , hani ailesini ve kendini düşünen ) gerekli eğitimleri ( Honda ) aldıktan sonra rahat olarak kullanamaz mı? Hani bileğine ve iradesine güvenen adam ki ben bu konuda kendime fazla güveniyorum ( egoist diyebilirsiniz ). Çünkü şöyle bir olay var ben Dedemi trafik kazasında kaybettiğim için aşırı bir korku var içimde. Arabada bile 90km'yi geçmiyorum korkudan. Yani ben 600lük alsam kendime hakım olsam kullanamaz mıyım?
Şimdi diyeceksiniz ki hız yapmıcaksan neden alıyorsunuz. Hız için araç alınmaz ki? Sonuçta pistte değiliz. Hız yaparken tek kendinizi değil , ailenizi ve karşınızdaki insanları düşünmelisiniz. Ben zaten açıkcası otobanda sınırları zorlayan insanları anlamıyorum. Zaten hız ölümcül bir şey birde bunu zevk olarak yapanlar var. Eğer yollarda hız yapılsaydı zaten pistler diye bir şey olmazdı. Benim düşüncem bu. Amacım kesinlikle kavga çıkartmak değil.
Bir arkadaşımız ( abimiz ) AEA 'dan bir alıntı yapmış. Dediğinize katılıyorum fakat bunun sezonla alakası yok. Aklıma takıldı bayadır forumlarda bu tür konuları açıyordum merak ettim bilgili/deneyimli abilerimden kardeşlerimden fikir almak istedim hepsi bu. Ayrıca tabi ki herkesin aklında 600'lük vardır
Edit: Arabayı işin içine katmamız sebebi trafiği az çok bilmemdir motosiklet ile kıyaslamam değildir yanlış anlaşılmasın.