Neden 4 zamanlı ?

Forumlarda okuduğum kadarı ile genelde 4 zamanlı motorlara karşı bir ilgimiz var.
oysa ben iki zamanlı motor kullanmayı seviyorum
o motor kompresörünü o freni o ani gaz tepkisini
4 zamanlı motorlarda bulamıyorum
o keyif sanki yok
kross motorlarda da 4 zamanlı üretimler var. özellikle çin mallarında 125 lik ve 4 zamanlı motorlar.
gerçi genelde motor aynı üzerine verdikleri şekil değişik sadece
ama onda bir kros tadı alınırmı ?
sanmıyorum.
sizce ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 zamanlı motor yakında üretilmeyecek
4 zamanlı her patlamada 4 hareket sağlıyor
2 zamanlı 2
ayrıca 50 lik bir mobilet
125lik 4 zamanlı ile aynı benzini yakıyor
bide yağ karteri var 4 zamanlılarda
umarım yanılmamışımdır:rendeer:
bilgisayar teknikerinden bu kadar:wiinkk:

evet yakıt olarak 4 zamanlılar daha ekonomik orası şüphesiz
ama birde motoru motor gibi kullanmakta var
misal bir racing motor ile iki zamanlı bir kros karşılaştırması yapar isek trafikte daha atak daha kıvrak manevra ve fren hakimiyeti muhakkakki krostadır
ama denirseki ben motoru ulaşım amacı ile kullanıyorum fakat bunun yanında motor sürmeninde zevkini tadıyorum
o da ayrı bir hadise

affedilmeyen,daha önce kros kullandınmı?yada motor 4 zamanlı kros kullandınmı bilmiyorum,ben 7 sene 2 zamanlı motor kullandım 1 yıldırda yani çin malı piyasaya girdiğinden beri 125 cc kros ve 250 cc chopper kullanıyorum ikisinin klasmanı farklı ama ben krosdan bahsedecem aynı atiklik, aynı debriyaj çekme,4 den 3 atınca kopresör olayı değişen hiçbirşey yok sadece sesi ve yakıt tüketimi o da büyük avantaj:cat:

ilk motorum daha önce bahsettiğim gibi bir antika idi :)
1956 model şaftlı bir BMW
daha sonra mz 250cc almıştım
o iki zamanlı idi
üçüncü viteste ibreyi 100 km ye kadar vurabiliyor idim
ancak fren hakimiyeti çok kötü idi..mz de ön arka frene asılınca uzun bir süre çapraz gittikten sonra gene çapraz olarak duruyorsunuz
alanya da tatil yaptığım zaman 125 lik yamaha DT kros kiralardım
işte kros o idi. vur atağa kalksın frene koy olduğu yere yığılsın
daha sonra bir kawasaki zx10 motorum oldu. 1000cc lik bir alet
onda o motor kompresörü ve fren hakimiyetini bulamadım
daha sonra gene kanuninin 125 lik ama bu kez 4 zamanlı motorlarından aldım
o işte kabustu benim için
80 km i ancak 4. viteste buluyordu
yani sözün özü iki zamanlıdan aldığım keyfi hiç birisi vermiyor
benim şahsi görüşüm budur

bu arada motor : hangi çin malı kros makinayı kullanıyorsun ?
ben zealsun ları gördüm daha koltuğundaki jelatini duruyordu ama lastikleri parçalanıyordu
mondial 150 ut ler zaten kendini belli etti
senin tavsiye edebileceğin başka bir çin malı kros varmı ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
zealsun kros 7 ay kullandım dağ taş heryere vurdum hatta denize bile girdim kumsaldada kullandım gayet 125 cc ye göre performansı çok iyiydi.Ama şuda var
aynı motordan 2 adet aldık aynı gün diğeride kuzenime o sürekli arıza çıkarttı halada çıkartıyor,elektronik arıza kumandayla ilgili,ama sürat onunki 120 km görüyor bendeki 110 zorla beraber rodaj yaptık,birazda şans olacak kardeşim
sana tavsiye edeceğim skyteam 200 cc lik kros var bir dergide okudum klasmanında 1 nci olmuş.Yarışta yamaha,suzuki,honda gibi markalarda var

bir derdimde o işte..
motor sadece şekil olarak duruyor önümde
yani test sürüşü yaptıran bir bayi bulamadım
ancak buradan kullanıcılardan fikir alabiliyorum
o dediğin 200 cclik kros umarım zealsun kadar hesaplıdır
bu arada link için teşekkürler hemen okuyacağım.

insanın aynı zevki paylaştığı insanların içinde olması hakikaten güzelmiş :)

Evet farkındayım siteye yeni gelenler her nasılsa kesin bir kez soruyolar 2 ve 4 zamanlı motorları.Çok iyi oldu.Yeni yeni animasyonlu görüntüler bulursam buraya eklemeye çalışacağım...

verdiğin linkteki bu yazıyı çok kötü üzerime alındım :)
hayır illaki biliyorum 4 zamanlı ile iki zamanlı motorun yakıt ekonomi ekolojik farklılıklarını
ben sadece iki zamanlı motorun sürüş zevki var iken neden bu dört zamanlı motorlara aşırı ilgi bunu sordum
ve amaç sadece ulaşım ve yakıtta tasarrufun yanında birde motor kullanayım olayı ise onu zaten muaf tutmuştum.
ama genede link ve bilgiler için teşekkürler

dostum dediğin motor bumudur ?
indexk.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
yok be babacan ben ötekinin resmini koymaya çalıştım ama bu forumda beceremedim nedense :)
şimdi zealsun iyidir diyorsun yani.
hmm..
ah birde test imkanı sunan bir bayi bulabilsem ne güzel olurdu

bu 4 zamanlı 2 zamanlı meselesi benim de kafamı karıştırıyor.ilk motorum mobilet ve halaonu kullanıyorum.basıtliğini kolay oynanmasını ve yağ kokusunu cok seviyorum.ama bu arada 4 zamanlı bir titan olsa da hem az yakıp hemde uzun yollar gitsem de demiyor değilim.
sanırım motoru değiştirirken eski jawalar ile yeni bir 125lik arasında karar vermekte bayağı zorlanacağım.
birde su soğutmalı 2 zamanlılarda şişme olmuyor değil mi?

Affedilmeyen' Alıntı:
o zaman ata bin derler adama biladerim :)
::dalga:: derler derim diyeni onaylarım.bu arada bende aynı ikilemdeyim(dim).yok yok dedim alacam riskleri bi 2 zamanlı furyası estirecem bi süre.dt 125 ve ya kmx 125.sanada bol şans dilerim.belki ben yanlış yapıyorumdur.bu motorlardaki vandal ruhu sevdim ben:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar