ne yapmalıyım?

motorum kawasaki ninja 250r, geçtiğimiz haftalarda zincir kopup ön dişliye dolanmıştı, ustanın "çıkış milinin arkasındaki bilyalar dağılmış değişmesi gerek motor açılacak" demesiyle al dedik verdik makineyi y*vşağa.

aldım makineyi neyse dedim, sağlam para da bayıldım. ama sorun ortadan kalkmıştı çünkü motordan tak tuk sesler geliyordu şanzımanın ordan, ayrıca bazen arka teker kitliyordu sebepsiz neyse dedim.

ama motorun açıldığına dair hiçbir iz yoktu ortada, sırf merakımdan belki açılmıştır ben anlamıyorumdur diye teslim aldıktan 2 gün sonra yağı değiştirdim kapkara yağ çıktı tabi insan diyor ki "ulan şerefsiz evladı bin lira para aldın bu motor açılmış olsa böyle yağ mı çıkar" diyor.

neyse dedik, haram olsun ama en azından sorun çözülmüş dedik...

şimdi vites geçişlerini hissetmiyorum bi saçmalık var, 3 e attım mı atamadım mı anlamıyorum üstüne motor eskisi gibi seri değil.

castrol 10-40 koydum yağ olarak, arka dişliyi değiştirdim ön dişliyi de değiştireceğim bu hafta.

gazı açıyorum hem eskisi gibi seri olmadığını anlıyorum hemde gazı açmamla böyle bi değişik "şırr" zincir sesi gelmesi bir oluyor ve motoru sanki birşey tutuyor gitmiyor, bu benim ön arka balataları da değiştirdi, arka balatayı nasıl değiştirdiğini gördüm kaliperin arasına tornavida sokuyor diske doğru tornavidayı çok güçlü kanırtıyor ulan i*ne o diski bi yamultsan 500 lira bana girecek...

biraz araştırdım bu herif milletin motorunda sorun olmasa bile şurası sorunlu deyip saçma sapan parçalar takıp para alıyormuş.

şimdi size 3 sorum var, ben bu herifi ne yapayım döveyim mi sakat mı bırakayım? allaha mı havale edeyim?

bir diğer sorum da benim makinemde ki sorun nedir? motor gitmiyor, motor çalışmazken öne doğru iterken de bi zorluk hissediyorum sanki birşey tutuyormuş gibi.

ayrıca bana insan gibi kawasakiden anlayan bi usta tavsiye eder misiniz? ya parayı alsın artık hiç umrumda değil motorumu adam akıllı yapsın para umrumda değil helal süt emmiş insan evladı bi usta arıyorum istanbul avrupa yakasında.

bi gün bu şerefsizlerden birisi elimde kalacak ama hayırlısı.

Geçmiş olsun hocam.

Ustayla görüş paranı geri al, kolay kazanılmıyor.

Başka usta tavsiyesi veren belki çıkar ben uzaktayım.

İstanbul’da isen Başakşehir’de Oktay motor var. Oktay usta’nın elinden kurtulan arıza kalmadı sayılır. Kawasakiden de iyi anlar. Bajaj yetkili servisidir ama tüm Japon sahipleri getirir. Benim garanti bitsin bende gideceğim.

Zincir gerginliğini kontrol et mutlaka kaç santim boşluk olması gerektiği kitapçıkta yazar ona göre gerginliğini ayarla. Söylediğin sorunlardan zincirin gereğinden fazla gergin olduğu anlaşılıyor. Dene ve beni bilgilendir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar