ne yapacağımı şaşırdım-yardım lütfen

saygıdeğer forum üyeleri,başlıkta da söylediğim gibi kararsız durumdayım:silent:.tahmin ettiğiniz gibi motosiklet almak istiyorum.dürüst olmak gerekirse hiç vitesli motosiklet kullanmadım.kiralık olarak star(genel adı mobilet heralde) ve bi kaç kez scooter kullandım.ilk defa motosiklet alacağım.1 yıldır araştırıyorum.forumdan nice bilgi ve tecrübe edindim.ve nihayet ^yamaha ybr 125^ adlı motosiklete karar kıldım.ama bir sorun var:GÖZLÜK dolayısıyla KASK.yüksek numarada miyop var,gözlüklüyken kask çok zor ve ameliyat olmak istesem bile bile çok erken.sorum şu:acaba şimdi kask takmamak için bir scooter mu alsam yoksa ybr 125 i kasksız kullansam bi şey olur mu??(ayrıca fazla bi hız merakım da yok) bana vakit ayırdığınız için teşekkür eder,büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim:bounce:

aynen arkadaşın dediği gibi çene açılır kasklara bak derim kasksız motor binilmesi ölüme davetiye çıkarmak gibi birşeydir

bende gözlük kullanıyorum kaskı giydikten sonra gözlüğü takıyorum.biraz zor oluyor ve acıyor ama yapacak bişey yok gülü seven dikenine katlanıyor

acaba bir foto ekleyebilir misiniz guguldan dan baktım da çok değişik şeyler var.:cyclopsan.bi de full face farklı mı bunlardan?

bunu deniyebilirsin..

images

yada bunu.

images

bende gözlük kullanıyorum kaskımı takar sonra gözlügümü vizörü açar takarım bunda bir sorun yokki scoterde kask kullanılmıyormu yoksa oda motor ybr de motor kafam karıştı yani

Yasalara göre scooter bile kullansan kask takma mecburiyetin var arkadaşım. Yazdıklarına bakacak olursak bence hiç motosiklet işine bulaşma derim... ybr 125 i kasksız kullansam bi şey olur mu? gibi bir soru soran birinin başına mutlaka bir şey gelir... Fazla hız merakın yokmuş ama hız merakı olan birinin (Allah korusun) sana vurmayacağının garantisini kim verebilir? Göz ameliyatı olmak için erken bir yaştaysan sanırım ehliyet almak içinde o yaştasın... Eğer ehliyetsiz alacaksan motoru başına binbir türlü iş açarsın... Bence hiç bulaşma...

evet ilandaki çeneden açılır kask.
teşekkür..

bende gözlük kullanıyorum kaskımı takar sonra gözlügümü vizörü açar takarım bunda bir sorun yokki scoterde kask kullanılmıyormu yoksa oda motor ybr de motor kafam karıştı yani
gidip bayiden çene açılr kasklara bakayım o zaman
Yasalara göre scooter bile kullansan kask takma mecburiyetin var arkadaşım. Yazdıklarına bakacak olursak bence hiç motosiklet işine bulaşma derim... ybr 125 i kasksız kullansam bi şey olur mu? gibi bir soru soran birinin başına mutlaka bir şey gelir... Fazla hız merakın yokmuş ama hız merakı olan birinin (Allah korusun) sana vurmayacağının garantisini kim verebilir? Göz ameliyatı olmak için erken bir yaştaysan sanırım ehliyet almak içinde o yaştasın... Eğer ehliyetsiz alacaksan motoru başına binbir türlü iş açarsın... Bence hiç bulaşma...

arkadaşım beni yannış annadın.hemen yargısız infaz yapıyorsun.ilk defa motor alacam diyorum,tecrübesizim diyorum,gelip size danışıyorum hiç bulaşma diyorsun bu mu yardımcı olmak?:farao: ayrıca ameliyat için 21-23 diorlar.ehliyet ise 17.ben de aradayım ehliyet olayına gelince B var A2 için başvurumu çoktan yaptım sınavı bekliyorum.vitesli motor denemedim.ne yapayım bulunduğum yerde kiralık motor olsa belki denerdim.motoru olan birine de abi bi tur atayım dersem ne gözle bakar bana,sen söyle..kimse anasının karnında öğrenmedi bu işi.bilmemek ayıp mı yani?biz de zamanla kaskı motoru öğrenecez.baba paramız da yok.kendi paramızla bi şeyler biriktiriyoruz. hep parmağımız ağzımızda motorlara baktık.bundan sonra da böyle mi olsun.herşeyin bir başlangıcı var dır dimi?sadece örnek veriyorum:şampiyon motosikletçiler bile kim bilir hangi imkansızlıkla hangi bilgisizlikle başlamıştır bu işe

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:01 ----------

haklısınız ilk önce bi kask işini halledeyim..sağolun yorumlar için

Son düzenleme:
SAKIN YARIM KASK ALMA, BENİM profllimden gezi yazılarıma ulaşıp çeneden açılır kaskın nimetlerinden nasıl faydalanılır, öğrenebilirsin :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

hem de 2 kişi var senin derdine çare, incele :)

http://www.motosiklet.net/forum/etk...-hele-yola-cikalim-da-allah-kerim-gezisi.html

abi çok saolasın..çok yardımcı oldun..tek tek baktım fotolara.aynı benim durumdasınız gözlük olayında.ama kaska mani bişey yok gbi görünüyor.çeneden açılır alacam heralde. artık bir problemim yok kask konusunda tatmin oldum nihayet :cat: çok teşekkürler Allah sana motoruna zeval vermesin kazasız belasız inş..gezi de süper manzaralar da öyle..

Eğer sert konuştuysam kusuruma bakma ama her geçen gün 2 teker üstündekilerin yeni bir kazaya karışması ve hayatlarını kaybetmesi gerçekten üzücü bir durum benim için... Üstelik bu kazalarda bizim kabahatimiz en az diğer sürücüler kadar fazla... Ehliyetsiz motor kullanmayı asla tavsiye etmiyorum çünkü eğer sana fiziksel olarak bir zarar gelmese bile mahkemelerde sürünürsün hevesin kursağında kalır.

İzlenmesi gereken yol bence şu şekilde olmalıdır. Ehliyet kursuna yazılmalı ve bu süre içinde eğer imkan varsa sürüş eğitimi alınmalıdır. Motor satın almadan tüm korumalar alınmış olmalı ve eksik evrak kalmayacak şekilde motorun alım satım işi gerçekleşmelidir.

Gözlük meselesine gelecek olursak ben de gözlük kullanıyorum ve ehliyetime de işlenmiş durumda yani kullanım esnasında çıkarmam yasak... Kaskı taktıktan sonra gözlüğü takıyorum hiçbir problem olmuyor. Üstelik açık kask, çene açılır ve tam kasklarımda kullanmama rağmen hiçbir problem yaşamıyorum.

Şimdiden kazasız sürüşler dilerim kardeşim...

Hocam hangi motoru sevdiysen onu al derim sırf iki teker die istemediğin bisey kullanmak yanlış olur ayrıca kesinlikle kasksız bakkala bile gitme 30km üstü olum riski taşır herzmn bende kasksız kullansam mı dıyordum ama internetten motor kazalarına baktım sende bak kasksız dolaşma fikri aklından hmn gider ayrıca bazı kasklarda iç vizor var güneş gözlüğü yada dereceli gözlük olarak kullanabildigin bi bak istersen haa bide son olarak yarım kasktan uzak dur ha kasksız ha yarım kask yarısı açıkta duruyo kafanın bana çok tehlikli geliyo

Eğer sert konuştuysam kusuruma bakma ama her geçen gün 2 teker üstündekilerin yeni bir kazaya karışması ve hayatlarını kaybetmesi gerçekten üzücü bir durum benim için... Üstelik bu kazalarda bizim kabahatimiz en az diğer sürücüler kadar fazla... Ehliyetsiz motor kullanmayı asla tavsiye etmiyorum çünkü eğer sana fiziksel olarak bir zarar gelmese bile mahkemelerde sürünürsün hevesin kursağında kalır.

İzlenmesi gereken yol bence şu şekilde olmalıdır. Ehliyet kursuna yazılmalı ve bu süre içinde eğer imkan varsa sürüş eğitimi alınmalıdır. Motor satın almadan tüm korumalar alınmış olmalı ve eksik evrak kalmayacak şekilde motorun alım satım işi gerçekleşmelidir.

Gözlük meselesine gelecek olursak ben de gözlük kullanıyorum ve ehliyetime de işlenmiş durumda yani kullanım esnasında çıkarmam yasak... Kaskı taktıktan sonra gözlüğü takıyorum hiçbir problem olmuyor. Üstelik açık kask, çene açılır ve tam kasklarımda kullanmama rağmen hiçbir problem yaşamıyorum.

Şimdiden kazasız sürüşler dilerim kardeşim...

eyvallah kardeşim.hata bende aslında haklısın...az önce internetten kaza yapmış kasksız sürücü fotoğrafları gördüm tesadüfen,çok kötüydü ve şok oldum.kask hayat kurtarıyor resmen.ama gözlüklüyken kask olmuyor sanıyordum.o yüzden sinir oldum kaska.ben de sert konuştuysam kusura bakma.tabi ki ehliyetsiz kesinlikle kullanmam.bilgiler için teşekkürler kardeş..sana da kazasız belasız sürüşler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:34 ----------

Hocam hangi motoru sevdiysen onu al derim sırf iki teker die istemediğin bisey kullanmak yanlış olur ayrıca kesinlikle kasksız bakkala bile gitme 30km üstü olum riski taşır herzmn bende kasksız kullansam mı dıyordum ama internetten motor kazalarına baktım sende bak kasksız dolaşma fikri aklından hmn gider ayrıca bazı kasklarda iç vizor var güneş gözlüğü yada dereceli gözlük olarak kullanabildigin bi bak istersen haa bide son olarak yarım kasktan uzak dur ha kasksız ha yarım kask yarısı açıkta duruyo kafanın bana çok tehlikli geliyo

sağol birader,motor kazaları resimlerini ben nette gezinirken az önce gördüm.aman yarabbi dedim.kaza yapıldığını biliyordum ama bu kadar da kötü olacağını tahmin etmiyordum.çok kötü kazalar var.yarım kask almayacağım zaten çene açıkta neyi koruyor ki? çene açılır kasklardan alacağım.senin dediğin modelleri de araştıracağım.gidip ilk önce korumaları alacam motor beklesin biraz daha.ehliyet elime geçtikten sonra onu da alırım
teşekkür..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar