Ne Tür Bir Cross Kask Almalıyım?

Merhabalar. Sadece, İstanbul içinde cross motorumda kullanmak şartıyla bir kask arıyorum.

Epeyce araştırdım, güzel kasklar çok fakat vizörlü mü almalıyım yoksa Cross gözlüğü takılabilir bir kask mı alayım karar veremiyorum.

Vizörlü olup şekli şemali sağlamlığı olanların fiyatları çok yüksek. Vizörsüz olanlarda ise, tasarım ve sağlamlık daha ucuza mal edilebiliyor.

Bu konudaki engiiiiiin fikir & bilgilerinize ihtiyacım var. Beni aydınlatabilirseniz çoook sevinirim :) Hepinize şimdiden çok teşekkür

ediyorum. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Sti

Kusura bakmayin oncelikle eskiden cok arastirirdim ama simdilerde unuttum bilgilerimi,hatirladiklarimi yazayim siz genede kontrol edin.

Oncelikle vizorlu kasklarin sehirici icin cok daha uygun olduklarini dusunuyorum,genel yapilari itibari ile vizorsuz olanlara nazaran havayi daha iyi kesebilirler. Dolayisiyla buda demek oluyorki dis etkenlerden (arabanin fiskiyesinden gelen su,sinek,ari vb.) Cok daha iyi korunma saglarlar. Hemde iki parca olarak tasimaniz gerekmediginden cok daha kullanisli olacaktir dusuncesindeyim. Butce belirtmemissiniz ancak ben size birkac oneride bulunayim;

1-Agv Ax8 Dual Evo

2-Icon Variant

3-Shoei Hornet Ds

4-Arai Tour X4

Bunlar piyasada kendine belli basli yer edinmis kasklar,tabiki daha nice marka ve modeller mevcut. Benim takip ettiklerim bunlardi,sizinlede paylasmak istedim. Ne alirsaniz alin simdiden hayirli olsun,asfalt yuzu gormemesi ve kazasiz belasiz surusler dilegimle. Keyifli forumlar :)

(Ufak bi edit yapayim;Sormak istediginiz bir soru olursa gerek bu konu gerekse ozel mesajdan yardimci olmak isterim :))

Mt`nin bi kaskini gormustum cok hosuma gitti acayip sekil ;

http://urun.n11.com/kask/mt-kask-mt-synchronystell-mt-cross-kask-mavi-P47268025

Motor ne var sizde merak ettim ?

Bi beyaz cross kask daha vardi bi abimde ama markasini hatirlayamadim simdi.

Aynı kaskı ben de düşünüyorum ama işte gözlük takınca bi zararı olur mu bu konuda hiç tecrübem yok. Yani şu kalitede vizörlü kask da yok. Arkadaşın YBR 125'yi çok kullandım. Şimdi bende Mondial Max var.

O fiyat araliginda zamaninda inceledigim bi kac model var umarim yardimci olur.(vizorlu)

# ls2 mx436 trigger
# nox n731
# airoh s4 white gloss

Sanırım MT'nin gözlükle takılan kaskını alıcam. Hem uygun hem sağlam, baktım olmuyor, MT Revenge alır takılırım napalım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar