Ne şişiyor ?

Beyler sabah 9 da iş yerine varıyorum sabah 10 dan akşam 5 e kadar motora güneş geliyor akşam motoru çalıştırdığımda ön fren şişmiş oluyor nerdeyse fren için boşluk kalmıyor

Şişen şey disk mi yoksa hidrolik mi ?

Sabah motoru çalıştırınca herşey düzelmiş oluyor

Fren diski fren yaptığınızda güneş altındaki çıktığı sıcaklıktan çok daha yüksek sıcaklıklara çıkıp iniyor. O yüzden diskin şişmesi mümkün değil bence. Yağdan yada balatalardan kaynaklı olabilir.

manetin yanındaki hidrolik fren yağı kabının kapağını aç ve kapat düzelir..

Üstad fren kısmında bir fikrim yok ama motoru bu kadar uzun süre güneşte bırakma. Plastik aksam deforme olur zamanla.

Üstad fren kısmında bir fikrim yok ama motoru bu kadar uzun süre güneşte bırakma. Plastik aksam deforme olur zamanla.

Cebinde mi taşısın adam motor bu dışarıda durmak için yapılmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:55 ----------

Fren diski fren yaptığınızda güneş altındaki çıktığı sıcaklıktan çok daha yüksek sıcaklıklara çıkıp iniyor. O yüzden diskin şişmesi mümkün değil bence. Yağdan yada balatalardan kaynaklı olabilir.

Tahminde bulunuyorum. Firen hidroliğinde hava varsa genleşip freni kastırıyor olabilir. Fren hidroliğini değiştir her turlu faydana olur.

hidrolik yağı? başka birşey aklıma gelmiyor böyle bişey başıma gelmedi ama

Isı bu kadar etki ettiğine göre, sadece hidrolik sıvısı değil, hidrolik hortumunu da değiştir. Bu kadar genleşmeye müsade etmeyecek şakilde olmalı hortum, hatta imkanın varsa çelik al.

Isı bu kadar etki ettiğine göre, sadece hidrolik sıvısı değil, hidrolik hortumunu da değiştir. Bu kadar genleşmeye müsade etmeyecek şakilde olmalı hortum, hatta imkanın varsa çelik al.

Hocam motor daha 3000 km Bajaj pulsar as150 ben en iyisi dot5 bi hidrolik ile değişim sağlayım

Fren hidrolik kapağının üzerinde hangi hidrolikten koymamız gerektiği yazıyor. Ona bakıp ona göre koyun.Bajajin 150 cc modellerinde dot 4 uygun diye biliyorum.Altın Elbiseli adamın bu konu hakkında videosu var onu izleyip daha sonra değiştirin hidroliği.İyi formlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar