anlaşıldı, uzun uzun yazmam icap edecek
biz natoya, rus tehditinden kurtulmak için girdik. gelin diye yalvarmadılar. aksine korede bir çok şehit verdik bedel olarak
ya demir perde ülkesi olacaktık ya batı bloğuna yanaşacaktık
bundan sonra her zayıf devlet- güçlü devlet ilişkisinde olmak durumunda olduğu üzere zayıf devletin artan taviz vermeleriyle devam etti bu süreç
ilk başkaldırmamız da kıbrıs harekatıdır. sonrasını biliyoruz, 80 ler falan
hemen tüm silah sistemlerimiz natoya entegre, savaş doktrinlerimiz natoyla uyumlu
tabi bu batı bloğundan sürekli kazık yemediğimiz manasına gelmiyor
pkk ya olan destekleri, bu gün ypg nin 100 bin kişilik orduya sahip olması, batı, bilhassa amerika eliyle oldu ki bizim bekamızı tehdit eden bir durum
amerikanın/ batının bize yanlışları saymakla bitmez
ancak hatırlayacak olursanız, uçaklarını düşürmemizden sonra ruslar boğazdan gemi geçirirken, bir asker güvertede elinde igla (manpad) ile duruyordu
bir kaç gün sonra omzunda igla bulunan bir pkk militanı apache helikopterimizi düşürdü
el- bab operasyonlarında ruslar karargahımızı vurdular ve askerlerimizi şehit ettiler. durumu "bize koordinatları vermediler" diye geçiştirdilerse de genel kurmay, koordinatların 2 gün önce rus makamlara iletildiği açıklamasını yaptı peşine
bakın, bunlar çok net bildiğim konular
aynı rusya, s400 gibi gelişmiş bir sistemi neyin korkusu ile bizimle paylaşmak durumunda kalsın?
ya da ne gibi tavizler verildi/ veriliyor?
kaldı ki akdenizdeki faaliyetlerine bakarsanız, bizim didişmek durumunda kalacağımız bloğun içinde rusya
bu soruyu mantıklı cevaplayabilecek bir kişi var mı bildiğiniz? dinlemek isterim
batıyla ezelden beri kavgalıyız zaten, biraz ilişki düzeltmiştik ama son zamanlarda onlar da bozuldu
arap dünyasında etkinliğimiz/ ciddiyetimiz kalmadı gibi. yine de güçlü bir ordumuz var, dert değil
elimizde pakistan/ afganistan var
altay projesi çöp olmak üzere
atak projesi iyi ilerledi fakat italya ile ilişkilerimiz bu ara sekteye girebilecek konumda (akdeniz meselesi), o da her an yalan olabilir
tabi bu arada jet motoru geliştiriyoruz, bitmek üzere, bu sevindirici bir haber, zira atak' ın bir sonraki versiyonunda o kullanılacak
hatta savaş uçağı için bir versiyonu da geliştirme aşamasında
karadan karaya füze işini orta menzilde başardık (sanırım ukraynaya bir teşekkür borcumuz var)
halen bize ait hava savunma füze sistemimiz yok veya hisar sistemi yapıldı ama gizleniyor olabilir. bu mesele 50/50
benim gördüğüm manzara şu:
iki dev arasında bir oraya bir buraya savrulan bir Türkiye var ve bu yalnızlaştırılıyoruz anlamına geliyor
şükür ki çok güçlü bir kara ordumuz var
rusya, lojistik imkanları sebebiyle amerikadan daha tehlikeli bir ülke olsa da her ikisiyle de kara savaşında başedebilecek konumdayız
ben süreci böyle okuyorum ve dua ediyorum:
Allah, yar ve yardımcımız olsun