Merhaba Arkadaşlar .
Motor Kıyafetleri Ekipmanları Kask Vs Olduktan Sonraa Ne Kadar Güvendeyizz?
bak sayın kardeşim uzun uzadıya yazacağım için kusura bakma
bu yazdıklarım sadece VAN ilinde yaşadıklarım diğer şehirlerdekini yazmıyorum
ben evden motosikletime binmeye giderken mutlaka
Kask, Ceket, eldiven eğer hava sıcaksa dizlik soğuk ise pantolon + dizlik alırım
neden pantolon artı dizlik dersen pantolonun koruması bir kazamda yetersiz geldiğini gördüm o yüzden
kısa kalıyor
şehir içinde asla hız yapmam
motosiklet teorisi kitabını okuduysan oradaki kurallara neredeyse bire bir uyarım
benimle gezip görenler nasıl sürdüğümü görmüşlerdir.
yıl içinde ortalama 2-3 kazaya karışıyorum genelde yaptığım kaza şekli
kırmızı ışıkta durduğumda sağdan emniyet şeridinden gelen hıyarın bana dokunup motorumu düşürmesi şeklinde olur
ki bundan genelde hiç bir zarar almadan kurtulursun
ikinci kaza şeklim sağda parketmiş hıyarın yola hiç bir sinyal vermeden atlamasıyla olur
ki bu durumda kendimi motordan atarım (sakın tutmaya çalışma arabanın altında kalırsın)
niye hıyar dediğime gelirsen eğer sinyal verse ben tarayarak gittiğimden görüp önlem alacam
bu durumda genelde yerde 1-2 metre sürüklenirsiniz(attığım için öyle çarpsan farklı yaralanma ihtimali var) üzerinizde koruma kıyafeti yoksa sürtüğün yerler çizilir
kıyafet varsa hiç bişey olmaz kalkar gider hıyara bağırıp çağırırsın
3. ve en çok yaşadığım kaza şekli
kavşaktan kontrollü bir şekilde geçerken özellikle karşıdan gelen hıyarın hiç bir sinyal vermeden U dönüşü yapması veya sola kırması
neden dersen kavşaktan kontrollü şekilde geçerken siz sağınıza veya solunuza bakarsınız karşıdakinin düz gideceğini hesapladığınızdan
birkere bakarsınız ve sinyal vermiyor, tamam bu düz gidecek diyip devam edersiniz
ben bu durumda yine motordan atlarım
(durabileceğim mesafede dururum atlamam sakım 50 metre öteden atma kendini yere)
yine korumalı olduğum için hiç bir şey olmaz
ama o kazaların aynısını korumasız yapan birkaç çocuğu ameliyat etmişliğim vardır
3 sene önce ışıklarda full korumalı dururken yanıma gelip dalga geçen apaçiyi 1 saat sonra kafa tası kırıldığı için ameliyat ettik
sadece 50 ile arabaya çarpmıştı o kadar
yani uzun lafın kısası bir yere böcek gibi çarpmadığın sürece 70 altı hızlarda ekipmanlar seni %99 korur
(bu arada 3. kaza şeklini artık 2 senedir yaşamıyorum çünkü karşıdan gelenin dönme ihtimalini de hesaplayıp öyle giriyorum kavşaklara)