Ne diyeyim abime?

Valla hocam Eren abin seni dinlemiyorsa bizi hiç ipine asmaz ama yine de yazayım :)

Abartısız söylüyorum, fazlası var eksiği yok, toplam kaç km yaptığımı unutalı uzun zaman oldu.
Deyim yerindeyse dünyaya gözümü açtım açalı motosiklet üzerindeyim, motosikletle tanışalı 12-13, aktif sürmeye başlayalı 10 yılı aşkın zaman oldu.
Istanbul'da sürüyorum ve haftada en az 2 kaza atlatıyorum.
Alıştım mı kaza atlatmaya ? Hayır.
Bekarım, gencim, bilegimi kessem kan 10 metre sıçrar öyle kanım kaynıyor.
Hava almak için bile motor sürerken agresif sürerim, acelem olmasına gerek yok.
Gel gelelim, bu kadar faktöre rağmen 600cc üzeri bir motora binerken 2 kere düşünür, tedirgin davranırım.
Şehir içinde 250cc bile çoğu zaman yorarken insanı, 650cc ne kadar gerekli ?
Bak tecrübe felan bir yana, ne gereği var ?
Eren abi dediğine göre 20 yıl önce motor sürdüğüne göre, muhtemelen yaşı 40 üzeri, ve muhtemelen çocuk sahibi.
Ben Eren abinin yerinde olsam bu kadar "Kör tecrübe" ile çocuklarım için o motora binmem.

Yaşı başı olan adama akıl verecek değilim, en fazla fikrimi belirtirim.
Eren abine bu dediklerimizi okuyorsan eğer, sor ona.
Şuan olduğu yaşta kemikleri kırılınca vücuduna atılacak olan vidaların acısına dayanabilirim diyorsa, şuan olduğu yaşında kemiklerinin hızlı kaynayacagina inaniyorsa cb650r ağır kalır, mt09, mt10 tarzı birşey baksın.
Cb650 de hata yaparsa motorun altında kalır, ama mt10 ile hata yaparsa mancınık gibi firlatacagi için motorla bağımsız yaşar kaza aksiyonunu.

Hocam son cümleyi asla unutmuycam :D
Bu arada arkadaşın dediği motor cb650f değil yeni cbr650r sanırım.

Sırasıyla 11 yıldır 50,100,125,150 ve son olarak 7 bin kmdir 250 cc kullanıyorum halen 600 cc ye geçmekte kendimi tecrübeli hissetmiyorum. Abinize diyorum ki "Bu ne cesarettir yiğidim" :)

trafikte motorun yerini bilen gaz koluna abanmicak adam istedigiyle basliyabilir tabi agirligini benzin masrafini ufak bir dokunusla 3 saniyede 100 e cikicagini bilmesi gerek

isteyen istediğini sürer herkes kendi mesuliyeti ile biner .. 600-700cc den başlayıp 1000cc ye kısa sürede geçen insanlar'da bilirim... 10 senedir 15 senedir 250cc üstüne çıkmayan insanlarda bilirim.. On yıllarca 600 lük 800 lük 1000 lik makinalar sürüp bir anda 300cc lik (Versys) makinaya geçen insanda bilirim..

bu iş iki türlü gider ya hırs ile gider yada ihtiyaç vasıta merkezli gider..

yıllardır bu konulardan kendimizi sıyıramadık.. on yıllardır aynı kısrı döngüde dönüp duruyoruz.. kim neden istiyorsa ondan başlasın özgüveni varsa kendine güveniyorsa istediğinden başlasın..

ingilterede ki youtube motorsiklet kanallarını açın gençler er6n lerle falan başlıyor motora.. adam motoru tanıtırken başlangıç motoru için ideal falan diyor.. bizim forumları açıyorsun abi tecrüben yoksa 10 yıldır sürmüyorsan bilmem kaç bin km yolun yoksa alma diyor millet herneyse ..

Hep diyorum on yıllardır diyorum 10 sene öncede diyordum bu forumda şimdide diyorum eğer işin içinde hırs yok ise binici iseniz vasıta gözüyle bakıyorsanız keyif gözüyle bakıyorsanız olaya.. 250-300cc türkiye nin hacmidir her şekil yeter idealdir.. yakıt, sigorta, genel giderler, servis parça v.b .. ben bunları yazarken türkiyede 400cc motor yoktu.. hadi şimdi 400cc yide katarım..

yok hırs varsa tabiki istediğin hacmi al yükselttikçe yükselt hacmi .. oda bir yoldur oda bir tercihdir ayrı bir zevk keyifdir.. ama o noktada motor vasıta olmakdan çıkar eğlence ego tatmin vasıtasına döner..

Son düzenleme:
Logaritma, İngiltere deki gençler ile bizim gençleri bir an kapat gözünü hayal et.

Arada ciddi eğitim farkı var.

Cbr 250 motosikletim var, arada denk geliyor gençler, abi 250 km yapıyor mu diye soranlar oluyor.

Tecrübesi olmayana satış bile yapmayaksın aslında.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"İyilerden bilirdik..." deme de. Ne dersen de.

Herkesin kendi tercihidir.. demin başka konudada yazdım .. benim babamın gençken bana bir lafı vardı , ev alıcak ol sana hertür elimden gelen yardımı yaparım, araba alıcak ol paran yetişmesin yardım ederim ama bana asla motor için gelme.. ben bütün motorlarımı kendi kazandığım alnımın teriyle aldım .. o yüzden altımdaki makinanın her zaman değerini bildim..

şimdi düşünüyorum eğer babam para verip oğlum git istediğin motoru al deseydi o gençlik kafasıyla o avarelikle yüksek ihtimal birde bizim zamanımızda 250cc lik makinalarda çok yoktu fiks 600 lerden başlıyordu herhalde bir 600 lük hatta belki 900 lük falan alabilirdim.. bir gün evede 4 kollu ile dönebilirdim omuzlarda..

Umarım okudukları doğrultusunda güzel bir karar verir. Herkese teşekkür ederim

Bence alsın cb650r öyle korkunç bir motosiklet değil. Adam o kadar sene bisikletten bozma makinelere binmiş azıcık motosiklete bindiğini hissetsin.

ewo

bütçe yetiyor ise s1000rr öneririm. Hem yükseltmekle de uğraşmaz bir taşla iki kuş vurur. Tabi o taşı atacak kadar hayatta kalırsa.

20 sene önce jawa kullanmış biri var grupta. Yıllar sonra 1000cc varadero alıp yeniden başlayan biri. Ama racing değil sonuçta.

20 sene önce jawa kullanmış biri var grupta. Yıllar sonra 1000cc varadero alıp yeniden başlayan biri. Ama racing değil sonuçta.

zaten sorun orda bir abimiz ömrü boyu bisiklet dışında bir şeye binmemiş motora 50 sinden sonra heves etmişdi giti vn800 aldı.. 3 sene sürdü sonra ne oldu bilmiyorum görüşemedik.. vn800 ile 800cc lik bir ss makine bir değil.. aynı hacim bile olsa her motor bir değil..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar