NC750X rodaj

arkadaşlar merhaba, iki hafta kadar önce nc750x dct aldım. rodajla alakalı çok tecrübem olmadığı için size danışmak istedim. motoru sakaryadan aldığım için istanbula gelene kadar 120-140 km/h bantlarında sürdüm. ilk 150km falan öyle oldu. fakat sonraki süreçte istanbul içinde genelde trafik saatlerinde seyahat ettiğim için 100 km/h pek geçemiyorum. 100'ü geçemeyince devir olarak da 2500'ü geçemiyorum pek. şu anda 300 km'ye geldim toplamda. bu rodaj açısından bir sorun oluşturur mu?

bir de motordan ısınmış plastik kokusu geliyor. araştırmama göre yeni motorlarda olan bir şeymiş ama yine de bilenden duyarsam rahat edeceğim.

motorun seksi bir fotoğrafıyla kapanışı yapayım.

Isınmış plastik kokusunda sıkıntı yok.
Ama öyle sabit 120-140kmh bandında sürüş ideal bir durum değil rodaj için. Farklı devir ve yüklerde değişken olarak gitmesi daha iyi.
300km olmuş zaten olanın büyük kısmı oldu, bundan sonra biraz daha "değişken" kullanırsın olur biter.

Isınmış plastik kokusunda sıkıntı yok.
Ama öyle sabit 120-140kmh bandında sürüş ideal bir durum değil rodaj için. Farklı devir ve yüklerde değişken olarak gitmesi daha iyi.
300km olmuş zaten olanın büyük kısmı oldu, bundan sonra biraz daha "değişken" kullanırsın olur biter.

aslında ilk 150km sürekli 120-140 olmadı. ama orada biraz daha üst devirlere çıkabildim. sonraki 150 km'de genelde trafikte geçti ve vites çok hızlı yükseldiği için hız olarak 10-100km/h arasında çok gidip gelsem de devir genelde 2500 altı oluyor. o sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum. hafta sonu çıkıp daha rahat yerlerde hızlanma, yavaşlama vs şeklinde sürsem daha mı iyi olur.

Tavsiye edilen ilk 500 km d modunda yumuşak kullanılması 0km ilk yola çıktığınızda 120-140 hızlar bence fazla olmuş.sonraki 500 km de s1 modunda kullanabilirsiniz.

Tavsiye edilen ilk 500 km d modunda yumuşak kullanılması 0km ilk yola çıktığınızda 120-140 hızlar bence fazla olmuş.sonraki 500 km de s1 modunda kullanabilirsiniz.

ilk aldığımdan beri rain modunda kullanıyorum çok tecrübem olmadığı için. o yüzden sert kullandım da diyemem. ama sollama yaparken falan motorun 140'a çıktığını gördüm. normal sürüş hızı ortalamam 110 civarında olmuştur diye düşünüyorum. s1 modunu bilmiyorum, standart, rain ve sport var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar