Nazi Kask Yasal mı ?

Herkese selamlar. Bir arkadaşımla beraber Mecidiyeköy'de spor salonuna yazıldık evlerimiz Osmanbey'de. Yani çok yakın bir mesafe. Yine de çevirmeden dolayı arkadaşıma bi nazi kask almayı düşünüyoruz. Ama nazi kask yasal mı bilemedim. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

ülkemizde inşaat bareti bile taksan yasal ama koruma açısından hiç güvenli değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesin bilgim yok ama yanında gözlük de kullanman gerekiyor olabilir.

Yasaya göre sürücüye koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuya sadece koruma başlığı takılması gerekiyor. Yani 5 kiloluk yoğurt kutusunu ters çevirip taksa bile olur.

Ama yine de

1506925_576546079100388_1043389586_n.png

Yasal. Hatta motorcular arasında cezasavar diye de geçer bazen. Ama koruma sıfır tabi. Kanunen; vizörsüz bir kask takıyorsan gözlükte takmak zorundasın. Ama ben bugüne kadar gözlüğe bakan polis hiç görmedim duymadım.

Sorduğun sorunun cevabı : yasal
sormadığın sorunun cevabı : güvenli değil !

izmirde benim bi arkadaşım nazi kaskı olduğu halde kasktan ceza yemişti, onu kasktan sayıp saymamak polisin elinde..

sadece nazi yasak, yasaya görearkadaşında dediği gibi, inşaat bareti de bu yasaya uyuyor. denizlide bir arkadaşımı ziyarete gittiğim zaman, 1 gün beraber dolaşalım diye ona nazi kask aldık. polis bir çevirmede durdurdu, ve bu kasklar artık (2008) yasal değil, ceza kesmiyorum ama değiştirin dedi.

Osmanbey ile mecidiyekoy arasinda hic kaza yapilmiyormus kesin bilgi yayalim. Konuyu acan arkadas bize kaza yapilabilen guzergahlari da soylerse cok makbule gecer onlemimizi aliriz.

Osmanbey ile mecidiyekoy arasinda hic kaza yapilmiyormus kesin bilgi yayalim. Konuyu acan arkadas bize kaza yapilabilen guzergahlari da soylerse cok makbule gecer onlemimizi aliriz.

Kask takmak istemeyen artçıma ceza yememek için nazi kask düşündüm, araştırdım. Konuyla ilgili bilgin yoksa yorum yapma.

Kask takmak istemeyen artçı da o zaman 15 dakika mesafeyi yürüyüversin :)
Aman hocam,kimsenin riskini almak zorunda değilsiniz..

Nazi kaskın düşerken koruyabilmesi için,dikine kafa üstü düşmek lazım..koruma düzeyi sıfır,yarı açık bir kask almanız en doğrusu..

Kask takmak istemeyen artçı da o zaman 15 dakika mesafeyi yürüyüversin :)
Aman hocam,kimsenin riskini almak zorunda değilsiniz..
valla artçıyı dinlememek lazım genelde daha önce hiç düşmedikleri için :D ben kendim çene açılır artçı için kapalı kask aldım işine gelen biner işine gelmeyeni dolmuş durağına kadar bırakabilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

Nazi kaskın düşerken koruyabilmesi için,dikine kafa üstü düşmek lazım..koruma düzeyi sıfır,yarı açık bir kask almanız en doğrusu..

:queen::queen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
nazi yasalda o adam spordan çıktıktan sonra açık kafayla rüzgarı yedimi bir daha spor yapamaz benden demesi...

Artçıya düzgünce bir kask takmayacaksan Allah korusun bir kaza olsa o kask işe yaramayacağından senin vebalini alamam de,sen birşey yapmasan bile gelip biri sana çarpınca ne yapacaksınız?

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
koruyucak yuzun yokmu yoksa sıkıntı yok:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar