Nasıl temizleyeceğim :(:(:(

Arkadaşlar selam;

Bu kuraklıkta nasıl olur demeyin. Akşam eve dönerken eryamanın girişinde neredeyse 40 cm derinliğinde ve içinde ağzına kadar çamurlu su olan bir çukurdan geçme gafletinde bulundum. Göremedim, zira önümde çok araba vardı. Farkettiğimde ise artık çok geçti. Öyle bir geçmişim ki kask ve mont dahil heryer çamur içinde kaldı. Abartmıyorum kenardan çantaların içine bile çamurlu su girmiş. Kabasını aldım ama iyice bir temizlenmesini istiyorum. Oto yıkamaya falan götürsem basınçlı su ile temizlenirmi?? Öyle ki motor kademelerinin arasına kadar girdiği için elle temizlenmiyor. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

motoru oto yıkamaya götür montunu kuru temizlemeye kaskını kendin haledersin ve çantanıda kolay ya takma kafanı

basınçlı ve ilaçlı su sonra şu basınçlı hava zabazingo ile kurutma
ama bez değmesin sonra su lekeleri oluşuyor
sonuç: pırıl pırıl :cat:

evet ama sen ugrasma yanı oto yıkama da en fazla alacakları ucret 20 ytl flndır kurulatırsın veya kendısı kurur kaskını kendın montunu kuru temızlemecı en ıyısı yanı gercı black_dog_rr yle bıraz aynı oldu ama bende bunları dusundum yanı :cherry:

oto yıkama makinası temizler ne de olsa ben her zaman oto yıkama makinası ile yıkıyorum,ama fırçayla degil el süngeri kullanıyorum çizilmesin diye,sende öyle yap.birşey kalmaz.

Sağolun arkadaşlar söylemeniz yeter. Ben bu akşam iş çıkışı motoru alıp güzelce bıcıbıcıya götüriyim bari. Herkese önerileri için teşekkürler...

oto yıkamacılardaki su basınçlı.motorun bazı yerlerine gelirse motora zarar etmezmi.??arkadaş motorunu yıkamıştı şarz dinamosu yanmıştı(çelik yuan 110 cup) tu

Motorda basınçlı su KULLANMA.
İstemediğin yerlere kaçar (rulman, elektrik aksamı vs).
Normal hortum, araba deterjanı, ve yumuşak (araba yıkama) fırçası en iyisi..
Montu Woolite yada Perwool gibi yumuşak bir deterjanlı ILIK suya yatır (korumaları vs cıkardıktan sonra), bir sure kalsın, sonra birkac kere daha duru suyla yıka.. fazla hırpalama montu.
-t

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar