Nasıl patent alırım?

Ben senin zeki bir hatun olduğunu birşeyler bulup zukerberk gibin köşe olacağını biliyorum...o yüzden doğru insanın yanında olan şanslı kişi olmak istiyor sana desteğimi sunuyorum:p sen yaparsan doğru yaparsın çavuş...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bir marka ve patent vekiline danışmalısın.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Öyle çok teknolojik bir buluşun yoksa (sahtesi merdiven altı yapılabilecek bişiyse) hiç uğraşma patentle felan! Direk üret ve sat! Edindiğin tecrübeyle daha sonraki buluşlarını ne yapacağına karar verirsin!

Benim de motorun sağ tarafına yan sehpa projem var. sol taraftan bir duvara yanaşınca indi-bindi yaparken kolaylık sağlıyor. buna patent mi almalıyım yoksa faydalı model başvurusu mu yapmalıyım?

bir proje için patent aldığınız zaman size para kazandırmalı...ben kıymeti harbiyesi olan bir şey bulduğunuza inanmıyorum...fikriniz orjinal
olabilir...belki ben yarısını dahi akıl edemem...ama kimsenin telif ücreti vs ödemek istemeyeceği ve kolayca geliştirilip hemen eskitilebilir bir şeyse
hiç uğraşmayın...cep telefonu sektörünün çok nankör olabileceğini hesaba katın...paranıza yazık olmasın...
-------------------------------------
ne buldunuz şimdi harbiden çok merak ettim yaw...hayırlısı diyelim...

Bulduğum şeye nasıl patent alırım diye soran birine tam sorulacak soru olmuş :mrgreen:
Devlete ait olan hakkinda kotu seyler duydum. Degerlendirme surecinde satildigini falan:(
abimin arkadaşının başına gelmişti...başvurup durumu izah eden bir rapor filan yazmıştı ama 3000dollarcık da istemişlerdi...
ne kadar işe yarar kim buna kaç para verir vs vs iyi bir kritik yapman lazım....
ne buldun merak ettim yaw....
Zaten genelde basa geliyo. Beyin kafada ya hani :p

Super Moderator
Fikir: :p

4306139_460s.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar