Nasıl kurye olunur?

TK03 sürücüsüyüm, Malatya'da yaşıyorum ve neredeyse her mahallesini öğrenecek kadar gezdim. Bu yaz kurye olarak çalışmak istiyorum Getir, Trendyol ve muadillerinden birisinde. Öncelikle nereye başvuracağım. Ehliyet olarak bir gereksinim veya bir belge gereksinimi var mı? Gördüğüm tüm kurye araçları scooter oluyor bu bir zorunluluk mu? Saydığım firmalardan hangisi daha avantajlı? Son olarak getirisi ne olur?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TK03 sürücüsüyüm, Malatya'da yaşıyorum ve neredeyse her mahallesini öğrenecek kadar gezdim. Bu yaz kurye olarak çalışmak istiyorum Getir, Trendyol ve muadillerinden birisinde. Öncelikle nereye başvuracağım. Ehliyet olarak bir gereksinim veya bir belge gereksinimi var mı? Gördüğüm tüm kurye araçları scooter oluyor bu bir zorunluluk mu? Saydığım firmalardan hangisi daha avantajlı? Son olarak getirisi ne olur?
sitedeki kurye arkadaşlar engin bilgilerini sunarlarsa sevinirim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Malatyada ne kadar sık siparis düşer onu tahmin edemiyorum ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı var.
Scooter olmasının sebebi sürekli stop edip durmak vites uğrastırıyor diye + bakım maliyetleri.
Bu işin raconu günde 25-30 paket kafi.
Azı kazandırmaz,çoğu bezdirir.
Sabıka kaydın vesaire temiz olcak.
Basvurmak istdediğin firmaların sartları yazar websitesinde paket başı fiyatlarıda yazar
E imza çıkartıp muhasebeye gidip şirket açıyorsun.
Zira günde 30 paketin 15 i reisin
Kolay gelsin 😃

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
önce bi muhasebeciyle veya serbest mali müşavirle anlaşıp şahıs şirketi açacaksın pttden e imza işlerini hallediceksin motosikletininin ruhsatını ticariye çevirip vergi dairene bildireceksin daha önce çalışmadıysan vergi dairesinin verdiği belgeyle sgkya gidip sigortanı başlatacaksın vergi levhan çıktıktan sonra artık başvuru yapabilirsin başvurular bölgeden bölgeye değişiyor tabi ama süre vermek gerekirse yemeksepetinde vs ortalama 3 ay kadar beklersin trendyolda 1 sene bile bekleyebilirsin bugün yok ama önümüzdeki aylarda yapmak zorunda olacağın şeyler var utts taktıracaksın src4 belgesi alacaksın çantan motora işli değilse planını yaptırıp ruhsata işlettireceksin yani kuryelik yapmak istiyorum demek bile 50binden başlıyor günümüzde kolay gelsin ben şuan kuryelik yaptığım motoru da satıyorum onun yerine dükkanın veya getirin vs motoruyla kuryelik yapmak daha mantıklı

Motosikleti
Triumph Trident 660

Kuryeliğe düşmeyin, zamanında bir hata yaptım...
Olaylar bu kadar sıkı değilken yani 4-5 yıl öncesi 26 yaş altı çoğu kisi bağkursan faydalanıp evini arabasini felan diziyordu tek amaç oydu. Sabah 10 akşam 12 ye kadar paket atılıyordu. Parayı kıran kırdı şimdi zor

Olaylar bu kadar sıkı değilken yani 4-5 yıl öncesi 26 yaş altı çoğu kisi bağkursan faydalanıp evini arabasini felan diziyordu tek amaç oydu. Sabah 10 akşam 12 ye kadar paket atılıyordu. Parayı kıran kırdı şimdi zor
Geçen sene bile çok daha iyiydi şimdi gene bir düzen var ama eskisi gibi değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar