Nasıl bir şeymiş bu vay be!!!

selamun aleykum.aranıza yeni katıldım.ve inşallah artık çoğu zaman vakit geçiriririz.arkadaşlar.Ben Bianchi mach 150 motorsikleti bir arkadaşımdan aldım.Motor arkadaşımın görev yaptığı fabrikanın müdürünün oğlununmuş.Kaza yapınca babası bizim arkadaşa verip sat demiş.Motorda kazadan dolayı kaportalarında ufak tefek kırıklar ve çizikler var.Motorcuyla konuştum yan sanayi olarak 6 parça kaportayı 125 tl ye değişirim dedi.motor 2007 model ve 9800 km.600 TL ye aldım.Yalnız şöyle bir sorunum var; arkadaşım bu motor az yakar demişti.Ben bundan evvel yamaha bws kullandım ve malumunuz çok yakıyordu (5 TL lik benzine 35 km gidebiliyordum).bu motor 4 zamanlı diye az yakar diye inandım ve tahmin ettim.Oysa 5 tl lik benzine şu an anca 24 km gidebiliyorum.İşe gelip gitmek için almıştım arada bir sahil boyu yapıyorum.günde bir kez eve çıkarken 1 km rampa çıkıyorum.ama 24 km yakması aklıma takıldı ve motorcuya gösterdim (kazadan dolayı filtresi,karbüratörü zarar görmüştür benzin kaçırıyor olabilir diye) motorcu dediki bu motorlar 150 lik ve 24-25 km yakması gayet normal.ama arkadaşım bana satarken az yakar demişti.sizce gerçektende bunlar çokmu yakar?ne yapmam lazım bu durumda?henüz devrini bile almadım,motoru gerimi vereyim?Ayrıca kaportayı değiştirirsem,orjinal mı taktırayım yan sanayimi? şimdiki rengi koyu mavi (siyaha yakın) ve hoşuma gitmiyor.Normal mavi kaporta taksam ruhsatta sorun çıkarmı?Yada çözümü nedir?tşkrler şimdiden..
Not:Çok hız yapmıyorum.en fazla 80 ile gidiyorum.rampada 40 ile gidiyorum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
5 tl ye yaklaşık 1.5lt benzin alır, 1.5 lt ile yolda kalmacasına 24km gitmesi çok kötü tabi! eğer 1lt ile 24km gitse bile yine az, normalde 1lt ile 30-35km gitmesi gerekli, motor bakımsız ve bazı aksamları sorunlu olabilir sonuçta çinli bir scooter bu! sana bu hali normal diyen usta seni başından savmak istemiş eğer fazla parçalanmadan halledip yapacak bir usta varsa bir baktır derim ayrıca motorun kavrama cvt sisteminde arıza varsa oda çok sarfiyat yaptırır

5 tl ye yaklaşık 1.5lt benzin alır, 1.5 lt ile yolda kalmacasına 24km gitmesi çok kötü tabi! eğer 1lt ile 24km gitse bile yine az, normalde 1lt ile 30-35km gitmesi gerekli, motor bakımsız ve bazı aksamları sorunlu olabilir sonuçta çinli bir scooter bu! sana bu hali normal diyen usta seni başından savmak istemiş eğer fazla parçalanmadan halledip yapacak bir usta varsa bir baktır derim ayrıca motorun kavrama cvt sisteminde arıza varsa oda çok sarfiyat yaptırır

sanırım bu etkenlerden en buyugu hava filtresi biliyosunuzki scooterlerde aşırı derecede hava filtreleri pislenir.

Aslında sıfır Kymco agility 125 e niyetlenmiştim.bayii aradım 3.500 TL imiş.1000 TL peşin kalanı peşin fiyatına 12 taksit yaparız dediler.çok hoş motor.hem kaba değil hem tabanı yerden yüksek.ama amortisöründen dert yananlar var malumunuz.engebelerde çukurlarda rahatsız ediyormuş.3.500 tl ağır gibi geldi.aslında etrafımda pohpohlayanlar olsa gider alırdım :)bende 600 tl den arkadaştan bu motoru görünce 1 sene idare etse yeter dedim.1.32 LT benzine 24 km götürmesi kötü bir süpriz oldu.Arkadaş,kendisine güvenmemi,bana bozuk mal satmıcağını,bi sorunu varsa kendisine ait olacağını söylemişti.eğer gerçekten bu fazla yakıyor olması normal hali değilde arızadan kaynaklanıyorsa,ya ona yaptırırm yada geri veririm.Henüz ruhsatı bile almadım.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Aslında sıfır Kymco agility 125 e niyetlenmiştim.bayii aradım 3.500 TL imiş.1000 TL peşin kalanı peşin fiyatına 12 taksit yaparız dediler.çok hoş motor.hem kaba değil hem tabanı yerden yüksek.ama amortisöründen dert yananlar var malumunuz.engebelerde çukurlarda rahatsız ediyormuş.3.500 tl ağır gibi geldi.aslında etrafımda pohpohlayanlar olsa gider alırdım :)bende 600 tl den arkadaştan bu motoru görünce 1 sene idare etse yeter dedim.1.32 LT benzine 24 km götürmesi kötü bir süpriz oldu.Arkadaş,kendisine güvenmemi,bana bozuk mal satmıcağını,bi sorunu varsa kendisine ait olacağını söylemişti.eğer gerçekten bu fazla yakıyor olması normal hali değilde arızadan kaynaklanıyorsa,ya ona yaptırırm yada geri veririm.Henüz ruhsatı bile almadım.

agilty de ondan dah az yakıyor sayılmaz dostum benzin pahalı scooter e biniyorsan bir kez daha düşünmelisin arkadaşımın agltysi 120kruuş yakıyor :salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar