Naked motosiklete enduro gidon takma sorunu..

Merhabalar. Yamaha ybr kullanıcısıyım. Motosikletime acerbis marka enduro gidon aldım ancak orijinal Gidonun üzerindeki donanımlar bu gidona sığmıyor. Yani elcik ve sol kumandayı taktıktan sonra fren kolu, aynanın bağlandığı kütük sığmıyor. Sağ taraf içinde aynı durum geçerli. Enduro motosikletlerde bu gidon sistemi farklımı? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ql8PpA.jpg
B0WOjV.jpg

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Enduro değil de cross gidonu almış olabilirsin.
Onlarda kumandalar senin modeldeki kadar büyük parçalardan oluşmuyor.

Enduro/cross yazıyordu başlıkta. Bilerek aldım ama böyle bir sorunla karşılaşacağımı bilmiyordum. Enduro kumandası alsam bağlasam sığarmı yani?? Yada başka bir çözüm bulamazmıyım gidonu çok beğendim Takmak isistiyorum.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Kumandaları değiştirmek zor ve masraflı olur.
Daha uzun boylu bir gidon gerekiyor.
Elçileri taktığın yerlere kaynakla boru ekleyerek boyunu uzatabilirsin.
Elciklerin altında kalır ve gözükmez.
Güvenlik açısından bunu yapacak iyi birini bulmak zor.

O zamanda boyu çok uzayacak. Şuanki haliyle bile eski gidonumdan birkaç santim uzun. Nasıl olacak bilmiyorum gerekirse cross kumandası alıp takacağım yeterki olsun. Alternatif fikri olan varmıdır?

Geri dönüşü olmayacak şekilde kütükleri oyabilirsin belki. İç mekanizması ne kadar yer kaplıyor bakmak gerek.
Sonrasında epoksi yardımıyla yerine yerleştirip sabitlersin.(bir daha içini açman mümkün olmaz.)

En temizi yeni gidon almak.

Son düzenleme:
Ilk resimde hersey apacik belli oluyo once kumandali parcayi monte et sonra debriyaj manetini tak baksana uzunluguna mutlaka kurtarir

Evet biliyorum iki türlüde sığmıyor. Fren maneti tam eğimin başladığı yere denk geliyor

Bu gidonlar enduro-cross densede kisa. Iade edebiliyorsan Renthal gidonlari incele derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar