Özellikle kış aylarında veya yağmurlu havalarda motosiklet kullanıyorsanız kova-sünger ikilisi yetmeyecektir diye düşünüyorum. Ben 2-3 haftada 1 motorumu yıkıyorum, yaz-kış bindiğimi düşünürsek kesinlikle ihtiyaç oluyor.
Hep benzinlikte yıkıyorum. Bizim burada bir Total var, akşam 8den sonra basıncı kısıyorlar sesten rahatsız olmasın insanlar diye. 2 poşetle elektrik kablolarını kapatıyorum gidonun çevresindeki. Önce gazyağıyla zinciri temizliyorum, sonra bir tur su tutuyorum kaba pisliği almak için. Ridermadeden aldığım Snow Foam ile basınçlı ilaçlama zımbırtısının içinde şampuanı hazırlayıp motoru baştan aşağı köpüklüyorum. Araç yıkama eldiveniyle üstten başlayıp her yerini ovalıyorum hiç acımıyorum valla. En son zinciri yine aynı eldivenle köpükleyip temizliyorum. 2-2.5 metre mesafeden suyla duruluyorum.
Genelde benzinlikteki basınçlar çok yüksek oluyor. Eğer boş bir saatte giderseniz yıkamaya, çalışan arkadaşlara söylerseniz basıncı kısarlar. Motor bloğuna ve göstergeye yakından su tutmamaya özen gösterirseniz bir problem olmaz diye düşünüyorum.
Eğer daha detaya girmek istiyorsanız, 2-3 tane detailing fırçası alıp tüm bölgeleri fırçalayabilirsiniz. Vaktim olduğunda bazı aksamlarını tek tek fırçalıyorum, güzel oluyor.
Bende eski arabacılıktan gelen bir hobi bu yıkama işi. Vakit bulsam her pazar 5 saat motorun her tarafını tek tek ovalarım ama vakit yok işte

Şeytan diyor ki al bir şarjlı makine, in site otoparkında her hafta yıka.. El değmişken yandaki arabaları da yıkarım, hastalık olmuş bende bu yıkama işi