- Konu Yazar
Merhaba,
2006 dan beri motor kullanıyorum. İlk motorum şuydu falan diye başlayıp sıkmayacağım sizleri.
Şu an yamaha xj6 diversion f kullanıyorum. Bundan önceki makinam 2007 de sıfır aldığım ve 10000 km sorunsuz kullandığım zx6r idi. Tarz değişikliğimin sebebi racingle otobana çıkıp limitleri zorlamaktan kendimi alamamaktı.
Ama diversion f e de bir türlü ısınamadım. Tamam görüntü fena değil 78bg de az bir güç değil fakat yinende görüntü olarak beni tatmin etmiyor. Bu sebeple arayışa girdim ve naked motorları araştırdım. 2010 da yenilenen z1000 gerçekten çok hoşuma gitti. Tasarım gerçekten süper sportları aratmıyor. Ancak daha önce naked motor hiç kullanmadım. O yüzden grenajlı bir motorla naked bir motoru karşılaştırma şansım olmadı. Ancak araştırmalarıma göre rüzgar naked larda diğerlerine göre çok fazla etkiliyormuş. Bu beni z1000 almaktan vazgeçirmek üzere...
zx6r la otobanda birçok kez 280 leri görmüştüm. Rüzgar tabi inanılmazdı ama yinede aşırı bir rahatsızlık vermiyordu. (motorun üzerine yatıldığında tabi). Sırıf bu sebeplerden naked dan vazgeçip tekrar 600cc racinglere bakmaya başladım. Fikir vermesi açısından söyliyim artık 200 lerin üstünde hız denemeleri yapmaya niyetim yok. Ancak 200 lere kadar da rahatsız yol almak istemiyorum.
Kısacası nakedla rüzgar faktörü beni çok rahatsız edermi. z1000 gibi 1000 lik bir motor alıp 80 -90 yapmak bana saçma geliyor açıkcası...
2006 dan beri motor kullanıyorum. İlk motorum şuydu falan diye başlayıp sıkmayacağım sizleri.
Kısacası nakedla rüzgar faktörü beni çok rahatsız edermi. z1000 gibi 1000 lik bir motor alıp 80 -90 yapmak bana saçma geliyor açıkcası...