N250 için lastik önerisi

Merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir, N250 motorum var sonraki ay Ege turuna çıkacağım. Lastiği değiştirmem gerekiyor.
Diablo Rosso
Anlas sport torneo
Anlas Winter grip 2
Michelin Pilot Street

100/80 130/70 için sadece bu lastikler var, başka da bulamadım. Bunların arasından hangisini önerirsiniz acaba?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Michelin Pilot Street var bu ölçülerde (İstanbul Maltepe'de Oltay Otomotiv'de takım olarak 10.000₺) ama ıslakta pek iyi bir lastik olmadığı söyleniyor. Ekim ayında Ege kıyıları çok çok serin olmaz ama iç kısımlar yüksekler serin olacaktır. (Yağış durumlarından emin değilim ama yer yer yağış olacağını da hesaba katmak lazım.) Ben olsam Winter Grip 2 alırdım herhalde...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Michelin Pilot Street var bu ölçülerde (İstanbul Maltepe'de Oltay Otomotiv'de takım olarak 10.000₺) ama ıslakta pek iyi bir lastik olmadığı söyleniyor. Ekim ayında Ege kıyıları çok çok serin olmaz ama iç kısımlar yüksekler serin olacaktır. (Yağış durumlarından emin değilim ama yer yer yağış olacağını da hesaba katmak lazım.) Ben olsam Winter Grip 2 alırdım herhalde...
Bu sicakta winter grip 2 ???

Kis lastikleri yazin kullanilmaz arkadaslar .Hem cabuk asinir hem de düsündügünüz gibi iyi tutunmayabilirler.

Sevgilerimle

Not: Bu tür lastiklerin ideal kullanim isisi 7 C ve altindaki sicakliklardir.

Motosikleti

Kis lastikleri yazin kullanilmaz arkadaslar .Hem cabuk asinir hem de düsündügünüz gibi iyi tutunmayabilirler.

Sevgilerimle

Kurye arkadaşlar yaz kış kullanıyorlar bunlardan (çok fazla var...), Ege'de Ekim ayında çok sıkıntı çıkarmaz, önümüz de kış zaten. Sorun yok yani, denenmiş ve sorunsuz çalıştığı görülmüş bir şey.

Sitesinde de şöyle yazıyor:
"...Silikalı Winter Grip hamuru sayesinde sadece kışın değil, dört mevsim boyunca, her türlü hava koşulunda sürüş emniyeti ve performansı sağlar...."

Kurye arkadaşlar yaz kış kullanıyorlar bunlardan (çok fazla var...), Ege'de Ekim ayında çok sıkıntı çıkarmaz, önümüz de kış zaten. Sorun yok yani, denenmiş ve sorunsuz çalıştığı görülmüş bir şey.

Sitesinde de şöyle yazıyor:
"...Silikalı Winter Grip hamuru sayesinde sadece kışın değil, dört mevsim boyunca, her türlü hava koşulunda sürüş emniyeti ve performansı sağlar...."
Diablo Rosso sport'u önerdiler ama soğuk olacağını da düşündüğüm ve gideceğim yerlerde yağış ihtimali olduğu için vazgeçtim. Angel City veya Angel GT bulamadım bir türlü. Metzeler'in ise 100/80 bulamadım. Anlas işimi görecek midir?

Motosikleti
Ns200 15"

Sevgilerimle

Kullanılıyor hocam, evet biraz erken bitiyor ama yol tutuşunda kusur bulamayız.

Motosikleti
Diablo Rosso sport'u önerdiler ama soğuk olacağını da düşündüğüm ve gideceğim yerlerde yağış ihtimali olduğu için vazgeçtim. Angel City veya Angel GT bulamadım bir türlü. Metzeler'in ise 100/80 bulamadım. Anlas işimi görecek midir?
Anlas Winter Grip 2 kesinlikle iş görür.

Metzeler'de Roadtec 01'de sizin boyutlardan var ama ön arka takım olarak stok görünmüyor; Motolastik'e sorarsanız onlar yönlendirirler. Roactec 01 bulabilirseniz de sizin koşullarda çok çok güzel iş görecektir. (Wintergrip'lerden biraz pahalı olurlar tabi, bununla birlikte gerçek "kış" koşullarında Winter Grip 2'ler daha iyi iş görecektir. Roadtec 01'ler 4 mevsim olarak daha verimli olur; kar / buz hariç 5C ve üzeri tüm koşullarda - soğuk havada ısınmalarına vakit verecek şekilde ilk kilometrelerde / dakikalarda dikkat ederek - sorunsuz kullanırsınız.)

Anlas Winter Grip 2 kesinlikle iş görür.

Metzeler'de Roadtec 01'de sizin boyutlardan var ama ön arka takım olarak stok görünmüyor; Motolastik'e sorarsanız onlar yönlendirirler. Roactec 01 bulabilirseniz de sizin koşullarda çok çok güzel iş görecektir. (Wintergrip'lerden biraz pahalı olurlar tabi, bununla birlikte gerçek "kış" koşullarında Winter Grip 2'ler daha iyi iş görecektir. Roadtec 01'ler 4 mevsim olarak daha verimli olur; kar / buz hariç 5C ve üzeri tüm koşullarda - soğuk havada ısınmalarına vakit verecek şekilde ilk kilometrelerde / dakikalarda dikkat ederek - sorunsuz kullanırsınız.)
Metzeler'i bulabilirsem fiyatı gerçekten önemli değil ama ön lastik stokta gözükmüyor sadece arka lastik var, 100/80/17 bulduğum an alacağım, olmadı Winter grip 2 alırım.

Merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir, N250 motorum var sonraki ay Ege turuna çıkacağım. Lastiği değiştirmem gerekiyor.
Diablo Rosso
Anlas sport torneo
Anlas Winter grip 2
Michelin Pilot Street

100/80 130/70 için sadece bu lastikler var, başka da bulamadım. Bunların arasından hangisini önerirsiniz acaba?
Rosso sport tavsiye edebilriim

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Diablo Rosso
Anlas sport torneo
Anlas Winter grip 2
Michelin Pilot Street

20k km Pulsar N250 ile Michelin Pilot Street kullandim. Orijinali yaz sicaginda birakirken bu biraz daha yuksek sicakliklarda birakiyor. Hava 5 derecede kullanirken de kotu hissettirmedi. Yagmur yagdiginda ise tutusta bir fark hissetmiyorum, performansi guzel.

Ancak genel olarak performansinin iyi olmadigini soylemekte fayda var: Ideal hava sicakliginda orijinal lastikten belki %10 daha iyi tutunuyor. Bence orijinali de oyle cop bir lastik degildi. Hava ideal olmaktan ciktiginda ise bu lastigin performansi cok degismiyor, o guzelligi var. Fakat motoru yatirmak istiyorsaniz bu lastik onun icin degil. Daha cok sehir ici lastigi gibi. Uzun yolda da kullanilabilir tabi. Ben yazin iki kere 1000+ km tura ciktim bu lastik ve motorla. Hic sorun yasamadim.

En iyi ozelligi ise omrunun uzun olmasi. 20 km oldu ama daha omru yarilanmamis gibi. Yani daha disler derin ve icerideki lastigin bittigini gosteren kucuk cikintilara epey var.

Amac uzun omurluluk ve gunluk kullanim ise mantikli. Amac lastik yanaginin tamamini kullanmaksa mantikli degil.

Istanbul gibi nispeten cok sogumayan yerlerde Winter Grip biraz fazla kacabilir bence. Sport Tournee icin ise cok iyi yorum duymadim, yagmurda kayiyor diyorlar. Diablo Rosso aralarinda acik ara en iyi lastik olabilir ama sanirim fiyati fazla ve omru nasildir bilemiyorum.

Diablo Rosso
Anlas sport torneo
Anlas Winter grip 2
Michelin Pilot Street

Kışın kullanıcaksan Winter Grip2 tabi bu oturduğun yerin iklimine de bağlı çok yağmurlu karlı yerlerde Winter Grip tercih ederim onun dışında haftada 1 2 kez yağmur yağıyorsa Rosso'yu seçerim. Pilot street 5bin TLyken almıştım o zamanlar yazlık fiyat performans lastiğiydi ama fiyatlarına yeniden bakınca üstüne biraz daha ekleyip Viento Sport almak daha mantıklı. Sport torneo içinde aynısı geçerli 8bin TL ona vereceğime 2 3 bin daha ekler Viento Sport alırdım. En mantıklı seçenekler
Viento Sport
Rosso
Winter Grip
İklime göre seçebilirsin

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tanıdığım N250 sahibi 2 genç arkadaş pirelli rosso sport aldı gayet memnunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar