Merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir, N250 motorum var sonraki ay Ege turuna çıkacağım. Lastiği değiştirmem gerekiyor.
Diablo Rosso
Anlas sport torneo
Anlas Winter grip 2
Michelin Pilot Street
100/80 130/70 için sadece bu lastikler var, başka da bulamadım. Bunların arasından hangisini önerirsiniz acaba?
20k km Pulsar N250 ile Michelin Pilot Street kullandim. Orijinali yaz sicaginda birakirken bu biraz daha yuksek sicakliklarda birakiyor. Hava 5 derecede kullanirken de kotu hissettirmedi. Yagmur yagdiginda ise tutusta bir fark hissetmiyorum, performansi guzel.
Ancak genel olarak performansinin iyi olmadigini soylemekte fayda var: Ideal hava sicakliginda orijinal lastikten belki %10 daha iyi tutunuyor. Bence orijinali de oyle cop bir lastik degildi. Hava ideal olmaktan ciktiginda ise bu lastigin performansi cok degismiyor, o guzelligi var. Fakat motoru yatirmak istiyorsaniz bu lastik onun icin degil. Daha cok sehir ici lastigi gibi. Uzun yolda da kullanilabilir tabi. Ben yazin iki kere 1000+ km tura ciktim bu lastik ve motorla. Hic sorun yasamadim.
En iyi ozelligi ise omrunun uzun olmasi. 20 km oldu ama daha omru yarilanmamis gibi. Yani daha disler derin ve icerideki lastigin bittigini gosteren kucuk cikintilara epey var.
Amac uzun omurluluk ve gunluk kullanim ise mantikli. Amac lastik yanaginin tamamini kullanmaksa mantikli degil.
Istanbul gibi nispeten cok sogumayan yerlerde Winter Grip biraz fazla kacabilir bence. Sport Tournee icin ise cok iyi yorum duymadim, yagmurda kayiyor diyorlar. Diablo Rosso aralarinda acik ara en iyi lastik olabilir ama sanirim fiyati fazla ve omru nasildir bilemiyorum.