MZ 301 FUN Elektrik problemi ...
Arkadaşlar Mz 301 Fun motosikletim var.Motosiklet çalışırken aküyü ölçü aletiyle ölçtüğüm zaman ölçü aleti sapıtıyor.Ve motora gaz verince motor sanki elektrik kesiyormuş gibi boğuluyor.Aynı zamanda motor çalışıyor olmasına rağmen gösterge panelinde akü lambası sönmüyor ve devir saatim çalışmıyor.Bu modellerde konjektör ve devir saatini çalıştıran devreyi tek bir tabla üzerinde toplamışlar.Aşağıya fotoğraflar koycam.Bu sisteme çin malı bir konjektör bağlayabilirmiyim?Bağlantıyı nasıl yapmalıyım.Çünkü orjinal konjektörü 110 TL.
Konjektör paneli bu:
2. fotograftada yeşille çizdiğim yere 3 tane stator sargı kablosu giriyor.Kırmızıyla çizdiğim yere aküden gelen + kutup kablosu giriyor.sarıyla çizdiğim yere kömürlerin kablosu giriyor.1 ve 2 numarayla numaralandırdığım yerlerede 2 tane yeşil kablo giriyor. 3.resimde kablolarada 1 ve 2 olarak numara verdim.
3. fotograftada yeşille çizdiğim yer 3 tane stator sargı kablosu.Kırmızıyla çizdiğim yer aküden gelen + kutup kablosu.sarıyla çizdiğim yer kömürlerin kablosu.Kırmızı daire içindeki 1 ve 2 numarayla numaralandırdığım kablolarda 2. resimdeki 1 ve 2 nolu soketlere giriyor.
Bu tesisatı nasıl çalıştırabilirim arkadaşlar? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...