MZ Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aslında alman olanları makbul fakat milenyum serilerde yıl olarak daha genç elektronik ateşleme ve manyetolu yani aküsüz bile çalışabilir parça sıkıntısı diye bi şey ben yaşamadım piyasadaki çoğu sıfır motordan daha kolay parça bulabilirsin almanlar zaten tel jantlıdır kısaca temizini bul alman veya kanuni olması çokda mühim değil bence

Mz olsun kanuni olsun...
Alman daha kaliteli ama dediğimiz gibi Mz olsun çamurdan olsun...

Peki 301 lerin hangi yillari alman?
Birde hyosung comet modeli var 250 ligi 301 gibi dayanikli midir, cekisleri hakkinda fikri olan var mi?

Peki 301 lerin hangi yillari alman?
89-92 diye biliyorum 91 de olabilir birde alp abi ön amortisör keçelerinin sökme-takma işlemi çok uğraştırırmı

---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

Mz e lpg takma projem var parasını tamamlayınca size resimleri paylaşıcam

Motosikleti
Forza250-cygnusL
98 91 . Modeller alman...
Ama bizim trafik birimlerinin işgüzarlı sonucu 92 ler de dahil olmuş...

Amortiör keçeleri uğraştırmaz...
Ama 2 tarafa da eşit yağ koyman gerek...
Çok hassas...

alp abi 2 zamanlı günümüz motorlarında reed valve diye bi parça var bunu mz e uygulayabilirmiyiz olursa yakıt ve performans konusunda iyileşme yapacak gibi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp abi 2 zamanlı günümüz motorlarında reed valve diye bi parça var bunu mz e uygulayabilirmiyiz olursa yakıt ve performans konusunda iyileşme yapacak gibi

Mz de zaten var.. Ama adı değişik...
Kapış memesi ya da kısaca kapış diyorlar... :)

Burda adam bu reed valf i mz racing e takmış karbiratörle silindir arası parça

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu bir nevi diyafram...
Benzinle havanın karışımını tam sağlayan parça...
Zaten Mz lerin karbüratöründe kapış dediğim şey gaz verdiğinde hava-benzin ayarını kendi ayarlayan piston var...
Buna neden ihtiyaç duymuş anlamadım :silent:

abi bunun amacı pistonun emme zamanındaki vakumu bitip sıkıştırma basıncı başladığı sırada hava yakıt karışımının geri kaçmasını önlemek Benim amacım mz in motor teknolojisini daha iyi hale getirebilmek

borclu harclı motorlara yanaşma aklında bulunsun bende satıyorum motoru bu motora alp abide baksın onunda fikrini al

Öncelikle selamlar. Uzunca bir süredir forumun takipçisiyim fakat ilk kez bugün üyelik alıp bir konu hakkında siz MZ'ci ustalarıma danışayım dedim.
Çocukluğumdan beri irili ufaklı bir kaç motor geçti elimden (mobilette, peugeot kırma, 67' jawa 250,rus Minsk 125 vs..) motorcu efe usta sayesinde kendisi çocukluktan beri arkadaşımdır.
Ve bir süre kendime ait bir alman MZ 251 kullandım fakat tam tadını alamadan elimden çıkarmam gerekti (çocuk yaşta çekilen mali krizler :))
Şimdilerde yine bir MZ aşkı doğdu ve uzun araştırmalar sonucu olarak aşağıda vereceğim ilandaki makineye karar kıldım. Arkadaşım tavsiye etti hatta gider bakarız dedi ve Allah kısmet ederse bu sabah gidip bakacağız motora uygunsa alımı gerçekleştireceğiz. Sizce nasıl görünüyor ve siz olsanız başka alternatif düşünür müydünüz bu makineye?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mz-orjinal-27600-kmde-dikkat-101821418/detay/

Öncelikle selamlar. Uzunca bir süredir forumun takipçisiyim fakat ilk kez bugün üyelik alıp bir konu hakkında siz MZ'ci ustalarıma danışayım dedim.
Çocukluğumdan beri irili ufaklı bir kaç motor geçti elimden (mobilette, peugeot kırma, 67' jawa 250,rus Minsk 125 vs..) motorcu efe usta sayesinde kendisi çocukluktan beri arkadaşımdır.
Ve bir süre kendime ait bir alman MZ 251 kullandım fakat tam tadını alamadan elimden çıkarmam gerekti (çocuk yaşta çekilen mali krizler :))
Şimdilerde yine bir MZ aşkı doğdu ve uzun araştırmalar sonucu olarak aşağıda vereceğim ilandaki makineye karar kıldım. Arkadaşım tavsiye etti hatta gider bakarız dedi ve Allah kısmet ederse bu sabah gidip bakacağız motora uygunsa alımı gerçekleştireceğiz. Sizce nasıl görünüyor ve siz olsanız başka alternatif düşünür müydünüz bu makineye?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mz-orjinal-27600-kmde-dikkat-101821418/detay/
motor güzel inşallah seni üzmez kazası belasız binersin

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Vallaha nasıl alasım geldi....
Güzel motor...
Hayırlısı olur işallah.. :cat:

Çok şükür şuanda bütün sayfaları okuyup bitirdim 2zamanlılar hakkında anlayabildiğim kadar bilgi sahibi oldum.Takipteyim.

Yetişemedim motora başkası almış arkadaşlar. Buradan biri mi aldı acaba ben ilanı koyduktan sonra :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar