http://www.sahibinden.com/modifiyeli_mz_301WQQaXQQ5594679WQQpXQQdisplayitem
bu arkadaş çok yaratıcıymış :cherry: biraz daha özenli yapsa çok güzel bir motor olacakmış,bu arada bende mz yok,neden geldin diye soracak olursanız bundan yaklaşık 15 sene önce ilk kullandığım vitesli motosiklet mz251 di,severim mz'leri
puhahahaha. abi nerden buldun bunu yha akşam akşam yarıldım gülmekten haa:queen:
Ne diyordu?dur bi daha bakiim::meleeek:kafayı mı sıyırmış bu herif yha 4 sn. 120 yapıomuş ::xs06::
Abi 600F kullandım halidbin (cüneyt abimin)motoruydu ben basmadım ama beraber bindiğimizde 3 sn.de 100 km. hıza ulaşabiliyordu.Ayrıca R1 bile 100 km. hıza 2.8 sn. gibi bi sürede çıkabiliyor.Bu adam kalkmış 4 sn.de 120 diyor::belge::valla ben buna en münasip olmayan yerimler gülerim yha.Birde araba egzostu takmaz mı allam yha,turbo ile besleniyormuş.turbo nedir biliyor mu ki öyle diyor.
*Turbo:Egzost gazının itme gücüyle döndürdüğü bir pervanenin bir mille bağlanmış olan karşılık pervanesini döndürerek silindire daha hızlı bir hava akımını sağlar ve egzost yolunun daha bi açık olarak çalışmasına yardımcı olur.pervanelerin egzosttan hareket alanı bir nevi aspiratör,motora hava üfüreni ise vantilatör görevindedir:cat:
bu motorun egzost çıkışında nerde turbo charger var?gören varsa söylesin de ben de göriim:farao:
Birde aklıma takılan şey;malum bizim motorlar 2 zamanlı.yakıta karışarak yağlama yapıyor ve yüklendiğiniz zaman yakamadığı yağ-yakıt karışımını egzosttan atmak durumunda kalıyor.peki bu motorun egzostundan nasıl çıkıyor bu karışım.Eğer ki bunun bir yolu varsa çok ciddiyim bir tanede benim KocaKurt'a takalım:bounce:
:cat:
zorunamı ğitti alp tunay 120 de yapar 160 da
abi 120'de yapar 160'da yapar!ama o kadar kısa sürede imkanı yok 120'ye çıkamaz.Görmeden inanmam