mz etz 251

arkadaşlar mz 251 almayı düşünüyorum bitane buldum gidip motoru şahsen göreceğim sizce nelere dikkat etmeliyim motorun neresine bakmalıyım yoksa motorcuyamı göstereyim bilgilendirirseniz teşekkürler.

Merhaba;

yakıt konusunda 4 zamanlı motor al derim,mz kadar güçlü olmasa da işini görür.Gerçi biraz komik oldu ama bende 125 honda var ama yamaha rx115 olsa diyorum :)

Forumdaş 2 zamanlının hazzına varmış janavar'ı arzuluyor, ancak arkadaş seviyesinde olan bir ustaya gösterin şu motor halaa üretimi devam etse idi, çelik/alaşım jant formunda avrupa montaj olarak, sıfır olacaktı dakika düşünmeden alırdım.

Piyasadaki'lerin kaçıncı defa rektifiye gördüğünü, ancak Allah bilir, uzak durun derim.( kız gibi depoda bakılmış var ise istisna :p )

Bu Motorlar Artık Hobi Motoru.

İleride Bende 1 Tane Alıp Spor Tarzda Bir Restarasyon Uygulamayı Düşünüyorum.

2 Zamanlı - Uzun Krank'lı - Tek Silindir Bir Motor, 4 Silindir 600 CC Bir Fazer FZ6'dan Fazla Yakacaktır.

Yani Öyle Alıp Sağa Sola Gidemezsin Gezemezsin. Hobi Motoru Artıkın Bunlar.

1992'den Sonra Üretilenler Türk Üretimi Yerli Malı, 92'den Öncesi Alaman Malı İlla Alınacaksa 92 Öncesine Bakılmalı :cat:

Bu motordan hiç anlamam ama arkadaşımın arkasına lise dönemlerinde bindiğim egzoz kokusuna ve 2 zamanlı kendine has tın tın tın çalışmasına bayılırım.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Ben mz 251 etz sahibiyim hobi olarak binip toplamaktayım. günlük devamlı binmelerde üzer ama pazar keyiflerine mükemmel.

İlk motorumuz 1992 mz 301 di ve ben bu motoru mahalle aralarında bagırta bagırta ögrendim vitesli motor sürmeyi . Hatırası büyüktür bu markanın bende ama bu motorlar çok yakmalarıyla bilinirler , sağlam olmalarına saglamlardı ama yakıyorduda sonuçta.
O zamanlar bu kadar çok motorbisiklet markası vede model seçenekleride yoktu , özünde eski motor bunlar , bu kadar çok seçenek varken yola bunlarla devam etmek istemem ben kendi adıma , kolay gelsin , saygılarımla.

Selam arkadaşlar 11 yıldır mz kullanıyorum ilk motorumdur 1992 alman mz 301 bir çok yerini kendim söker tamir ederim platinli olan motorumu hem manyetolu hem elektronik yaptık. Hala kullanmaktayız asıl kullandığım motor gv 650.
Mz in yakıt konusu ise 250 lik dört zamanlı bir motor 3.5 lt yakıyor sağlam bir mz ise 100 km de 4 litre yakıyor mz üzerinde çookk yol yaptım hiç durmadan 650 km yollar gittim yakıt konusunda abartılıyor çünkü piyasada sağlam mz çok az kaldı çoğu rektefe istiyor yapılanlar da nasıl yapıldı bilinmiyor. Yakıt ayar işi çok zordur kendim bir hafta uğraştıktan sonra yakıtını ayarlayabildim ama iyi bir usta 2 saatte ayarlar tabi o ustayı bulmak zor artık sök tak ustaları ağırlıklı.

ist. olsaydın alırken beraber bakabilirdik. Çok zevkli bir motor gv 650 olmasına rağmen mz i sürerken daha bi farklı duygular hissediyorum.
Alman Mz i öldüremezsin
1-kendine has bir egzoz sesi vardır o ses dışında hç bir ses gelmemesine dikkat et
2-vites geçişleri çok yumuşak olmalı
3-egzozun içinden dışarı doğru yağ atıyor olmamalı çok yaktığının göstergesi egzoz çıkışı 4-şehir içinde hafif nemli şehir dışında kupkuru olmalı parmağını delikten içeri soktuğunda parmağına hiç bir şey bulaşmamalı
4. viteste 120 130 lara çıkıp 5. vitese attığında tekrar hızlanmaya devam etmeli
5-arkanda artçı varken birinci viteste ani olarak yarım gazın üstüne çıktığında önü havaya kalkmalı ve mutlaka yakıt ölçümü yapıp öyle al depoyu boşalt içerisine 2 yada 4 litre yakıt koy sabit 80-90 km hızla yani 5. vites 3000 3500 devir aralığında trafik ve çok dur kalk olmayan bir yolda dene.
2 litre ile 50km 4 litre ile 100 km yol yapmalı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar