merhaba arkadaşlar sizler her ne kadar mz etz parça sıkıntısı var desenizde istediktensonra orjinal bulunuyor, piyasada yan sanayi yani yerli parça çok atıyorum yer parçaya 20,00tl ye satılıyorsa orjinal parça 35,00tl veya 45,00 tl ye satılıyor vede bulunuyor. Ben kesinlikle motorsikletime yerli parça taktırmıyorum, sadece orjinali elimde olduğu halde benzinden tasarruf etmesi için yerli karbüratör taktırdım. Gayet uyumlu yakıtta yarı yarıya indi. Motorsikletin kalkışı, gidişi, ve rolantide sayışı dahi uyumlu orjinalden ayırt edilmiyor, ancak iç aksamında yani şanzuman, zişli, grank kolu bilya, keze orjinal taktırıyorum. Yerli parşa altı ay gidiyorsa orjinal en azından kullanmadan kullanmaya değişik, temiz iki yıl gidiyor, oda bakımını yani motor yağını, şanzuman yağını eksitmeden takip edersen, sonuçta yerliler içinde geçerli sana uzun yıllar hizmet etmesini istiylorsan motorsikletinin bakımını yaptıracaksın, kısacası ben sizlerin orjinal mz lerin parça sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. örneğin sakarya ilinde ben bulabiliyorum, ben burada bunu buluyorsan diğer illerde bulunur, talep arz meselesi siz istedikten sonra bayii ıstanbul'danda getirtiyor, sonuçta zevk meselesi, maliyeti yüksek olabilir. Sevkgili arkadaşlar benim bu sitete mz etz 251 1993 model alman malı siyah granaşlı çelik çantlı motorsikletimin ilanı var isterseniz bakabilir ilanımı inceleyebilirsiniz. 16 yaşında motorsikletim yerli 16 günlük motorsiklete değişmem. Herkese sevgiler saygılar, iyi sürüşler dilerim. Ismail kurt.